Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2920 reseptiä.
Linkitetty 225 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Mintulla ja Lähi-idän mausteilla maustettu mausteöljy antaa tutuille raaka-aineille uuden, valloittavan maun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Lähi-idän peruna-halloumivartaat ja mausteöljy

Ainekset

18
varhaisperunaa
1
pieni purjo
6
grillipaprikaa (Pimientos de Padron)
200
g
halloumia
12
pientä tomaattia
MAUSTEÖLJY
1/2
dl
minttua hienonnettuna
1
dl
oliiviöljyä
2
tl
ras el hanout -mausteseosta
1/2
tl
juoksevaa hunajaa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat. Halkaise ja pese purjo.
  2. Keitä perunoita 15 minuuttia. Leikkaa purjo 4 cm:n paloiksi. Leikkaa paprikat kahtia ja paloittele halloumi. Pujota kaikki kasvikset ja juusto grillivartaisiin.
  3. Hienonna mausteöljyyn tuleva minttu. Sekoita kaikki mausteöljyn aineet yhteen ja sivele vartaisiin.
  4. Kypsennä vartaita parilassa grillissä noin 10 minuuttia. Sivele mausteöljyä vartaisiin paiston aikana

Kommentit (3)

Vierailija

Kuulostaa hyvältä! Säilyykö öljy jääkaapissa ja jos, niin kuinka monta päivää?

Vierailija

Ja kuva valehtelee taas enemmän kuin tuhat sanaa. Näitä vartaita ei ole grillattu tuollaisenaan vaan ainakin halloumit on grillattu erikseen ja vasta sen jälkeen varrastettu.

Miksei voi suoraan sanoa että näillä kaikilla ei todellakaan ole sama grillausaika!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista. Öljy säilyy tiiviissä astiassa ainakin noin viikon.

Vartaiden valmistuksesta: kaikki vartaisiin tulevat ainekset ovat sellaisia, ettei niiden grillausaika ole kriittinen (eli ei tarvitse seurata esim. kypsennyslämpötiloja ja -aikoja kuin esimerkiksi porsaanlihan tai broilerin kanssa - hyvää tulee vaikka osa kasviksista grillautuisi enemmän ja osa vähemmän). Siinä mielessä ohjeella pääsee varmasti hyvään lopputulokseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1470 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Chilillä maustettu kapriskastike sopii erinomaisesti grillatulle kesäkurpitsalle sekä myös vaaleille kaloille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu kesäkurpitsa-halloumisalaatti

Ainekset

3
keskikokoista kesäkurpitsaa
öljyä ja ripaus suolaa
2
pkt (noin 300 g)
halloumi-tyyppistä juustoa (esimerkiksi Juustoportin Halla)
KAPRISKASTIKE
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
mietoa chiliä
1
pieni prk (35 g)
pikkukapriksia
¾
dl
oliiviöljyä
1
ison sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
rkl
vettä
noin ½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Puolita kesäkurpitsat pituussuunnassa tai leikkaa pienempiin paloihin. Lorauta hieman öljyä leikkuupinnoille ja ripottele suolaa ja pippuria. Viipaloi halloumi.

  2. Tee kapriskastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna chili. Valuta kaprikset. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  3. Grillaa kesäkurpitsoja noin 4 minuuttia leikkuupinta alaspäin, käännä ja jatka noin 3 minuuttia. Lisää tässä vaiheessa halloumi grilliin ja grillaa muutaman minuutin ajan.

  4. Siirrä kesäkurpitsa ja halloumi tarjoiluvadille ja ripottele osa kapriskastikkeesta päälle. Tarjoa loput erikseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2920 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Tuomas Kolehmainen ja Mikko Hannula

Situunaruohosta aromia saava kana viimeistellään polttavalla karamellisoidulla sipulilla, jota maustavat chili, kalakastike sekä kaffirlimetinlehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t + 4 t marinointi
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunaruohokana

Ainekset

1
kg
luullisia ja nahallisia broilerin paistileikkeitä (reisipaloja)
MARINADI
2
sitruunaruohoa
6
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1
limetin mehu
osterikastiketta
dl
kalakastiketta
osterikastiketta
dl
osterikastiketta
2
rkl
fariinisokeria
KARAMELLISOITU SIPULI
400
g
salottisipuleita
5
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1
punainen chili
1
dl
rypsiöljyä
5
kaffirlimetinlehteä (kuivattua)
1
rkl
kalakastiketta
2
rkl
vettä
TARJOILUUN
riisiä
limettiä

Työvaiheet

  1. Tee ensin marinadi: poista sitruunaruohoista kuivat kannat ja latvoista muutama senttimetri, sekä tarvittaessa uloin kuorikerros, jos sitruunaruoho on kuivaa. Aseta sitruunaruohot leikkuulaudalle ja mäiski niitä muutaman kerran veitsen hamarapuolella, jotta sitruunaruoho hieman pehmenee ja sen aromit irtoavat helpommin. Paloittele sitruunaruoho muutamaan osaan ja laita tehosekoittimeen.

  2. Paloittele kuoritut valkosipulinkynnet ja inkivääri muutamaan osaan ja lisää sitruunaruohojen kanssa tehosekoittimeen. Purista limetin mehu. Laita kaikki ainekset sekoittimeen ja soseuta karkeaksi marinadiksi.

  3. Kaada marinadi kulhoon kanan kanssa. Pyörittele kanoja marinadissa ja laita kylmään marinoitumaan 4–10 tunniksi. Sekoita paloja muutaman kerran marinoinnin aikana.

  4. Valmista karamellisoitu sipuli. Kuori ja leikkaa salottisipulit ohuiksi renkaiksi. Kuori ja hienonna inkivääri. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi, laita sivuun myöhempää käyttöä varten.

  5. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa keskilämmöllä, laita sipulit ja inkivääri öljyyn kuullottumaan. (Jos sipulit alkavat ruskistua, alenna lämpöä.) Murskaa kaffirlimetinlehdet kämmenissä ja ripottele sipuleiden joukkoon. Kuullota noin 20 minuuttia rauhassa sekoitellen välillä, kunnes sipulit ovat ihan pehmeitä ja alkavat muuttua läpinäkyviksi.

  6. Lisää chilirenkaat, kalakastike ja tilkka vettä sipuleihin, nosta hieman lämpöä ja odota että sipulit alkavat muuttua kullanruskeiksi, noin 10 minuuttia. Sekoittele seosta välillä. Kun sipuli on tahmeaa ja ruskistunut kauniisti, kumoa kulhoon ja pidä huoneen lämmössä grillaamiseen saakka.

  7. Valmistele grilli. Ota lihat huoneenlämpöön odottamaan grillin lämpenemistä. Nosta ne marinadista suoraan grilliin, grillaa suorassa lämmössä noin 10 minuuttia ahkerasti käännellen. Kun broilereissa on ruskistunut pinta, siirrä ne tarvittaessa epäsuoraan lämpöön kypsymään loppuun.

  8. Nosta lihat lopuksi grillistä, peitä foliolla ja anna hetken vetäytyä ennen tarjoamista. Lusikoi päälle karamellisoitua sipulia ja tarjoile riisin ja limetin kanssa.

Vinkki Sitruunaruohoja myydään vihannesosastolla yleensä neljän kappaleen paketeissa. Voit pakastaa ylimääräiset sitruunaruohot myöhempää käyttöä varten.

Kommentit (1)

Vierailija

Paljonko tähän tulee osteri- ja kalakastiketta? Ohjeessa lienee kirjoitusvirhe

Me Naiset on lisännyt 1470 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Majoneesi kelpaa myös marinadiksi ainaisen dippiroolinsa sijaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + marinointi 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Majoneesikasvikset

Ainekset

750
g
kasviksia, kuten varsiparsakaalia, parsaa ja paprikaa
MAJONEESIMARINADI
1
dl
majoneesia
½
dl
oliiviöljyä
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
murskattua valkosipulinkynttä
tl
suolaa
1
tl
savupaprikaa
1
tl
kuminan siemeniä
PÄÄLLE
basilikaa ja/tai minttua

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki majoneesimarinadin ainekset keskenään. Paloittele kasvikset tarvittaessa ronskisti marinadin joukkoon esimerkiksi isoon muovipussiin. Marinoi noin tunti pussia välillä heilutellen.

  2. Grillaa muutaman minuutin ajan, älä ylikypsennä kasviksia. Siirrä tarjoiluvadille ja hienonna päälle tuoreita yrttejä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1470 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nyt saa mennä mustaksi! Kuoret suojaavat pehmoista herkkusisusta, eikä niiden mustumista tarvitse pelätä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Daim-banskut

Ainekset

4
kypsää banaania
1
Daim-patukka
4
rkl
tummaa suklaata rouhittuna
4
rkl
pehmeää voita
4
banaania
LISÄKSI
jäätelöä

Työvaiheet

  1. Tee banaaneihin pitkittäin syvä viilto, älä halkaise pohjaa. Rouhi suklaat sekä daim ja sekoita voihin. Työnnä banaanien viiltoihin suklaavoita. Grillaa noin 10–15 minuuttia eli kunnes banaanien kuoret ovat muuttuneet mustanruskeiksi ja suklaa on sulanut.

  2. Tarjoa Daim-banskut lämpiminä jäätelön kanssa.

Kommentit (0)