Kaupallinen yhteistyö
Stockmann Herkku on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4

Lohitacot

Ainekset

500
g
ruodotonta lohifileetä
4
rkl
fajitas-mausteseosta
2
rkl
rypsiöljyä
Tarjoiluun
1
tomaatti kuutioina
1
avokado kuutioina
1/2
kesäpunasipuli hienonnettuna
4
rkl
turkkilaista jogurttia
4
rkl
chunky salsaa
1
dl
korianterinlehtiä
Lisäksi
pieniä maissitortilloja
limettilohkoja

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohi nahattomiksi kuutioiksi. Sekoita paloihin mausteseos ja öljy. Paista grillin parilatasolla tai pannulla öljyssä melkein kypsiksi.
  2. Lämmitä tortillat halutessasi. Laita täytteeksi lohta, tomaattia, avokadoa ja sipulia.
  3. Viimeistele jogurtilla, salsalla ja korianterilla. Purista päälle hieman limettimehua.
     
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tomaattien ja vesimelonien makeus nousee grillatessa pintaan. Tämä ihanan kesäinen, pitaleipäkolmioilla höystetty salaatti sopii lisukkeeksi kaikille kesän grilliherkuille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu vesimeloni-tomaattisalaatti

Ainekset

½–1
(1 kg)
minivesimelonia
2
(500 g)
pihvitomaattia
1
rs (300 g)
grillitomaatteja
2
kesäsipulia varsineen
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Grillattu pita
4
(yhteensä 320 g)
pitaleipää
2
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista kastike vatkaamalla ainekset keskenään.
  2. Huuhdo vesimeloni. Leikkaa se kuorineen lohkoiksi ja ne parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Huuhdo pihvitomaatit ja leikkaa ne sentin paksuisiksi viipaleiksi. Puolita isoimmat viipaleet. Viipaloi sipulit ja hienonna varret (säästä varret salaatin viimeistelyyn). Sivele kasvikset öljyllä.
  3. Käsittele pitat grillivalmiiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne öljyn joukkoon ja sivele leivät reilusti öljyllä.
  4. Kuumenna grilli tai muurikkapannu. Grillaa tai paahda ensin pitat rapeiksi molemmin puolin. Nosta leikkuulaudalle ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi kolmioiksi.
  5. Grillaa tai paahda sitten melonit, tomaatit ja sipulit nopeasti molemmin puolin. Grillitomaatit voit käyttää grillissä varsien avulla sellaisenaan. Mausta kasvikset grillatessa suolalla ja pippurilla.
  6. Levitä leivät sekä meloni-, tomaatti- ja sipuliviipaleet kerroksittain vadille. Lisää päälle sipulinvarret. Valele salaatti kastikkeella. Tarjoa lämpimänä grilliruokien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2516 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Sipaise leivälle ketunleipäpestoa. Laita päälle rapeaksi paistettua pekonia ja grilliparsaa. Tätä parempaa kevätherkkua saa hakea!

Vihreät parsat kuuluvat kevään odotetuimpiin herkkuihin. Ne sopivat hyvin myös grillissä kypsennettäviksi.

Tärkeintä parsojen grillauksessa on muistaa niiden esikäsittely. Ensin parsoista napsautetaan kuiva kanta pois. Vihreiden parsojen kuoriminen ei ole tarpeen, elleivät varret vaikuta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkuruokana
Valmistusaika
10 min + grillin kuumennus
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut vihreät parsat ja pekoni

Ainekset

1
nippu (500 g)
vihreää parsaa
2
rkl
oliiviöljyä
140
g
pekonia
sormisuolaa
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan ja valmista ketunleipäpesto (ks. ohje alla)

  2. Leikkaa parsoista kuivat kannat. Parsoja ei tarvitse kuoria, jos niiden kuori on ohut ja pehmeä. Sivele öljy parsoille ja grillaa parsat napakan kypsiksi välillä käännellen, noin 6 minuuttia. Grillaa pekoniviipaleet rapeiksi parsojen vieressä. Paahda myös leipäviipaleet grillissä.

  3. Mausta parsat suolalla ja tarjoa ketunleipäpeston, paahdetun leivän ja pekonin kanssa.

Ketunleipäpesto

Ainekset

1
l
ketunleipiä
2
dl
parmesaania raasteena
1
dl
kuorettomia manteleita
2
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele ketunleivät.

  2. Laita ketunleivät, parmesaaniraaste ja mantelit monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Soseuta ainekset tahnaksi ja lisää öljy koneen käydessä. Mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoa pesto grillattujen parsojen kastikkeena.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2516 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kesä lautasella! Tyylikkäät grillatut kampasimpukka-rapuvartaat sopivat ihanasti yhteen herkänmakuisen kukkakaalipyreen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kampasimpukka-rapuvartaat ja kukkakaalipyree

Ainekset

12
kampasimpukkaa
12
raakaa jättikatkaravunpyrstöä (ASC)
1
tl
sormi- tai savusuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
Kukkakaalipyree
1
pieni kukkakaali (n. 700 g)
25
g
voita
1
tl
savusuolaa
n. 2
dl
kerma-maitoseosta tai kasvislientä
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
6
viipaletta
pekonia
(2
rkl
yrttiöljyä)

Työvaiheet

  1. Tee ensin kukkakaalipyree. Irrota kukkakaali nupuiksi. Paista niitä voissa pannussa muutama minuutti. Lisää suola ja sen verran kerma-maitoseosta tai kasvislientä, että kasvikset peittyvät. Kiehauta ja anna porista kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes kukkakaali on pehmeää.

  2. Paista toisessa pannussa pekoni rapeaksi. Valuta talouspaperilla ja murenna.

  3. Valuta kukkakaali (säästä halutessasi neste esimerkiksi keittoruokaan). Soseuta kukkakaali ja lisää tarvittaessa keitinlientä. Pyree saa olla löysää. Mausta pippurilla.

  4. Taputtele simpukat ja ravut talouspaperilla kuiviksi. Tikuta vartaisiin ja grillaa tai paista öljyssä pannussa noin 2 minuuttia molemmin puolin. Pese sitruuna ja raasta 2 tl kuoren keltaista osaa. Mausta vartaat suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella.

  5. Annostele kukkakaalipyree ja vartaat lautasille. Viimeistele pekonilla ja halutessasi yrttiöljyllä.

Kommentit (0)

Rocksanen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 18 keittokirjaan.

Nyt kyse on jostakin elämää suuremmasta, aidosta berliiniläisestä reseptistä, jonka loi Herta Heuwer vuonna 1949. Resepti on julkaistu mm. ET-lehdessä.

Currywurst-kastike

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Currywurst

Ainekset

2
rkl
kasvisöljyä
1
Iso sipuli hienoksi pilkottuna
2
tl
Paprikajauhetta
1
rkl
Curryjauhetta
1
tl
Chilijauhetta
1
tölkki
Tomaattimurskaa
1
dl
Ketsuppia
2
tl
Dijon-sinappia
1
rkl
Sokeria
3
rkl
Worcestershire-kastiketta
Suolaa ja mustapippuria myllystä

Työvaiheet

Tee näin

Paista sipuli pehmeäksi.
Lisää jauheet.
Paista pari minuuttia jatkuvasti sekoittaen.
Kaada mukaan muut aineet.
Sekoita ja mausta.
Anna kiehahtaa ja hauduttele sekoitellen puoli tuntia, kunnes kastike on tiivistynyt.
Surauta kastike sauvasekoittimella ja siivilöi.
Tarjoa kastike paistetun makkaran ja sämpylän kera.
Paistettu hapankaali sopii myös mainiosti oheen.

Kommentit (0)