Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2570 reseptiä.
Linkitetty 141 keittokirjaan.
Ohje: Raisa Laine Kuva: Tuomas Kolehmainen

Pannukakun voi valmistaa myös grillissä! Sekoita pannaritaikinan joukkoon mansikoita. Nauti pehmeä pannari kuumana jäätelön kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-persikkapannari

Ainekset

5
dl
mansikoita
2
persikkaa
3
dl
kevytkermaa
3
munaa
¾
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
2
dl
vehnäjauhoja
2 + 2
rkl
voita
Lisäksi
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

1. Perkaa ja puolita mansikat. Puolita persikat, poista kivi ja viipaloi hedelmät.
2. Sekoita kerma, kananmunat, sokeri ja mausteet kulhossa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Sulata 2 rkl voita ja lisää taikinaan.
3. Laita valurautapannu (Ø noin 24–26 cm) kuumaan grilliin ja sulata pannussa 2 rkl voita. Lado mansikat ja persikat pannuun paistumaan noin 5 minuutiksi. Laske grillin lämpö miedoimmalle ja kaada taikina mansikoiden ja persikoiden päälle. Anna kypsyä grillin kannen alla noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys välillä, jotta pohja ei tummu liikaa.
4. Siivilöi tomusokeri pannarin päälle. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki Voit paistaa pannarin 200-asteisessa uunissa, noin 30 minuuttia. Paista silloin mansikat ja persikat ensin hellalla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Nopeasti grillissä kypsyvät karitsan ulkofileet tarjotaan parsagremolatan kanssa. Paistolämpömittari on kätevä apuri karitsan valmistamisessa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu karitsanfilee ja parsagremolata

Ainekset

2
(yhteensä 750 g)
karitsan ulkofileetä
2
tl
rypsiöljyä
2
valkosipulinkynttä
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
suolaa
Parsagremolata
400
g
vihreää parsaa
1
valkosipulinkynsi
1
hoikka kesäsipuli varsineen
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
3
rkl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Tee parsagremolata. Poista parsoista kovat tyvet. Leikkaa parsat ohuiksi viipaleiksi.
  3. Keitä parsaviipaleita 2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja laita parsat jäävettä sisältävään astiaan.
  4. Kuori ja hienonna valkosipuli. Viipaloi kesäsipuli varsineen. Sekoita niiden joukkoon sitruunamehu, kuoriraaste, suola ja sokeri.
  5. Valuta parsat ja kuivaa ne. Yhdistä muiden aineiden joukkoon yrttisilpun ja parmesaanin kanssa. Jätä odottamaan.
  6. Valmistele lihan pintaan tulevat ainekset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna lehtipersilja.
  7. Taputtele lihan pinnat talouspaperilla kuiviksi. Sivele pintaan öljyä. Paista fileisiin grillissä nopeasti pintaväri.
  8. Nosta fileet foliovuokaan. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Hiero fileiden pintaan lehtipersiljaa, valkosipulia, suolaa ja pippuria.
  9. Kypsennä fileitä epäsuoralla lämmöllä kuvun alla noin 12 minuuttia tai siihen asti, kunnes mittari osoittaa 56 astetta. Tällöin liha on sisältä kauniin rosee. Peitä foliolla ja anna tasaantua noin 10 minuuttia.
  10. Viipaloi fileet ja tarjoa parsagremolatan, perunasalaatin ja halutessasi vihreän salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Grillissä paistuva pizza lainaa makumaailmansa iki-ihanasta feta-pinaattipiiraasta. Kyseessä on valkoinen pizza, joka valmistuu kätevästi valmistaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-pinaattipizza grillistä

Ainekset

1
pkt
tuorepizzataikinaa (noin 600 g)
Täyte
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
tl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1/3
tl
mustapippuria myllystä
200
g
fetajuustoa
4
rkl
parmesaania raastettuna
2
dl
salaattipinaattia
3
rkl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kauli pizzataikina leivinpaperin päälle ohueksi, uunipellin kokoiseksi levyksi. Leikkaa pienemmiksi paloiksi.
  2. Mausta ranskankerma sitruunankuorella, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
  3. Paista päällystämätöntä pizzaa grillissä 1–2 minuuttia.
  4. Käännä pizzat. Levitä päälle maustettu ranskankerma. Murustele fetajuustoa ja ripottele parmesaania palojen pinnalle.
  5. Jatka paistamista muutama minuutti lisää, kunnes pohja on kypsä.
  6. Viimeistele pinaatilla ja pinjansiemenillä. Valuta halutessasi päälle tilkka oliiviöljyä.

Vinkki: Voit paistaa pizzat myös 225-asteisessa uunissa. Kypsyminen vie noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2570 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kreetalainen karitsasouvlaki valmistetaan karitsan ulkofileestä. Marinoi karitsavartaat lämpiminä, heti grillaamisen jälkeen. Tarjoa yksinkertaisen jogurttikastikkeen ja kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kreetalainen karitsasouvlaki ja jogurttikastike

Ainekset

600
g
karitsan ulkofileetä
Jälkimarinadi
4
valkosipulinkynttä
3
rosmariininoksaa
¾
dl
valkoviiniä
1
tl
juoksevaa hunajaa
1
tl
sinappia
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
dl
oliiviöljyä
Kasvikset
1
rkl
sitruunankuorta raastettuna
2
rkl
sitruunamehua
1
kesäsipuli
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
kurkku
400
g
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
minttua
Jogurttikastike
1
valkosipulinkynsi
2
dl
turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
100
g
vuohenjuustoa tai fetaa
2
tl
raastettua sitruunankuorta
½
tl
mustapippuria myllystä
(2
rkl
oreganoa hienonnettuna)
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha noin 3 cm:n kuutioiksi. Mausta suolalla ja pippurilla, tikuta vartaisiin. Anna olla huoneenlämmössä 30 minuuttia.

  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Hienonna rosmariini. Sekoita marinadin aineet öljyä lukuun ottamatta astiassa. Lisää lopuksi öljy.

  3. Grillaa vartaita noin 10 minuuttia käännellen. Siirrä vuokaan, sivele marinadilla, peitä foliolla ja anna maustua 10 minuuttia.

  4. Pese ja raasta sitruunankuori (raasta myös 2 tl kastiketta varten), purista mehu. Viipaloi sipuli varsineen. Yhdistä sipuli, sitruunankuori ja -mehu sekä mausteet. Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet ja viipaloi kurkku. Puolita tomaatit ja hienonna minttu. Lisää kasvikset ja minttu sipuliseokseen.

  5. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se jogurttiin. Murustele vuohenjuusto joukkoon ja lisää sitruunakuori ja pippuri. Sekoita ja mausta halutessasi hienonnetulla yrtillä. Valuta päälle oliiviöljyä ja tarjoa vartaiden ja kasvisten kanssa.

Vinkki Tarjoa lisäksi riisiä tai pitaleipää.

Kommentit (1)

Vierailija

Miksi kuviin pitää aina vaihtaa puhtaanvaaleat puutikut? Oikeasti noiden tikkujen tulisi olla lähes hiityneet, jos ne (muka) ovat käyneet grillissä. Liha toisaalta näyttää siltä että siihen on vain otettu raidat liedellä parilapannulla.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2570 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täydelliset yhdessä! Nyt grillissä kypsyvät pihvin lisäksi myös perunasalaatin potut.

Yhdysvaltalainen tv-kokki Samin Nosrat suolaa pihvin 12–24 tuntia ennen kypsennystä. Se antaa lihan rakenteen kannalta parhaan lopputuloksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min + maustuminen 12 h
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu perunasalaatti ja pintasuolattu pihvi

Ainekset

4
(à 200 g)
naudan entrecote-pihviä
tl
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
Perunasalaatti
500
g
pieniä varhaisperunoita
1
punasipuli
150
g
fetaa palana
12
retiisiä
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
5
dl
versosalaattia
Sinappivinegretti
1
dl
öljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
2
tl
kokojyväsinappia
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
öljyä perunoille ja fetajuustolle
pala foliota

Työvaiheet

  1. Ripottele suola pihveille ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
  2. Ota pihvit huoneenlämpöön valmisteluiden ajaksi. Pese perunat, puolita isoimmat. Sekoita 2 ruokalusikallista öljyä perunoihin.
  3. Yhdistä sinappivinegretin aineet kulhossa. Kuori ja leikkaa punasipuli viipaleiksi. Laita viipaleet marinoitumaan sinappivinegrettiin grillauksen ajaksi.
  4. Grillaa perunat kypsiksi keskilämmöllä, noin 15–20 minuuttia. Kääntele perunoita muutaman kerran grillauksen aikana mutta pidä muuten grillin kansi kiinni.
  5. Ota foliosta kahden fetan levyinen pala. Kaada folioon tilkka öljyä ja laita juusto päälle. Taittele folion reunat juuston korkeuteen mutta jätä paketti auki. Kypsennä grillissä noin 10 minuuttia.
  6. Puolita retiisit ja hienonna lehtipersilja.
  7. Grillaa pihvit haluttuun kypsyyteen, noin 2 minuuttia molemmin puolin.
  8. Sekoita kypsät perunat kuumina sipulin ja vinegretin joukkoon. Lisää retiisit, persilja ja versosalaatti. Laita pihvit ja salaatti lautasille, lusikoi feta salaatin päälle. Rouhaise pihvin päälle mustapippuria.

Kommentit (0)