Me Naiset on lisännyt 1304 reseptiä.
Linkitetty 73 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva: Tuomas Kolehmainen

Kokoa leivät valmiiksi jääkaappiin ja nosta grilliin, kun yön juhlijat kaipaavat huikopalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut lohileivät

Ainekset

½
maalaisleipä
2
rkl
voita
4
retiisiä
2
kevätsipulia
4-8
siivua
kylmäsavulohta
50
g
pinaattia
100
g
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan. Siivuta leivästä 8 palaa. Voitele palat. Siivuta retiisit ja hienonna kevätsipulit varsineen. Huuhdo ja kuivaa tarvittaessa pinaatti.
  2. Kokoa leivät. Laita voideltu puoli alustaa vasten ja kokoa leivälle retiisejä, pinaattia, kevätsipulia, lohisiivu ja juustoraastetta. Nosta toinen leipäsiivu kanneksi, taas voipuoli ulospäin. Paina leipä tiukasti kiinni.
  3. Grillaa leivät molemmin puolin. Paina paistolastalla leipiä paiston aikana, näin ne pysyvät paremmin kasassa.

Kommentit (1)

Vierailija

Se on hiukopala eikä mikään huikopala. Hiukoa tarkoittaa nälkää, huikominen enemmänkin huimausta. Hukkapala on sitten taas ihan oma juttunsa jolla ei ole mitään tekemistä huikan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Mika Jylhä

Täytä nieriä limetillä, parsalla ja varhaiskaalilla ja grillaa kesän mehevin kala. Muista laittaa labneh valumaan jo valmistusta edeltävänä päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min + labneh 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty grillinieriä, yrttiperunat ja labneh

Ainekset

1
perattu nieriä (n. 1½ kg)
2
limettiä
1
tl + ½ tl
suolaa
1
nippu
parsaa
1
varhaiskaali
2–3
rkl
öljyä paistamiseen
Yrttiperunat
1
kg
varhaisperunoita
1
dl
yrttejä hienonnettuna (basilikaa, tilliä ja lehtipersiljaa)
½
dl
öljyä
½
dl
sitruunanmehua
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Ruohosipulilabneh
5
dl
turkkilaista jogurttia
½
ruukku
ruohosipulia
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Aloita labnehin valmistus päivää ennen kalan valmistusta päivänä. Pane jogurtti suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen tai harsolla vuorattuun siivilään. Peitä kelmulla, pane päälle kevyt paino ja nosta reunalliseen vuokaan. Laita jääkaappiin ja anna valua 12 tuntia.

  2. Kumoa tiivistynyt jogurtti kulhoon. Hienonna ruohosipuli ja sekoita se mehun ja hunajan kanssa jogurttiin.

  3. Marinoi perunat. Pese perunat ja keitä ne suolatussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Halkaise perunat ja hienonna yrtit. Sekoita kaikki perunoiden aineet kulhossa.

  4. Pyyhi nieriä talouspaperilla ja laita öljyttyyn foliovuokaan tai leivinpaperille uunipellille. Hiero 1 tl suolaa kalan pintaan ja vatsaan. Leikkaa terävällä veitsellä viiltoja kalan pintaan. Pese ja viipaloi limetit, työnnä viipaleita viiltoihin ja kalan vatsaan.

  5. Viipaloi kaali. Poista parsojen puumainen tyvi ja pilko varret 2–3 osaan. Paista kaalia ja parsaa öljyssä pannussa pari minuuttia. Mausta suolalla. Täytä kala seoksella.

  6. Grillaa kalaa kohtalaisella lämmöllä kuvun alla tai paista 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarjoa yrttiperunoiden ja labnehin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2560 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vesi herahtaa kielelle, kun grillistä leijailee paahtuvan kaalin tuoksu. Jos anjoviksella maustettu voi ei maistu, kaalit voi syödä uusien perunoiden tapaan voin ja sitruunatilkan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillikaali ja makuvoi

Ainekset

1
iso varhaiskaali
1–2
tl
sormisuolaa
Makuvoi
100
g
huoneenlämpöistä voita
3
anjovisfileetä tai 1 rkl kalakastiketta
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Lisäksi
½
dl
balsamiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Aloita vaahdottamalla voi sähkövatkaimella. Hienonna anjovisfileet, valkosipuli ja rosmariini ja sekoita ne voihin.

  2. Leikkaa kaali 8–12 lohkoksi. Grillaa lohkoja keskilämmöllä, muutaman kerran kääntäen, noin 15 minuuttia. Mausta kaalit suolalla grillauksen loppuvaiheessa.

  3. Siirrä lohkot grillistä tarjoiluastiaan ja lusikoi makuvoi kuumille kaaleille. Tarjoa etikan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1304 reseptiä.
Linkitetty 57 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Parsojen grillaaminen käy näppärästi, kun kokoaa varret varrastikkujen avulla lautoiksi! Parsalautat on myös helppo sivellä mausteöljyllä grillaamisen aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min + varrastikkujen liotus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut parsalautat

Ainekset

1
kg (30 kpl)
vihreää parsaa
Kastike
2
murskattua valkosipulinkynttä
4
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
1
tl
sormisuolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
4
rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
puisia varrastikkuja

Työvaiheet

  1. Liota varrastikkuja vedessä vähintään tunnin ajan.

  2. Katkaise parsojen kovat kannat. Hoikkia parsoja ei tarvitse kuoria, paksut voi kuoria puolivälistä alaspäin. Laita 5 parsaa vierekkäin ja keihästä parsarivi kahdesta kohtaa: muutama sentti nupun alta ja muutama sentti alhaalta.

  3. Tee kastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Sivele kastiketta pullasudilla lauttojen toiselle puolelle ja ripottele päälle suolaa ja pippuria.

  4. Grillaa tai paista parilapannulla noin 4 minuuttia per puoli ja käännä. Sivele kastiketta ja ripottele suolaa ja pippuria toisellekin puolelle.

  5. Ripottele seesaminsiemeniä valmiiden parsojen päälle.Tarjoa grilliruokien kyljessä.

Kommentit (2)

Makkara

Halsteri ajaa saman ilman tikkujen liottelua ja askartelua.

Vanitas vanitatum et omnia van...

Metsurin ruokaa parsalautta, vuollaan tukkilauttaan tervaskiehiset ja eiku lämmittämään.

Helsingin Sanomat on lisännyt 218 reseptiä.
Linkitetty 112 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tomaattien ja vesimelonien makeus nousee grillatessa pintaan. Tämä ihanan kesäinen, pitaleipäkolmioilla höystetty salaatti sopii lisukkeeksi kaikille kesän grilliherkuille.

Grilliherkkujen lisukkeeksi sopii raikas salaatti, joka yhdistää kauden herkullisimmat kasvikset samalle vadille. Mutta miksei tätäkin ruokalajia voisi grillata?

Suurin osa vihanneksista ja alkukesän hedelmistä sopii mainiosti grillattaviksi. Kovahkot nektariinit pehmenevät, parsat...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu vesimeloni-tomaattisalaatti

Ainekset

½–1
(1 kg)
minivesimelonia
2
(500 g)
pihvitomaattia
1
rs (300 g)
grillitomaatteja
2
kesäsipulia varsineen
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Grillattu pita
4
(yhteensä 320 g)
pitaleipää
2
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista kastike vatkaamalla ainekset keskenään.
  2. Huuhdo vesimeloni. Leikkaa se kuorineen lohkoiksi ja ne parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Huuhdo pihvitomaatit ja leikkaa ne sentin paksuisiksi viipaleiksi. Puolita isoimmat viipaleet. Viipaloi sipulit ja hienonna varret (säästä varret salaatin viimeistelyyn). Sivele kasvikset öljyllä.
  3. Käsittele pitat grillivalmiiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne öljyn joukkoon ja sivele leivät reilusti öljyllä.
  4. Kuumenna grilli tai muurikkapannu. Grillaa tai paahda ensin pitat rapeiksi molemmin puolin. Nosta leikkuulaudalle ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi kolmioiksi.
  5. Grillaa tai paahda sitten melonit, tomaatit ja sipulit nopeasti molemmin puolin. Grillitomaatit voit käyttää grillissä varsien avulla sellaisenaan. Mausta kasvikset grillatessa suolalla ja pippurilla.
  6. Levitä leivät sekä meloni-, tomaatti- ja sipuliviipaleet kerroksittain vadille. Lisää päälle sipulinvarret. Valele salaatti kastikkeella. Tarjoa lämpimänä grilliruokien kanssa.

Kommentit (3)

Ei jummarra

Mikä on "grillitomaatti"?

Vierailija

Entä kesäsipuli?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksistä. Grillitomaatit ovat sillä nimellä myynnissä olevia, grillausalustalla myytäviä terttutomaatteja. Kesäsipuli on puolestaan uuden sadon sipuli. Aineksia voi kuitenkin tomaattien ja sipulien osalta vaihdella sen mukaan, mitä saatavilla on.