Bataattiburger ja avocadoranskikset
Ainesosat
2
pulleaa bataattia
öljyä + hunajaa (hetkeksi mikroon jos ei ole juoksevaa)
4
Stockmann Delicatess - rotukarjanaudan burgerpihviä
Singletons Vintage Cheddar -juustoa
3
tomaattia viipaleina
1
pussi
jääsalaattia
1/2
punasipulia renkaina
1
dl
Hellmann’s-majoneesia
2
tl
Le Ife Tartufata -tryffelikastiketta
sitruunaa
2
pkt
pekonifileetä
2
avokadoa
Vaiheet
- Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Leikkaa bataatista 1 cm paksuisia kiekkoja. Sivele öljy-hunajaseoksella molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa n. 20 minuuttia.
- Paista tai grillaa burgerpihvit. Aseta reilu viipale vahvaa cheddaria pihvin päälle ja anna sulaa.
- Sekoita 1 dl majoneesia ja tryffelikastiketta, mausta suolalla ja pippurilla.
- Kokoa burgeri ja purista sitruunaa pintaan. Burgeri on syötävä haarukalla ja veitsellä.
- Bataatit voi korvata hampurilaisleivällä.
- Puolita avokadot ja poista kivi. Leikkaa puolikkaat kuoressaan pituussuunnassa lohkoiksi. Koverra lohkot kuoresta varovasti isolla lusikalla jotta ne pysyvät kokonaisina.
- Kääri avokadolohkot pekoniin.
- Aseta kääreet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 7-10 minuuttia kunnes pekoni on rapeaa.
- Tarjoile burgerien seurana.