19:15 | 20.10.2014
Gluteenittomat avokadokeksit
Hieman arvelutti ja huvitti avokado keksien pohjana, mutta kannatti kokeilla, sillä varsin herkullisia ovat!
Ohjeen olen muokkaillut Jamie Oliverin avokadokeksiohjeesta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6-10
n. 40 min.
Helppo
Gluteenittomat avokadokeksit
Ainesosat
1
kypsä avokado (avokadoa n. 100 g)
1
iso luomukananmuna
1
tl
vanilja-aromia
0,5
tl
ksantaanikumia (ei pakollinen)
1
rkl
ruokasoodaa
150
g
ruokosokeria
30
g
kaakaojauhetta
ripaus
suolaa
50
g
gluteenittomia jauhoja (mielellään yhdistä useampaa, esim. riisijauhoja, maissijauhoja, kookosjauhoja jne.)
100
g
tummaa suklaata
Vaiheet
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
- Raasta suklaa raastimen karkealla terällä ja jätä se sivuun odottamaan.
- Riko muna kulhoon ja lisää joukkoon ruokasooda, ksantaanikumi, vanilja-aromi, sokeri, kaakaojauhe sekä suola ja sekoita ainekset sekaisin.
- Murskaa avokado erillisellä lautasella haarukan kanssa mahdollisimman sileäksi tahnaksi ja lisää se taikinaan. Sekoita.
- Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Lopuksi lisää vielä suklaaraaste ja sekoita.
- Nosta isolla lusikalla taikinasta möykkyjä leivinpaperille, avita toisella lusikalla jos tarpeen. Möykkyjen välille kannattaa jättää mahdollisuuksien mukaan tilaa, sillä keksit laskeutuvat ja leviävät uunissa.
- Paista keksejä uunissa noin 20 minuuttia. Keksit ovat valmiit, kun niiden pinta tuntuu vielä hieman pehmeältä, sillä ne kovettuvat jäähtyessään ja toisaalta toiveena on, että keksit jäävät sisältä meheviksi.