Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Mainos
Grillaus
19:37 | 29.5.2018

Lahmacun eli turkkilainen jauhelihapizza

Lisää omaan keittokirjaan
Stockmann Herkku on lisännyt 15 reseptiä
4 pikkupizzaa

Lahmacun eli turkkilainen jauhelihapizza

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pohja
1 1/2
dl
vettä
15
g
tuorehiivaa
2
rkl
oliiviöljyä
n. 3
dl
vehnäjauhoja
Päälle
1
pieni salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
1/2
miedohko chilipalko
2
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
tomattipyreetä
1
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
1/2
tl
cayennepippuria
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
paprikajauhetta
1/4
tl
kanelia
400
g
karitsan- tai pihvikarjan jauhelihaa tai nyhtistä tai härkistä
(sormi)suolaa ja mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
hienonnettua salottisipulia
kuutioitua tomaattia ja kurkkua
korianteria tai lehtipersiljaa
limettiä
chili- tai oliiviöljyä

Vaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna sen kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 min.
  2. Tee täyte. Kuori ja hienonna sipulit mahdollisimman pieniksi paloiksi. Kuutioi chili. Paista ne jauhelihan kanssa öljyssä kypsäksi. Sekoita tomaattipyreen, lehtipersiljan ja mausteiden kanssa.
  3. Painele kohonneesta taikinasta kuplat pois. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä 4 soikeahkoa pizzaa. Paista grillissä toiselta puolelta muutama minuutti. Käännä ja painele täyte pohjille. Jatka paistamista, kunnes pohja on kypsä.
  4. Lastaa päälle sipulia, tomaattia, kurkkua ja yrttejä. Pirskota päälle hieman öljyä ja purista limettimehua. Kääri rullalle ja nauti.

Vinkki! Jos kaipaat juustoa lahmacuniin, niin ripottele päälle murusteltua fetaa paistamisen jälkeen.
 

Stockmann Herkku grilli

Suosituimmat

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Saaristolaisleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini