Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Arto Vuohelainen

Gluteenittomat juustosarvet maistuvat parhaiten heti uunista tultuaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kappaletta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juustosarvet

Ainekset

Taikina
3,5
dl
gluteenitonta jauhoseosta
2
dl
perunajauhoja tai maizenaa
3
dl
juustoraastetta
2,5
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
125
g
voita
2
dl
kermaviiliä
Täyte
1
kpl
kananmunaa
2
dl
juustoraastetta
Pinnalle
1
kpl
kananmunaa voiteluun
seesaminsiemeniä tai juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Sekoita kuiva-aineet ja pehmeä voi. Lisää kermaviili ja nypi kaikki aineet nopeasti taikinaksi. Jaa taikina 2–3 osaan. Kauli taikinapalat hyvin jauhotetulla työpöydällä ympyröiksi. Leikkaa ympyrä taikinapyörällä ensin neljään osaan ja sitten vielä neljään osaan.
  2. Sekoita rikottu muna ja juustoraaste. Levitä reilu teelusikallinen täytettä jokaiselle kolmiolle ja rullaa kolmio sarveksi. Nosta sarvet leivinpaperin päälle uunipellille ja voitele munalla.
  3. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä tai juustoraastetta.
  4. Paista sarvia 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Tarjoa pian paistamisen jälkeen tai lämmitä sarvet ennen tarjoilua.

Vinkki! Täytteen sekaan voi pilkkoa myös palvikinkkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 32 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.

Kaura-raparperipaistos on uskomattoman helppo, mutta sitäkin parempi herkku. Tässä paistoksessa yhdistyy raparperin raikkaus ja makea kuorrute. Raparperipaistoksen tekeminen onnistuu lapsiltakin.🙂

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + paisto 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-raparperipaistos

Ainekset

n. 600
g
raparperia
125
g
voita tai leivontamargariinia
2
dl
fariinisokeria
1,5
dl
mantelijauhetta
3,5
dl
kaurahiutaleita
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kaardemummaa

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 190-asteeseen.
Viipaloi raparperit ohuiksi viipaleiksi.
Voitele piirasvuoka tai jokin muu uunivuoka.
Kaada raparperin palat vuoan pohjalle.
Mittaa kattilaan rasva ja sulata se.
Lisää sulatetun voin joukkoon sokeri, mantelijauhe ja kaurahiutaleet.
Mausta kanelilla, vaniljasokerilla ja kaardemummalla.
Sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute raparperipalojen päälle ja paista 30-35 minuuttia.

Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua, paistos on parhaimmillaan haaleana. Tarjoile esimerkiksi turkkilaisen jugurtin tai vaniljakastikkeen kanssa.

Oton leipomukset on lisännyt 32 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.

Tomaattinen kylmäsavulohikeitto on uskomattoman herkullista ruokaa. Keittoon tuo aromikkuutta hentoinen savun maku ja reilu määrä sitruunanmehua tuo kivaa raikkautta. Tomaattipohjainen liemi on kermaiseen versioon verrattuna myös terveellisempi. Tämä soppa sopii oikein hyvin sekä arkeen että...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen kylmäsavulohikeitto

Ainekset

1
kpl
purjosipuli
5
vartta
lehtiselleriä
400
g
porkkanoita
20
g
voita
800
g
perunoita
1
prk (500g)
tomaaattimurskaa (luomu)
2
rkl
tomaattipyrettä
1,2
l
vahvaa kasvislientä
300
g
kylmäsavulohisiivuja
1
kpl
sitruuna
2
rkl
kapriksia
1
tl
mustapippuria myllystä
1
ps
katkarapuja

Työvaiheet

Halkaise purjosipuli. Huuhtele se huolella.
Hienonna purjon vaaleat osat. Säästä vihreät osat keiton viimeistelyyn.
Hienonna myös lehtisellerin varret.
Kuori ja pilko porkkanat.
Sulata voi isossa kattilassa.
Lisää joukkoon purjo, selleri ja porkkanat.
Kuullota 5 minuuttia.

Kuori ja paloittele perunat.
Lisää kuullotettujen vihannesten joukkoon perunat, tomaattimurska ja -pyre.
Kaada joukkoon myös kasvisliemi.
Anna kypsyä hellästi poristen välillä sekoitellen puolisen tuntia.

Paloittele kylmäsavulohisiivut vielä muutamaan osaan.
Purista sitruunasta mehu.
Hienonna purjon vihreät osat.

Kun keitto on porissut n. 30 minuuttia tarkista että perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
Lisää keittoon kylmäsavulohipalat, purjon vihreät osat, sitruunanmehu, kaprikset ja pippuri.
Anna keiton kiehahtaa. Viimeisenä lisää kiehuvan kuuman keiton joukkoon katkaravut.
Tarjoile vaikkapa tuoreen leivän kera.

Bilberry Hill on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Herkullinen mansikkakakku ilman gluteenia ja maitotuotteita
Herkullinen mansikkakakku ilman gluteenia ja maitotuotteita

Perinteinen mansikkatäytekakku on edelleen juhlien suosikkikakku. Gluteenittomana ja ilman maitotuotteita valmistettuna se on yhtä herkullinen! Alkuperäisen reseptin löydät täältä: http://www.bilberryhill.fi/post/...

Täytekakun resepti on helppo ja yksinkertainen. Gluteeniton kakkupohja on erittäin kuohkea joka sisältää kananmunia, sokeria, leivinjauhetta sekä gluteenittomia jauhoja. Neljän munan gluteenittoman kakkupohjan reseptin löydät täältä:...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 - 9
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gluteeniton ja maidoton mansikkakakku

Ainekset

Leivo ensin 4 munan gluteeniton kakkupohja. Reseptin löydät tekstissä olevasta linkistä.
Ainekset kakun täytteeseen ja korsiteluun
2,5
dl
Kauravispiä
1
rkl
hienoa sokeria
1 - 2
dl
mansikkahilloa (tarkista gluteenittomuus)
1
kpl
banaani
2 - 3
dl
laimennettua marjamehua tai gluteenitonta kauramaitoa kakun kostutukseen
2 - 3
dl
tuoreita mansikoita koristeeksi

Työvaiheet

1. Valmista ensin gluteeniton sokerikakkupohja reseptin mukaan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja halkaise pohja kahteen tai kolmeen osaan.

2. Vispaa kaurakerma kuohkeaksi ja mausta sokerilla.

3. Jos haluat kakun täytteeseen myös banaania, leikkaa banaani ohuiksi siivuiksi.

4. Laita alin kakkupohja tarjoilulautaselle ja kostuta mehulla tai kauramaidolla. Lisää päälle mansikkahilloa (ja banaanisiivuja). Levitä päälle ohut kerros kaurakermavaahtoa. Tee toinen kerros samoin, jos leikkasit pohjan kolmeen osaan. Lisää päälle päällimmäinen kakkupohjakerros ja kostuta se. Levitä päälle mansikkahilloa.

5. Peitä kakku lopulla kaurakermavaahdolla.

6. Halkaise mansikat ja koristele kakku.

Pyyhäise lopuksi tarjoilulautasen reunat siistiksi. Jos maltat, anna täytekakun tekeytyä tunti ennen tarjoilua. Säilytä kakku raikkaana jääkaapissa.

Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä, löydät ne: http://www.bilberryhill.fi/blogi-reseptit

Gluteeniton vadelmamoussekakku, ilman maitotuotteita
Gluteeniton tiikerikakku

Bilberry Hill on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Etsitkö maukasta gluteenitonta leipäohjetta? Kokeile focacciareseptiä!
Etsitkö maukasta gluteenitonta leipäohjetta? Kokeile focacciareseptiä!

Aito italialainen focaccia on ohuehko ja kuohkea leipä jonka päällä voi olla esimerkiksi oliiveja ja yrttejä. Tällä reseptillä leivot kuohkean, maukkaan ja gluteenittoman focaccian - vaikka gluteenittomat jauhot asettavat aina leipomiseen haasteita. Alkuperäisen reseptin löydät täältä: ...

Ainekset on mitattu niin, että focaccian taikinasta tulee melko löysää - mutta juuri se takaa leivän kuohkeuden. Koska leipä paistetaan reilun kokoisessa uunivuoassa, se helpottaa leipomista löysästä ja tahmeasta taikinasta.

HERKULLINEN JUJU: LISÄMAKUA AURINKOKUIVATUISTA TOMAATEISTA...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Vaikeustaso
Helppo

Kuohkea gluteeniton focaccia

Ainekset

0,5
l
vettä
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1
tl
hienoa suolaa
1
pss
kuivahiivaa (11 g)
1
rkl
psylliumjauhetta (hieno jauhatus)
2
dl
kaurajauhoa (gluteenittomia)
2
dl
durrajauhoa
3
dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Kotimaista Gluteeniton jauhoseos)
0,5-1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja pikkusuikaleina
2
rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä purkista
Kohonneen leivän päälle
1-2
dl
kivettömiä vihreitä ja mustia oliiveja
tilkka oliiviöljyä tai aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
yrttejä, esim. tuoretta rosmariinia

Työvaiheet

1. Mittaa omaan astiaansa suola, psyllium, kuivahiiva, kaurajauho ja durrajauho. Sekoita lusikalla

2. Mittaa taikinakulhoon kädenlämpöinen vesi. Lisää veteen hunaja ja sekoita. Kaada jauho-hiivaseos veteen ja vatkaa sähkövatkaimella vellimäiseksi seokseksi. Psylliumin ansiosta taikina saostuu vatkaamisen aikana. Tässä vaiheessa voit vaihtaa vatkaimeen taikinakoukut , ellet ole aloittanut niillä.

3. Lisää taikinaan aurinkokuivattujen tomaattien öljy sekä gluteeniton jauhoseos ja jatka sekoittamista sähkövatkaimella täydellä teholla pari minuuttia.

4. Peitä taikinakulho tuorekelmulla tai muovipussilla. Kohota taikina kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa, noin 30 - 45 minuuttia. (Vinkki: kohotan taikinat itse usein mikroaaltouunissa, sinne ei veto käy. Mikroa ei saa käynnistää kohotuksen aikana.)

5. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa taikinaa lisää kulhossa sähkövatkaimella täydellä teholla, taikakoukkuja käyttäen, noin 3 minuuttia. Lisää sekoituksen loppuvaiheessa myös hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit.

6. Suojaa uunipelti tai riittävän iso uunivuoka leivinpaperilla. Leipä muotoillaan noin 23 x 33 cm kokoiseksi ja parin sentin paksuiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja levitä taikina ison lusikan avulla litteäksi, suorakaiteen muotoiseksi leiväksi. Kastele lusikkaa vedessä, niin levitys sujuu helpommin. Taputtele lopuksi leivän pinta tasaiseksi jauhotetuin sormin.

7. Peitä leipä liinalla tai tuorekelmulla/muovilla ja kohota vedottomassa paikassa noin 35 - 40 minuuttia. Leivän tulee olla hyvin kohonnut ennen paistamista. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen tasalämmölle kohoamisen loppupuolella.

8. Leivän kohotessa halkaise sillä aikaa oliivit.

9. Kun leipä on kohonnut riittävästi, painele leipätaikinan päälle oliivinpuolikkaat (ja yrtin lehtiä). Pirskottele päälle hieman öljyä.

10. Paista 200 C asteessa, noin 30 -35 minuuttia hieman uunin keskitasoa alemmalla tasolla, niin pohja kypsyy paremmin. Jos haluat leivän pintaan enemmän väriä, paista leipää ylätasolla muutama minuutti.

Siirrä leipä leivinpaperilta tai uunivuoasta jäähtymään ritilän päälle. Kun leipä on jäähtynyt tarpeeksi, voit leikata leipäpalat ja tarjoa vaikkapa kotitekoisen peston kera.

Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä:

Vegaaninen vihreä pesto: https://urly.fi/1z9I

Kaurainen peltileipä, gluteeniton: https://urly.fi/1z9J

Kuohkea gluteeniton pataleipä: https://urly.fi/1z9K