GRV Heini on lisännyt 78 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-5
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kokonaisena grillattu filee

Ainekset

800
g
naudan sisäfileetä
1-2
tl
merisuolaa
Makuöljy
1
ruukku
oreganoa
1
dl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Poista fileestä kalvot, hiero pintaan suolaa ja anna maustua mielellään vaikka yön yli. Ota liha noin tuntia ennen kypsennystä, suolaa viimeistään tässä vaiheessa. Taputtele filee kuivaksi talouspaperilla.
  2. Tee makuöljy. Hienonna oregano ja sekoita se öljyn, suolan ja pippurin kanssa. Sivele osa makuöljystä fileen pintaan.
  3. Grillaa fileetä kuumassa grillissä noin 10 minuuttia. Käännä muutaman kerran paistamisen aikana. Työnnä paistolämpömittari lihaan. Vähennä lämpöä tai siirrä filee epäsuoralle lämmölle. Jatka kypsentämistä välillä käännellen noin 30 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 58 astetta. Tällöin liha on mehukasta ja kauniin vaaleanpunaista sisältä.
  4. Nosta filee grillistä vetäytymään. Sivele pintaan loput makuöljystä. Kääri folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Tarjoa vihreän tai punaisen chimichurrin kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuningaskatkaravut valmistuvat nopeasti pannussa aasialaisen illallisen alkupalaksi. Suolaista, makeaa, tulista ja hapanta yhdistelevä nam jim -kastike saa lisämakua yrteistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + rapujen sulatus
Vaikeustaso
Helppo

Rapuvartaat ja nam jim -kastike

Ainekset

600
g
kuningaskatkarapuja (pakaste, MSC)
2
limettiä
2
rkl
rypsiöljyä
Vihreä nam jim -kastike
1
ruukku korianteria
1
ruukku minttua
3
cm:n pala
inkivääriä
2
vihreää chiliä
1
limetti
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
sokeria
½
rkl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Sulata ravut ja kuivaa ne talouspaperilla. Työnnä ravut vartaisiin. Halkaise limetit.

  2. Nypi yrteistä lehdet. Kuori ja raasta inkivääri. Poista chileistä kanta ja siemenet. Purista limetistä mehua 1 rkl. Pyöräytä aineet minileikkurissa rouheaksi kastikkeeksi.

  3. Voitele ravut öljyllä ja paista parilassa tai rautapannussa 5 min välillä käännellen. Paista limettejä, kunnes ne saavat väriä. Tarjoa ravut kastikkeen ja limettien kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Helppo ja hyvä.

Me Naiset on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Halloumi on siitä erityislaatuinen juusto, ettei se sula kokonaan paistettaessa, vaan pysyy pinnaltaan ihanan rapsakkana. Kokeile näitä helppoja vartaita vaikka grillikauden päätteeksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Halloumi-leipävartaat

Ainekset

300
g
halloumia
200
g
valkoista paksukuorista leipää
4
kypsää persikkaa tai nektariinia
Pikamarinadi
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu ja kuoriraaste
4
rkl
neitsytoliiviöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
varrastikkuja
Päälle
lehtipersiljaa, seesaminsiemeniä (ja sormisuolaa)

Työvaiheet

  1. Tee ensin marinadi. Kuori ja murskaa tai raasta valkosipulinkynnet. Sekoita loput ainekset joukkoon.

  2. Leikkaa halloumipalojen pintaan molemmin puolin ristiviillot noin ½ sentin syvyyteen. Kuivaa ja paloittele. Poista persikoista kivet ja leikkaa samankokoisiksi paloiksi. Laita halloumi- ja persikkapalat marinadiin.

  3. Leikkaa leipä samankokoisiksi paloiksi ja kääntele nopeasti marinadiin.

  4. Pujota aineksia vuorotellen varrastikkuihin ja grillaa, kunnes leipä on rapeaa ja kullanruskeaa.

  5. Hienonna päälle lehtipersiljaa ja ripottele seesaminsiemeniä (sekä halutessasi sormisuolaa) persikoiden ja leipäpalojen päälle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2865 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Grillattavan salaatin pitää olla napakkaa lajiketta. Romainen lisäksi ritilälle soveltuvat cosmopolitan, sydänsalaatti ja endiivi. Tässä ohjeessa grillatut salaatit lastataan marinoidulla papu-sipuliseoksella ja majoneesikastikkeella. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Papusalaatti grillistä

Ainekset

n. 500
g
valkoisia säilykepapuja
1
punasipuli
½
ruukku lehtipersiljaa
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Kastike
1
dl
(vegaanista) majoneesia
1
tl
tabascoa
½
tl
savupaprikajauhetta
1
rkl
kapriksia hienonnettuna
1–2
rkl
vettä
Lisäksi
2
valkosipulinkynttä
4
viipaletta maalaisleipää
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
2
miniromainesalaattia
16
padron-paprikaa

Työvaiheet

  1. Valuta säilykepavut liemestään ja kaada kulhoon. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna persilja. Lisää sipuli, persilja, öljy, etikka ja mausteet papujen joukkoon ja sekoita. Siirrä pavut kylmään maustumaan muiden valmistelujen ajaksi.

  2. Valmista kastike. Sekoita majoneesi, tabasco ja savupaprika yhteen. Hienonna kaprikset ja lisää ne kastikkeeseen. Ohenna kastike lorauksella vettä.

  3. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet puoliksi. Voitele leipäviipaleet oliiviöljyllä ja hiero leipien pinnat valkosipulinkynnenpuolikkailla. Leikkaa romainesalaatit pitkittäin kahtia. Sivele öljyä salaateille ja padron-paprikoille. Grillaa leipäviipaleita, salaatteja ja paprikoita keskilämmöllä noin 3–4 minuuttia, käännä kerran kypsennyksen aikana.

  4. Jaa salaatit ja paprikat lautasille. Revi leipäviipaleet ja lisää lautasille. Lusikoi marinoitua papu-sipuliseosta ja majoneesikastiketta salaattien päälle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Grillattu kesäkurpitsa saa ihanan uuden maun, kun sen sivelee seesamiöljyllä ja viimeistelee sitruunaisella tahinikastikkeella. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattua kesäkurpitsaa ja tahinikastiketta

Ainekset

2
keskikokoista kesäkurpitsaa
1
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
seesaminsiemenöljyä
Tahinikastike
½
dl
tahinia
½
dl
vettä
½
sitruunan puristettu mehu
2
rkl
seesaminsiemenöljyä
1–2
valkosipulinkynttä
ripaus
suolaa ja sokeria
Lisäksi
korianteria hienonnettuna
paahdettuja kurpitsansiemeniä tai seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa pituussuunnassa puoliksi. Ripottele leikkuupinnoille suolaa ja anna maustua 10 minuuttia. 

  2. Valmista tällä välin tahinikastike. Kuori valkosipulinkynnet. Purista tai hienonna kynnet. Sekoita kaikki tahinikastikkeen aineet keskenään tasaiseksi sauvasekoittimella. Jos kastike on liian paksua, lisää vettä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

  3. Pyyhi kesäkurpitsojen pinnalle tihkunut neste pois talouspaperilla. Sekoita rypsiöljy ja seesaminsiemenöljy keskenään. Grillaa kesäkurpitsoja keskilämmöllä öljyseoksella valellen, kunnes kesäkurpitsat ovat kunnolla ruskistuneet. Suutuntuma saa jäädä pureskeltavan napakaksi.

  4. Nosta kesäkurpitsat tarjoiluvadille. Valuta päälle tahinikastiketta. Lisää paahdettuja kurpitsansiemeniä ja hienonnettua korianteria.

Vinkki: Myös hokkaidokurpitsa kypsyy kuvullisessa grillissä hyvin. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa, poista siemenet, leikkaa puolikkaat vielä viipaleiksi ja kuori kurpitsapalat. Mausta hokkaidokurpitsa suolalla vasta kypsänä. Hokkaidokurpitsa vaatii kesäkurpitsaa pidemmän kypsentämisajan.

Kommentit (0)