
Lahmacun eli turkkilainen jauhelihapizza
Ainekset
Työvaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna sen kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 min.
- Tee täyte. Kuori ja hienonna sipulit mahdollisimman pieniksi paloiksi. Kuutioi chili. Paista ne jauhelihan kanssa öljyssä kypsäksi. Sekoita tomaattipyreen, lehtipersiljan ja mausteiden kanssa.
- Painele kohonneesta taikinasta kuplat pois. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä 4 soikeahkoa pizzaa. Paista grillissä toiselta puolelta muutama minuutti. Käännä ja painele täyte pohjille. Jatka paistamista, kunnes pohja on kypsä.
- Lastaa päälle sipulia, tomaattia, kurkkua ja yrttejä. Pirskota päälle hieman öljyä ja purista limettimehua. Kääri rullalle ja nauti.
Vinkki! Jos kaipaat juustoa lahmacuniin, niin ripottele päälle murusteltua fetaa paistamisen jälkeen.