Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 105 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Sami Repo

Ronskeina puolikkaina grillatut munakoisot saavat makuparikseen persiljalla ja valkosipulilla maustettua fetaa. Munakoisojen kanssa grillissä tirisevät piimä-sitruunamarinadissa maustuneet broilerinkoivet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
20

Grillattu feta ja munakoiso

Ainekset

3
munakoisoa
3
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
Persilja-fetaseos
1
ruukku
persiljaa
2
valkosipulinkynttä
3/4
dl
oliiviöljyä
1
sitruunan mehu
1/2
tl
mustapippuria
ripaus
suolaa
200
g
fetaa

Työvaiheet

  1. Hienonna persilja ja valkosipuli kulhoon. Sekoita öljy, sitruuna, pippuri ja suola joukkoon. Rouhi feta haarukalla joukkoon.
  2. Puolita munakoisot. Viillä leikkuupintaan ristiviillot. Sivele kaikki pinnat öljyllä ja ripota suolaa päälle.
  3. Grillaa munakoisot kauniin ruskeiksi ja aivan pehmeiksi, molemmin puolin noin 5 minuuttia. Levitä fetaseos kypsille munakoisoille.

Vinkki! Voit paistaa munakoison molemmin puolin paistinpannussa runsaassa öljyssä ja jälkikypsentää 200-asteisessa uunissa aivan pehmeäksi. Paistoaika on noin 20 minuuttia.

Piimämarinoidut broilerinkoivet

Ainekset

12-16
broilerinkoipinuijaa
Marinadi
1
luomusitruuna
5
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
2
dl
piimää

Työvaiheet

Valmista marinadi vahvaan muovipussiin. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu pussiin. Hienonna valkosipuli joukkoon. Lisää suola ja piimä ja sekoita.

Laita broileri marinadin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.

Pyyhi enin marinadi pois broilerin pinnasta ennen grillaamista. Grillaa broilerin pinta kunnolla ruskeaksi suoralla lämmöllä. Siirrä epäsuoraan lämpöön esimerkiksi korkeammalle ritilälle ja kypsennä 20-30 minuuttia grillin kansi kiinni, kunnes broileri on läpikypsää.

Vinkki! Voit ruskistaa broilerin pinnan paistinpannussa öljyssä ja jälkikypsentää 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.

Tämä perunasalaatti on uskomattoman maukasta ja raikasta. Perunasalaatti on herkullinen lisuke esimerkiksi grilliruoalle. Omena tuo salaattiin mukavaa raikkautta. Aineksia voi toki muokata oman maun mukaan ja esimerkiksi jugurtin voi halutessaan korvata kermaviilillä. Perunat kannattaa keittää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
60 min + perunoiden keitto ja jäähdytys 2h
Vaikeustaso
Helppo

Paras perunasalaatti

Ainekset

1
kg
perunoita (kiinteä lajike)
2
kpl
hapokasta omenaa
200
g
suolakurkkua
1/2
kpl
sitruuna
1,5
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
hunajaa
1
rkl
kapriksia
2
tl
mietoa sinappia
500
g
kreikkalaista jugurttia
viimeistelyyn ruohosipulia ja/tai basilikaa

Työvaiheet

Keitä perunat napakan kypsiksi kuorineen. Jäähdytä ne esimerkiksi ensin huoneenlämmössä ja sitten yön yli jääkaapissa. Kuori jäähtyneet perunat.
Pilko perunat n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi.
Kuori omenat ja pilko samankokokoisiksi kuutioiksi kuin perunat.
Pilko myös suolakurkku ja laita suolakurkku-, omena- ja perunakuutiot kulhoon.
Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu.

Mausta suolalla ja pippurilla.
Mittaa joukkoon hunaja, kaprikset, sinappi ja jugurtti.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. Tarkista maku.
Anna makujen tasaantua vähintään 30 minuuttia.
Perunasalaatti on parhaimmillan vasta vuorokauden jääkaapissa maustumisen ja tekeytymisen jälkeen.
Juuri ennen tarjoilua viimeistele salaatti hienonnetuilla yrteillä.
Tarjoile vaikkapa grilliruoan lisukkeena :)

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2190 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Grillatulla parsalla, graavilohella ja munakokkelilla täytetyt hodarit sopivat vaikka brunssille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-lohihodarit

Ainekset

1
nippu (500 g)
vihreää parsaa
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
dl
parmesaanijuustoa raastettuna
300
g
graavilohta viipaleina
Majoneesikastike
½
sitruuna
dl
majoneesia
2
tl
piparjuuritahnaa
Munakokkeli
6
kananmunaa
dl
kermaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita
Lisäksi
8
hotdog-sämpylää

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan.
  2. Napsauta parsoista puumainen tyvi pois. Kuori parsat tarvittaessa puolivälistä alaspäin. Hienonna ruohosipuli ja raasta parmesaani.
  3. Tee majoneesikastike. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi ja purista hedelmästä 2 tl mehua. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
  4. Tee munakokkeli. Riko kananmunat kulhoon. Lisää kerma, suola ja pippuri ja sekoita. Sulata voi pannussa. Kaada kananmunaseos pannuun ja kypsennä keskilämmöllä 3–4 minuuttia pohjaa myöten sekoitellen. Siirrä kokkeli lautaselle ja pidä se lämpimänä esimerkiksi folion alla.
  5. Grillaa parsoja 2–3 minuuttia välillä käännellen. Halkaise sämpylät ja kuumenna ne grillissä lopuksi.
  6. Täytä sämpylät parsalla, munakokkelilla, lohella ja majoneesikastikkeella. Viimeistele parmesaanilla ja ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Tällä reseptillä valmistat grillissä maukasta haukiruokaa, joka ei maistu lainkaan hauelta, vaan suussa sulavalta lähi-idän herkulta.

Tämä resepti on kehitetty YouTubesta löytyneen libanonilaisen kanakebabreseptin (tawook shish) pohjalta. Hauen liha on tämän annoksen valmistukseen jopa parempaa kuin kanan käyttäminen. Haukifile imee tehokkaasti reseptissä olevan rasvan ja laajan kirjon makuja. Lopputulos on herkullinen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 12h + 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Libanonilainen grillihauki

Ainekset

1
kg
haukifilettä
1
tl
mustapippuria
1
tl
korianterinsiemeniä
0,5
tl
chiliä
1
tl
oreganoa
1
tl
sipulijauhetta
0,5
tl
timjamia
0,5
tl
juustokuminaa
0,5
tl
savustettua paprikaa
1
tl
suolaa
3
kpl
valkosipulinkynsiä
2,5
dl
oliiviöljyä
2,5
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
sitruunamehua

Työvaiheet

Murskaa mausteet morttelissa. Lisää valkosipulinkynnet ja murskaa ne mausteiden sekaan. Tavoitteena on aikaansaada tahnaa.

Sekoita maustetahna öljyyn. Sekoita mukaan jogurtti ja sitruunamehu. Sekoita ainekset.

Paloittele haukifileet isoiksi paloiksi (n. 3cm kuutioita).

Laita haukifileet edellisessä vaiheessa tekemäsi seoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Laita kulhon päälle muovikelmu ja laita yön yli jääkaappiin marinoitumaan.

Sytytä hiiligrilli ja anna hiilloksen kehittyä rauhassa.

Laita haukipalat halsteriin ja grillaa kunnes pinta saa ruskean paistopinnan. Grillaa lihat kunnolla molemmin puolin.

Tee annokseen sopiva salaatti ja tarjoile esimerkiksi riisin kanssa. Nosta halsteri pöytään ja nauti.

Ohessa linkki alkuperäiseen reseptiin: https://youtu.be/pNhrgBdbkBM

Kommentit (2)

Heti kokeilemaan hittihaukea

Olisko pienpanimo-olutsuosituksia tämän herkun kera?

govpl
Seuraa 
Liittynyt8.1.2020

Kyllä. Tämän annoksen kanssa nautittavan oluen tulee jättää tilaa grillihauen mauille, joten esimerkiksi Malmgårdin Dinkel spelttiolut on erinomainen valinta.

Myös muut vähäeleiset vaaleat alet sopivat hyvin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2190 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kantarellit, mozzarella ja pistaasipesto – muutama tarkoin harkittu aines riittää täydelliseen grillipizzaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 keskikokoista pizzaa
Valmistusaika
45 min + kohotus 12 t/30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellipizza

Ainekset

1
annos
pizzataikinaa (linkki ohjeeseen työvaiheissa)
3
palloa
(bufala)mozzarellaa
1
l
kantarelleja
1
ruukku
basilikaa
Tomaattikastike
1
tlk (400 g)
tomaattimurskaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Pistaasipesto
1
ruukku
basilikaa
2
rkl
parmesaania raastettuna
2
rkl
suolaamattomia kuorittuja pistaasipähkinöitä
3/4
dl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee pizzataikina (ks. ohje täältä).
  2. Yhdistä tomaattikastikkeen aineet ja keitä hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
  3. Soseuta peston aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  4. Valuta ja kuivaa mozzarellat huolellisesti. Viipaloi mozzarellat. Leikkaa isot kantarellit muutamaan osaan.
  5.  Kuumenna grilli (ja pizzakivi). Jaa taikina 3 osaan. Muotoile taikinasta ohuita pizzapohjia. Laita ne yksi kerrallaan jauhotetulle leivinpaperille ja levitä pizzalle tomaattikastiketta, mozzarellaa ja sieniä. Liu'uta pizza varovasti paperilta grillin parilalle tai pizzakivelle. Sulje grillin kansi ja kypsennä noin 3–4 minuuttia. Lisää basilikanlehdet ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia.
  6. Siirrä valmis pizza lautaselle ja lusikoi pestoa pinnalle.

VINKKI. Pizzakivi tekee pizzanpaistosta jo varsin ammattimaista, mutta parilalla ja ritilälläkin onnistuu, kun lämpötila on hallinnassa. Tärkeintä on huomioida, että runsastäytteiset tai paksupohjaiset pizzat eivät sovellu grilliin. Hillitysti täytteitä ja sopivan ohut, huolella jauhotettu pieni pohja takaavat sen, että pizza kypsyy tasaisesti ja se on helppo siirtää grilliin ja grillistä pois. Täytä pizzat yksi kerrallaan, jotta pohjat eivät vety ennen grilliin pääsyä. 

Kommentit (0)