Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Arto Vuohelainen

Gluteenittomat juustosarvet maistuvat parhaiten heti uunista tultuaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kappaletta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juustosarvet

Ainekset

Taikina
3,5
dl
gluteenitonta jauhoseosta
2
dl
perunajauhoja tai maizenaa
3
dl
juustoraastetta
2,5
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
125
g
voita
2
dl
kermaviiliä
Täyte
1
kpl
kananmunaa
2
dl
juustoraastetta
Pinnalle
1
kpl
kananmunaa voiteluun
seesaminsiemeniä tai juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Sekoita kuiva-aineet ja pehmeä voi. Lisää kermaviili ja nypi kaikki aineet nopeasti taikinaksi. Jaa taikina 2–3 osaan. Kauli taikinapalat hyvin jauhotetulla työpöydällä ympyröiksi. Leikkaa ympyrä taikinapyörällä ensin neljään osaan ja sitten vielä neljään osaan.
  2. Sekoita rikottu muna ja juustoraaste. Levitä reilu teelusikallinen täytettä jokaiselle kolmiolle ja rullaa kolmio sarveksi. Nosta sarvet leivinpaperin päälle uunipellille ja voitele munalla.
  3. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä tai juustoraastetta.
  4. Paista sarvia 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Tarjoa pian paistamisen jälkeen tai lämmitä sarvet ennen tarjoilua.

Vinkki! Täytteen sekaan voi pilkkoa myös palvikinkkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2114 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Talven väripilkku! Salviavoissa paistettu ja meheväksi kypsennetty possunfilee saa hyvää seuraa valkosipulilla maustetusta lehtikaalista ja punajuuripyreestä. Voit unohtaa kastikkeen, tämä annos on parhaimmillaan juuri näin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salviapossu

Ainekset

1
possun sisäfilee (n. 600 g)
2
pientä salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
3–4
salvianoksaa
3
rkl
voita
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota filee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valmistele pyreeseen tulevat punajuuret uuniin tässä vaiheessa (ks. ohje alla).
  3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää filee, salvia ja voi pannuun. Paista lihaan kauttaaltaan kaunis väri. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Siirrä liha pellille uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpö on 70 astetta, noin 40 minuuttia.
  5. Kääri liha folioon ja anna levätä noin 15 minuuttia ennen leikkaamista. Viimeistele punajuuripyree ja paista lehtikaali.

Punajuuripyree

Ainekset

800
g
punajuuria
1 + 1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
2
tl
balsamiviinietikkaa
1
prk (120 g)
smetanaa
(kasvislientä tai vettä)

Työvaiheet

  1.  Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja paloittele punajuuret. Laita palat pellille ja sekoita 1 rkl öljyä, suola ja pippuri joukkoon. Paahda uunissa kypsiksi, noin 45 minuuttia. 
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne pannussa öljyssä kypsiksi, noin 5 minuuttia.
  3. Soseuta kaikki pyreen aineet. Ohenna tarvittaessa kasvisliemellä tai vedellä.

Valkosipulinen lehtikaali

Ainekset

200
g
lehti- tai mustakaalia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
pinjansiemeniä
2
tl
sitruunamehua
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Poista kovat ruodit ja revi lehdet pieniksi paloiksi.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota niitä pannussa öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Nosta lämpötilaa, lisää kaalit ja paista muutama minuutti. 
  3. Lisää siemenet kaalin joukkoon ja anna niiden saada hieman väriä. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2114 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Ravintola Storyn Markus Hurskainen koukuttui 2000-luvun alussa Aasian-reissuillaan larb-kanan tulisuuteen, raikkauteen ja makujen ilotulitukseen. Nykyisin nopea ruoka sopii kokin hektiseen lapsiperhearkeen. Tämä versio larb-kanasta on lapsiystävällinen, mutta limettiä ja chiliä voi lisätä oman...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen larb-kana

Ainekset

400
g
broilerin jauhelihaa
4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
2
sitruunaruohoa
1/2-1
punainen chili
1
rkl
rypsiöljyä
2
limettiä
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
(vahvaa) minttua
2
rkl
kalakastiketta
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori valkosipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa ohuiksi puoliympyröiksi. Poista sitruunaruohoista uloin kuori. Naputtele sitruunaruohoa veitsen hamarapuolella, kunnes se halkeilee, ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Käytä myös chilin siemenet, jos pidät tulisesta.
  2. Paista valkosipuleita öljyssä pannussa noin 3 minuuttia. Varo polttamasta niitä. Lisää sipuli, sitruunaruoho ja chili ja jatka paistamista noin 5 minuuttia.
  3. Lisää jauheliha ja paista noin 5 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Lihan kypsyessä purista limeteistä mehu ja hienonna yrtit.
  4. Mausta ruoka limettien mehulla, hienonnetulla korianterilla ja mintulla, kalakastikkeella ja sokerilla. Tarjoa esimerkiksi keitetyn villiriisin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuuma, inkiväärillä maustettu tomaattikeitto vie vilun mennessään. Rapeiksi paahdetut kikherneet antavat soppaan hyvää rakennetta ja makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-inkiväärikeitto ja rapeat kikherneet

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
rkl
öljyä
2
tl
paprikajauhetta
2
tlk
kokonaisia tomaatteja
½
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
kasvisliemikuutiota
2
laakerinlehteä
tl
suolaa)
Rapeat kikherneet
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
tl
paprikajauhetta
tl
juustokuminaa
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
inkiväärijauhetta
noin 1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita ja inkivääriä 3 minuuttia. Lisää paprikajauhe ja jatka paistamista 2 minuuttia. Kaada molemmat tomaattitölkit kattilaan.
  2. Valuta ja huuhdo 2 tlk kikherneitä ja kaada ½ tlk kikherneitä tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon) yhdessä kookosmaidon kanssa. Soseuta ja kaada seos kattilaan. Lisää myös liemikuutiot ja laakerinlehdet. Keitä noin 30 minuuttia, sen aikaa, kun valmistat rapeat kikherneet.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuivaa jäljelle jääneet 1 ½ tlk kikherneitä huolella ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele joukkoon öljy ja mausteet suolaa ja pippuria lukuun ottamatta. Paahda noin 25 minuuttia, välillä käännellen. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
  4. Soseuta keitto sauvasekoittimella, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa rapeiden kikherneiden kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maissi ei ole tyypillisin pizzan täyte, mutta makeiden tomaattien ja valkosipulisen ranskankerman kanssa siitä tulee uusi suosikkisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton maissipizza

Ainekset

Pohja
dl
vettä
½
ps
kuivahiivaa
tl
psylliumia
1
tl
sokeria
4
dl
karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
leivinjauhetta
Täyte
1
valkosipulinkynsi
100
g
ranskankermaa
½
tl
suolaa
3
dl
erilaisia, voimakkaita juustoja raastettuna
100
g
maissia (pakaste, sulatettuna)
125
g
kirsikkatomaatteja
Päälle
oliiviöljyä, sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa kulhoon vesi (noin 42 astetta). Sekoita joukkoon hiiva, psyllium ja sokeri. Anna turvota 2 minuuttia. Lisää jauhot, öljy, suola ja leivinjauhe. Sekoita yleiskoneessa taikinakoukuilla 5 minuuttia. Kauli taikina jauhojen avulle isoksi pizzapohjaksi leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla 15 minuuttia.
  2. Kuori ja purista valkosipulikynsi ranskankerman joukkoon. Mausta suolalla. Raasta juustot. Puolita kirsikkatomaatit. Levitä maustettu ranskankerma pizzapohjalle. Ripottele juustoraaste päälle. Levitä tomaatit ja maissi päällimmäiseksi.
  3. Kuumenna uuni ja tyhjä pelti 250 asteeseen. Siirrä pizza leivinpaperilla kuumalle pellille. Paista noin 8 minuuttia. Lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa ja pippuria.

Kommentit (0)