Kodin Kuvalehti on lisännyt 703 reseptiä.
Linkitetty 121 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Pia Inberg

Ilman valkoista sokeria ja vehnää leivottu ihmekakku saa makunsa kuivatuista ja tuoreista hedelmistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Sokeriton ja gluteeniton hedelmätorttu

Ainekset

200
g
kuivattuja taateleita
2
dl
vettä
1
iso banaani
2
munaa
1
dl
rypsiöljyä
1 ½
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
dl
tattarijauhoja
1
dl
mantelijauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Päälle
3
dl
hedelmiä paloiteltuna (esim. viinirypäle, mango ja passionhedelmä)
200
g
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Paloittele taatelit. Keitä niitä vedessä noin 7 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Soseuta taatelit sauvasekoittimella ja anna soseen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Murskaa banaani haarukalla ja sekoita munien ja öljyn kanssa taatelisoseeseen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan (ø 22 cm).
  4. Paista kakkua 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kypsän kakun jäähtyä.
  5. Paloittele tuoreet hedelmät. Levitä jugurtti jäähtyneen, tarjoiluvadille nostetun kakun päälle ja koristele hedelmillä.

Vinkki! Makeuta halutessasi jugurtti hunajalla. Jos haluat maidottoman kakun, kuorruta se esimerkiksi vaahtoutuvalla kaura- tai soijakermalla.

Kommentit (1)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Puolukkamoussekakku on taivaallinen herkku, joka sopii moniin tilaisuuksiin. Rapea pohja, raikas täyte ja juuri sopivasti makeutta!😍

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 min + hyydytys 5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegaaninen ja gluteeniton puolukkamoussekakku

Ainekset

Pohja:
200
g
gluteenittomia ja vegaanisia keksejä murskattuina (esim. Semper)
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
125
g
vegaanista leivontamargariinia (esim. Pirkka) sulatettuna
1/2
tl
suolaa
1/2
dl
sokeria
Täyte:
400
g
puolukoita
1
pkt
vegegeeliä
5
dl
soijavispiä (esim. Alpro)
250
g
vegaanista ja gluteenitonta, maustamatonta tuorejuustoa (esim. cremy sheese original)
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
Koristelu:
Tuoreita marjoja
Minttua tai sitruunamelissaa
Syötäviä orvokkeja

Työvaiheet

Pohja:
Yhdistä kaikki pohjan aineet ja sekoita tasaiseksi.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 24 cm). Asettele myös reunoille, koko vuoan korkeudelle joko leivinpaperia tai reunakalvoa.
Painele pohja tasaisesti vuokaan ja siirrä odottamaan jääkaappiin.

Täyte:
Soseuta puolukat.
Laita puolukkasose kattilaan ja sekoita joukkoon paketillinen (4 pussia) vegegeeliä.
Kuumenna puolukkaseos höyryävän kuumaksi niin että seos hieman kirkastuu.
Jätä seos jäähtymään muuutamaksi minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Vatkaa tuorejuusto puolukkasoseen joukkoon.
Viimeisenä lisää mukaan sokerit ja kermavaahto.
Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.

Kaada täyte pohjan päälle.
Tasoita pinta.
Siirrä hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
Siirrä kakku tarjoiluastialle ja koristele haluamallasi tavalla.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 43 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.

Kaura-raparperipaistos on uskomattoman helppo, mutta sitäkin parempi herkku. Tässä paistoksessa yhdistyy raparperin raikkaus ja makea kuorrute. Raparperipaistoksen tekeminen onnistuu lapsiltakin.🙂

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + paisto 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-raparperipaistos

Ainekset

n. 600
g
raparperia
125
g
voita tai leivontamargariinia
2
dl
fariinisokeria
1,5
dl
mantelijauhetta
3,5
dl
kaurahiutaleita
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kaardemummaa

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 190-asteeseen.
Viipaloi raparperit ohuiksi viipaleiksi.
Voitele piirasvuoka tai jokin muu uunivuoka.
Kaada raparperin palat vuoan pohjalle.
Mittaa kattilaan rasva ja sulata se.
Lisää sulatetun voin joukkoon sokeri, mantelijauhe ja kaurahiutaleet.
Mausta kanelilla, vaniljasokerilla ja kaardemummalla.
Sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute raparperipalojen päälle ja paista 30-35 minuuttia.

Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua, paistos on parhaimmillaan haaleana. Tarjoile esimerkiksi turkkilaisen jugurtin tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 43 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.

Tomaattinen kylmäsavulohikeitto on uskomattoman herkullista ruokaa. Keittoon tuo aromikkuutta hentoinen savun maku ja reilu määrä sitruunanmehua tuo kivaa raikkautta. Tomaattipohjainen liemi on kermaiseen versioon verrattuna myös terveellisempi. Tämä soppa sopii oikein hyvin sekä arkeen että...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen kylmäsavulohikeitto

Ainekset

1
kpl
purjosipuli
5
vartta
lehtiselleriä
400
g
porkkanoita
20
g
voita
800
g
perunoita
1
prk (500g)
tomaaattimurskaa (luomu)
2
rkl
tomaattipyrettä
1,2
l
vahvaa kasvislientä
300
g
kylmäsavulohisiivuja
1
kpl
sitruuna
2
rkl
kapriksia
1
tl
mustapippuria myllystä
1
ps
katkarapuja

Työvaiheet

Halkaise purjosipuli. Huuhtele se huolella.
Hienonna purjon vaaleat osat. Säästä vihreät osat keiton viimeistelyyn.
Hienonna myös lehtisellerin varret.
Kuori ja pilko porkkanat.
Sulata voi isossa kattilassa.
Lisää joukkoon purjo, selleri ja porkkanat.
Kuullota 5 minuuttia.

Kuori ja paloittele perunat.
Lisää kuullotettujen vihannesten joukkoon perunat, tomaattimurska ja -pyre.
Kaada joukkoon myös kasvisliemi.
Anna kypsyä hellästi poristen välillä sekoitellen puolisen tuntia.

Paloittele kylmäsavulohisiivut vielä muutamaan osaan.
Purista sitruunasta mehu.
Hienonna purjon vihreät osat.

Kun keitto on porissut n. 30 minuuttia tarkista että perunat ja porkkanat ovat kypsiä.
Lisää keittoon kylmäsavulohipalat, purjon vihreät osat, sitruunanmehu, kaprikset ja pippuri.
Anna keiton kiehahtaa. Viimeisenä lisää kiehuvan kuuman keiton joukkoon katkaravut.
Tarjoile vaikkapa tuoreen leivän kera.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 136 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Laskiaisen pulla maistuu herkulliselta myös gluteenittomana. Luontaisesti gluteenittomat pullat kohotetaan leivinjauheen avulla ilman hiivaa. Taikina valmistuu yksinkertaisesti sekoittamalla ainekset keskenään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat laskiaispullat

Ainekset

75
g
voita
4
kananmunaa (M-koko)
2
dl
maitoa
200
g
kermaviiliä
dl
sokeria
3
dl
riisijauhoja
1
dl
perunajauhoja
3
rkl
psylliumia
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
ksantaania
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
Täytteeksi
hilloa
mantelimassaa
kermavaahtoa (3 dl vispikermaa ja 2 rkl sokeria)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Sekoita kananmunat, maito ja kermaviili keskenään siten, että kananmunien rakenne rikkoutuu.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää kuiviin aineisiin ensin muna-maito-kermaviiliseos ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi voi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla löysää.
  4. Voitele pinnoitettu muffinivuoka tai paistorenkaat kevyesti. Jaa taikina vuokiin.
  5. Paista pullia uunin keskitasossa 220 asteessa noin 18–20 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.
  6. Jäähdytä pullat ja irrota ne varovasti vuoista. Renkaissa irrotusapuna voi käyttää terävää veistä.
  7. Leikkaa pullista lakki pois ja täytä ne makusi mukaan hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Vinkki: Suklaanystävä voi täyttää laskiaispullan Nutellalla sekä kermavaahdolla, johon on sekoitettu sulatettua suklaata.

Kommentit (0)