9:14 | 19.5.2015
Grillattu paprika-fetasalaatti ja raparperivinegretti
Makeiksi paahdetut paprikat ja suolainen feta ovat mainio makupari, jota saattelee kirpeänmakea raparperivinegretti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 t
Helppo
Grillattu paprika-fetasalaatti ja raparperivinegretti
Ainesosat
2
punaista paprikaa
400
g
fetajuustoa palana
10
kirsikkatomaattia
1
dl
mustia oliiveja
2
kevätsipulinvartta
1/2
ruukkua
rucolaa
1/2
ruukkua
Tammenlehtisalaattia
1/2
ruukkua
basilikaa
Vaiheet
- Tee ensin raparperivinegretti. (Ohje ohessa.)
- Paahda paprikoita grillissä tai grillivastusten alla 250-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia tai kunnes paprikat ovat mustuneet.
- Paprikoiden paahtuessa viipaloi feta, puolita kirsikkatomaatit ja hienonna kevätsipulinvarret. Yhdistä rucola, tammenlehtisalaatti ja basilika kulhossa. Ota paprikat pois grillistä tai uunista, mutta jätä grilli tai uuni päälle juuston grillaamista varten.
- Laita paprikat noin 10 minuutiksi muovipussiin, jotta kuori irtoaa helpommin. Kun paprikat ovat jäähtyneet, vedä paprikoista kanta pois. Kuori paprikat, kaikkea kuorta ei tarvitse saada pois. Halkaise paprikat, poista siemenet ja viipaloi hedelmäliha.
- Laita fetajuustoviipaleet hetkeksi grillivastusten alle niin, että ne saavat väriä.
- Kokoa salaatti: laita salaattisekoitusta lautasille tai isolle vadille. Asettele muut ainekset salaatille. Valuta raparperivinegretti päälle tai tarjoa erikseen.
Vinkki: Salaatti maistuu mainiolta myös vuohenjuustosta valmistettuna!
Raparperivinegretti
Ainesosat
1
raparperinvarsi
1
dl
vettä
2
rkl
hunajaa
1
rkl
punaviini- tai vadelmaviinietikkaa
2
tl
dijoninsinappia
1/2
dl
öljyä
1/2
tl
suolaa
Vaiheet
- Kuori raparperi tarvittaessa; nuorta vartta ei tarvitse kuoria. Paloittele raparperi pieneksi.
- Laita raparperit ja vesi kattilaan, anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes raparperi pehemenee. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Laita raparperi, hunaja, etikka ja sinappi tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta suolalla. Laita kylmään odottamaan.
Tällä ohjeella vinegrettiä tulee noin 2 dl.