
Kesän paras salaatti poimitaan grillistä ja tarjoillaan lämpimänä.
Grillattu salaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo kasvikset. Napsauta parsoista kuivat kannat pois. Leikkaa sipulit renkaiksi ja hienonna varret. Lohko tai puolita nektariinit. Sivele kasvikset kevyesti öljyllä.
- Kypsennä parsoja grilliritilän laidalla epäsuoralla lämmöllä viitisen minuuttia. Kääntele välillä. Nosta ritilälle myös nektariinit ja isot retiisit. Pienet on kypsennettävä parilalla, jotta ne eivät putoa. Grillaa aineksiin kauniit raidat välillä käännellen.
- Paista sipulit parilalla. Pyöräytä joukkoon pinaatinlehdet ja paista kevyesti.
- Levitä kaikki ainekset isolle vadille.
- Sekoita kastikkeen ainekset ja valele salaatti kastikkeella. Viimeistele pippurilla ja sormisuolalla. Tarjoa lämpimänä.