Pannukakun voi valmistaa myös grillissä! Sekoita pannaritaikinan joukkoon mansikoita. Nauti pehmeä pannari kuumana jäätelön kera.
Mansikka-persikkapannari
Ainekset
Työvaiheet
1. Perkaa ja puolita mansikat. Puolita persikat, poista kivi ja viipaloi hedelmät.
2. Sekoita kerma, kananmunat, sokeri ja mausteet kulhossa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Sulata 2 rkl voita ja lisää taikinaan.
3. Laita valurautapannu (Ø noin 24–26 cm) kuumaan grilliin ja sulata pannussa 2 rkl voita. Lado mansikat ja persikat pannuun paistumaan noin 5 minuutiksi. Laske grillin lämpö miedoimmalle ja kaada taikina mansikoiden ja persikoiden päälle. Anna kypsyä grillin kannen alla noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys välillä, jotta pohja ei tummu liikaa.
4. Siivilöi tomusokeri pannarin päälle. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki Voit paistaa pannarin 200-asteisessa uunissa, noin 30 minuuttia. Paista silloin mansikat ja persikat ensin hellalla.