Kaupallinen yhteistyö
Stockmann Herkku on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
Stockmann Herkku
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6

Flank steak & chimichurri

Ainekset

1
flank steak
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Chimichurri
1
valkosipulinkynsi
2
dl
hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, korianteria ja oreganoa
n. 3/4
dl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
savupaprikajauhetta
1/2
tl
juustokuminaa
1/4
tl
rouhittua chiliä myllystä
1
tl
(sormi)suolaa
1/2
tl
sokeria
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota liha vähintään puoli tuntia ennen grillausta huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Valmista chimichurri. Kuori valkosipuli ja laita se kulhoon muiden aineiden kanssa. Soseuta sauvasekoittimella karkeahkoksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jos seos tuntuu liian paksulta.
  3. Grillaa lihaa kuumassa grillissä n. 5–8 minuuttia, riippuen lihan paksuudesta. Kääntele lihaa paistamisen aikana. Parhaimman tuloksen saat käyttämällä paistolämpömittaria. Työnnä se lihan paksuimpaan kohtaan. Kun mittari osoittaa 58 astetta, liha on medium.
  4. Kääräise liha folioon. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa lihasta mahdollisimman ohuita viipaleita.
Tarjoa chimichurrin kanssa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rocksanen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 10 keittokirjaan.

Nyt kyse on jostakin elämää suuremmasta, aidosta berliiniläisestä reseptistä, jonka loi Herta Heuwer vuonna 1949. Resepti on julkaistu mm. ET-lehdessä.

Currywurst-kastike

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Currywurst

Ainekset

2
rkl
kasvisöljyä
1
Iso sipuli hienoksi pilkottuna
2
tl
Paprikajauhetta
1
rkl
Curryjauhetta
1
tl
Chilijauhetta
1
tölkki
Tomaattimurskaa
1
dl
Ketsuppia
2
tl
Dijon-sinappia
1
rkl
Sokeria
3
rkl
Worcestershire-kastiketta
Suolaa ja mustapippuria myllystä

Työvaiheet

Tee näin

Paista sipuli pehmeäksi.
Lisää jauheet.
Paista pari minuuttia jatkuvasti sekoittaen.
Kaada mukaan muut aineet.
Sekoita ja mausta.
Anna kiehahtaa ja hauduttele sekoitellen puoli tuntia, kunnes kastike on tiivistynyt.
Surauta kastike sauvasekoittimella ja siivilöi.
Tarjoa kastike paistetun makkaran ja sämpylän kera.
Paistettu hapankaali sopii myös mainiosti oheen.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-3
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-hodarit ja punakaalilisuke

Ainekset

Punakaalilisuke
1/4
pienestä punakaalista
suolaa
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
sokeria
puolikkaan limen mehu
Hodareihin
6
chorizomakkaraa/nakkia
6
hodarisämpylää (dark dog)
paahdettua sipulia
ketsuppia, sinappia, majoneesia ...
tuoretta korianteria

Työvaiheet

Suikaloi punakaali mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
Rutistele raastetta reippaasti saadaksesi sen mehukkaammaksi.
Lisää mausteet, rutistele lisää. Maista ja säädä maku kohdilleen.
Laita jääkaappiin odottamaan hodareiden valmistumista.

Kuumenna makkarat/nakit pannulla tai uunissa.
Kuumenna sämpylät mikrossa.
Täytä hodarit punakaalilisukkeella ja mieleisillä mausteilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 195 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paahdettu manteli ja pecorinojuusto ovat sisilialaisen peston perusta. Tällä kertaa pesto trapanese mehevöittää ja maustaa caponatan kanssa tarjotun paistetun broilerin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sisilialainen pestobroileri

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Pesto trapanese
75
g
manteleita
2
tomaattia
50
g
pecorinoa
4
valkosipulinkynttä
1
tuuhea ruukku
basilikaa
n. ¾
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paahda manteleita kuivassa kuumassa pannussa pari minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Kaada lautaselle jäähtymään.

  2. Kalttaa halutessasi trapaniin tulevat tomaatit. Tee veitsellä ristiviilto tomaatin kantaan ja laita kiehuvaan veteen noin 30 sekunniksi. Siirrä hetkeksi kylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. Irrota kuoret. Puolita tomaatit, poista kanta ja siemenet. Raasta pecorino. Kuori valkosipulit. Irrota basilikan lehdet.

  3. Rouhi mantelit tehosekoittimessa. Lisää tomaatit, valkosipuli ja basilika ja pyöräytä tasaiseksi. Sekoita juustoraaste ja öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Mausta rintafileet suolalla ja pippurilla. Paista grillissä tai paistinpannussa kypsiksi, noin 15 minuuttia välillä käännellen. Lusikoi trapani broilereille ja tarjoa caponatan kanssa.

Vinkki Jos pestoa jää yli, nauti se paahdetulla leivällä, pastan kanssa tai salaattikastikkeena.

Caponata

Ainekset

2
pientä kesäsipulia varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
munakoiso
2
varsisellerinvartta
1
pieni kesäkurpitsa
1
paprika
4
rkl
oliiviöljyä
400
g
kirsikkatomaatteja
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria
2
dl
oliiveja
2
rkl
pieniä kapriksia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Kuutioi munakoiso. Viipaloi varsiselleri ja kesäkurpitsa, suikaloi paprika.

  2. Kuullota sipuleita ja varsiselleriä öljyssä pannussa muutama minuutti. Lisää muut pilkotut kasvikset ja paista muutama minuutti.

  3. Lisää tomaatit, balsamietikka ja sokeri. Peitä kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia.

  4. Lisää oliivit ja kaprikset pannuun. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele basilikalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2453 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Onko possunfileestä mielestäsi vaikea saada mehevää? Kokeile tätä ohjetta! Lämpötilaa seuraamalla lihan voi napata grillistä sopivan kypsänä. Upotus jälkimarinadiin antaa viimeisen silauksen.

Vinkki! Grillin sijaan voit paistaa fileen myös parilapannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoviinimarinoitu grillipossu ja pistaasikastike

Ainekset

1
porsaan sisäfilee
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
JÄLKIMARINADI
3
valkosipulinkynttä
2
dl
valkoviiniä
1
tl
suolaa
1
sitruuna
1
ruukku
lehtipersiljaa
LISÄKSI
pistaasikastiketta
grillattuja kasviksia ja perunoita

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Poista siitä kalvot ja hiero suola ja pippuri pintaan. Tee pistaasikastike (ohje alla).

  2. Valmista jälkimarinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita valkosipulit, viini ja suola astiaan, johon filee mahtuu. Pese sitruuna, raasta kuoren keltainen osa ja purista mehu marinadiin. Hienonna persilja, lisää se marinadiin ja sekoita.

  3. Kuumenna grilli. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Grillaa fileeseen kauttaaltaan kaunis pintaväri. Laske grillin lämpöä ja paista fileetä käännellen noin 20 minuuttia, kunnes mittari osoittaa 70 astetta.

  4. Laita lämmin liha jälkimarinadiin ja peitä astia foliolla. Anna maustua 10 minuuttia.

  5. Viipaloi filee ja tarjoa pistaasikastikkeen, perunoiden ja kasvisten kanssa.

Vinkki Grillin sijasta voit paistaa fileeseen pintavärin pannussa öljyssä ja kypsentää lihan sitten 150-asteisessa uunissa. Uunissa paistoaika on noin 30 minuuttia.

Pistaasikastike

Ainekset

dl
suolattomia, kuorittuja pistaaseja
1
valkosipulinkynsi
1
vihreä chilipalko
1
sitruuna
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
n. 2
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Paahda pistaaseja kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen muutama minuutti. Kaada pistaasit tehosekoittimeen odottamaan.

  2. Kuori valkosipuli. Poista chilistä kanta ja siemenet ja paloittele chili. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu.

  3. Laita kaikki kastikkeen aineet oliiviöljyä lukuun ottamatta pistaasien joukkoon. Käynnistä kone ja lisää öljyä ohuena nauhana, kunnes kastike muistuttaa paksua pestoa.

Kommentit (0)