Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE: Krista Kupariharju KUVA: Ninna Lindström

Helppo piirakka syntyy valmistaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
valmistusaika 55 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo gluteeniton parsakaalipiirakka

Ainekset

1
pkt
gluteeniton piirakkapohjataikina (pakaste)
Täyte
200
g
varhaisparsakaalia eli broccoliinia
3
valkosipulin kynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
3
munaa
3
dl
ruokakermaa
200
g
voimakasta juustoa, esimerkiksi gruyere tai cheddar

Työvaiheet

  1. Painele sulanut taikina piirakkavuoan (23 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Leikkaa parsakaali nupuiksi ja keitä minuutin ajan suolalla maustetussa vedessä. Nosta lävikköön. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pehmennä parsakaalia ja valkosipulia öljyssä noin 5 minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Vatkaa munat ja kerma. Raasta juusto ja lisää joukkoon. Kaada munamaito pohjalle. Asettele parsakaalit päälle ja kypsennä noin 30 minuuttia 200 asteessa, kunnes täyte ei enää hylly.

Kommentit (1)

Jykke 57

Missä asteessa ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2027 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Broilerinrinta paistuu vauhdilla kun se avataan perhoseksi. Kirsikkasalaatti on raikas lisuke, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoitu punasipuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
Kastike
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 58 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee vegevokki lisukkeeksi tai vokkaa kasvisten joukkoon kuutioitua tofua annosta tukevoittamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kypsennys 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegevokki

Ainekset

300
g
punakaalia
2
porkkanaa
3
kevätsipulia varsineen
1
punainen chilipalko
1
rkl
öljyä
200
g
soijapapuja (pakaste)
1
rkl
seesaminsiemeniä
Kastike
1
dl
ananasmehua
1
tl
valkoviinietikkaa
2
tl
fariinisokeria
1
rkl
soijaa
2
rkl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Aloita sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet kulhossa keskenään.
  2. Suikaloi punakaali ja porkkanat. Hienonna kevätsipuli ja chili. Kuumenna öljy vokkipannussa ja paista kasviksia noin 5 minuuttia käännellen. Pidä pannu koko ajan kuumana. Lisää pavut ja seesaminsiemenet ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  3. Tarjoa kastike joko kylmänä erikseen tai lisää vokkipannulle kasvisten joukkoon ja kuumenn vielä pikaisesti.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 58 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paahda kasvikset uunissa makean meheviksi. Ratatouille on maukas kumppani vaikkapa broilerin rintafileelle tai vuohenjuustolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Ratatouillekasvikset

Ainekset

1
munakoiso
1
paprika
1/2
kesäkurpitsa
1
pieni sipuli
12
pientä luumutomaattia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria rouhittuna
1
tl
kuivattua basilikaa
2
valkosipulinkynttä
3
timjaminoksaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumemaan 200 asteeseen. Leikkaa munakoiso, paprika, kesäkurpitsa ja sipuli isoiksi lohkoiksi uunivuokaan. Lisää vuokaa myös tomaatit.
  2. Sekoita pienessä kulhossa öljy, suola, mustapippuri ja basilika. Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää vuokaan timjaminoksat ja mausteöljy. Sekoita niin, että mausteet levittyvät tasaisesti kasviksille. Kypsennä uunissa noin 20–25 minuuttia kerran välissä sekoittaen.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Piperade on helppo ranskalainen kasvispannu, johon rikotaan lopuksi munia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Piperade

Ainekset

1
vihreä paprika
2
keltaista tai punaista paprikaa
200
g
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
tl
Provencen yrttiseosta

Työvaiheet

  1. Puolita paprikat ja poista siemenet ja kannat. Puolita vielä puolikkaat ja siivuta ne. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.
  2. Kuumenna öljy pannussa keskilämmöllä. Lisää paprikat ja sipulit. Kuullota noin kymmenen minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmentyneet. Lisää tomaatit, hunaja, suola, yrtit ja etikka. Sekoita ja keitä kasaan noin viisi minuuttia. Tee pannulle neljä koloa ja riko niihin munat. Anna kypsyä.
  3. Koristele piperade yrteillä ja tarjoile paahdetun leivän kanssa.

Kommentit (0)