Risto V on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

1 kokonainen, raaka mustekala perattuna; poista pää ja suu (pakastettukin on ok)
2-3 pulloa rosee- tai valkoviiniä
1 rkl hienoa merisuolaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Grillattu mustekala (Dilliä ja piparjuurta blogista)

Työvaiheet

Huuhtele mustekala juoksevan veden alla. Laita mustekala, viini ja suola kattilaan. Viiniä tulee olla sen verran, että se peittää mustekalan kokonaan. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna mustekalan kypsyä miedosti poreilevassa vedessä noin 1,5 tuntia. Anna mustekalan jäähtyä liemessä.
HUOM! Älä laita keitinliemeen sitruunaa, koska se tekee mustekalan lihasta sitkeää.

Mustekalan grillaaminen:

Leikkaa mustekalan lonkerot irti toisistaan. Grillaa mustekalan lonkeroihin hyvä väri grillissä. Suosittelen käyttämään parillalevyä, sillä murea mustekala hajoaa grillatessa helposti.

Jos käytössäsi ei ole grilliä, parillapannu ajaa myös asiansa.

Tarjoa grillattu mustekala sitruunanlohkojen, mieleisesi salaatin ja vaikkapa aliolin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla