Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2045 reseptiä.
Linkitetty 97 keittokirjaan.
Ohje: Raisa Laine Kuva: Tuomas Kolehmainen

Pannukakun voi valmistaa myös grillissä! Sekoita pannaritaikinan joukkoon mansikoita. Nauti pehmeä pannari kuumana jäätelön kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-persikkapannari

Ainekset

5
dl
mansikoita
2
persikkaa
3
dl
kevytkermaa
3
munaa
¾
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
2
dl
vehnäjauhoja
2 + 2
rkl
voita
Lisäksi
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

1. Perkaa ja puolita mansikat. Puolita persikat, poista kivi ja viipaloi hedelmät.
2. Sekoita kerma, kananmunat, sokeri ja mausteet kulhossa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Sulata 2 rkl voita ja lisää taikinaan.
3. Laita valurautapannu (Ø noin 24–26 cm) kuumaan grilliin ja sulata pannussa 2 rkl voita. Lado mansikat ja persikat pannuun paistumaan noin 5 minuutiksi. Laske grillin lämpö miedoimmalle ja kaada taikina mansikoiden ja persikoiden päälle. Anna kypsyä grillin kannen alla noin 15 minuuttia. Tarkista kypsyys välillä, jotta pohja ei tummu liikaa.
4. Siivilöi tomusokeri pannarin päälle. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.
Vinkki Voit paistaa pannarin 200-asteisessa uunissa, noin 30 minuuttia. Paista silloin mansikat ja persikat ensin hellalla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2045 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kantarellit, mozzarella ja pistaasipesto – muutama tarkoin harkittu aines riittää täydelliseen grillipizzaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 keskikokoista pizzaa
Valmistusaika
45 min + kohotus 12 t/30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellipizza

Ainekset

1
annos
pizzataikinaa (linkki ohjeeseen työvaiheissa)
3
palloa
(bufala)mozzarellaa
1
l
kantarelleja
1
ruukku
basilikaa
Tomaattikastike
1
tlk (400 g)
tomaattimurskaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Pistaasipesto
1
ruukku
basilikaa
2
rkl
parmesaania raastettuna
2
rkl
suolaamattomia kuorittuja pistaasipähkinöitä
3/4
dl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee pizzataikina (ks. ohje täältä).
  2. Yhdistä tomaattikastikkeen aineet ja keitä hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
  3. Soseuta peston aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  4. Valuta ja kuivaa mozzarellat huolellisesti. Viipaloi mozzarellat. Leikkaa isot kantarellit muutamaan osaan.
  5.  Kuumenna grilli (ja pizzakivi). Jaa taikina 3 osaan. Muotoile taikinasta ohuita pizzapohjia. Laita ne yksi kerrallaan jauhotetulle leivinpaperille ja levitä pizzalle tomaattikastiketta, mozzarellaa ja sieniä. Liu'uta pizza varovasti paperilta grillin parilalle tai pizzakivelle. Sulje grillin kansi ja kypsennä noin 3–4 minuuttia. Lisää basilikanlehdet ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia.
  6. Siirrä valmis pizza lautaselle ja lusikoi pestoa pinnalle.

VINKKI. Pizzakivi tekee pizzanpaistosta jo varsin ammattimaista, mutta parilalla ja ritilälläkin onnistuu, kun lämpötila on hallinnassa. Tärkeintä on huomioida, että runsastäytteiset tai paksupohjaiset pizzat eivät sovellu grilliin. Hillitysti täytteitä ja sopivan ohut, huolella jauhotettu pieni pohja takaavat sen, että pizza kypsyy tasaisesti ja se on helppo siirtää grilliin ja grillistä pois. Täytä pizzat yksi kerrallaan, jotta pohjat eivät vety ennen grilliin pääsyä. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2045 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Misotahnalla marinoitu, grillissä meheväksi paahdettu munakoiso vie jalat alta. Viimeistele herkku pistaaseilla ja rucolanversoilla, muuta ei tarvita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset misomunakoisot

Ainekset

2
munakoisoa
1+ 2
rkl
ruokaöljyä
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
3
rkl
misotahnaa (esim. Yutaka)
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
½
dl
pistaaseja kuorittuna
rucolan versoja

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan.
  2. Halkaise munakoisot pitkittäin. Viillä leikkuupintaan veitsen kärjellä kevyet ristiviillot. Sivele ristikkopinta öljyllä.
  3. Hienonna valkosipuli ja purista sitruunasta mehu. Sekoita misotahna, sitruunamehu, valkosipuli, sokeri ja suola kulhossa.
  4. Pane munakoisot leikkuupinta alaspäin grilliin paahtumaan noin 5 minuutiksi tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä munakoisot ja sivele leikkuupinnat misoseoksella.
  5. Siirrä munakoisot grillissä matalamman lämmön alueelle. Jatka kypsennystä grillikuvun alla 5–7 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat läpikypsiä.
  6. Rouhi pistaasit. Viimeistele munakoisot pistaaseilla ja rucolanversoilla.

Kommentit (3)

Vierailija

Miksi sitruunan raastettu kuori? Alkup. Ohjeessa ei ole. Miksi pitää tehdä yksinkertaisesta aina pikkuisen vaivaalloisempaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, onkohan kommenttisi tullut vahingossa väärään reseptiin?

JooJoo

Miten onnistuisi uunissa valmistus?

Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva Sami Repo

Jos broilerin grillaaminen jännittää, kannattaa aloittaa siivistä, sillä ne ovat helppoja grillata!

Broilerin grillaminen jännittää monia, ja raa’an lihan pelossa liha kypsennätään usein hengiltä. Varma niksi on grillata broileriin nopeasti kuumalla rapean paahteinen pinta ja kypsentää liha lopuksi matalalla tai epäsuoralla lämmöllä. Kypsän broilerin sisälämpö tila 74 astetta. Voit testata...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia + marinointi väh. 4 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset kanansiivet

Ainekset

1
pkt (800g)
broilerin siipiä
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
40
g
inkivääriä
2
rkl
vettä
2
rkl
osterikastiketta
2
rkl
soijakastiketta
2
tl
sokeria
1
tl
vahvaa sinappia
2
tl
kalakastiketta
LISÄKSI
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
minttua
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ruukku
herneenversoja
1
dl
suolapähkinöitä
1
limetti

Työvaiheet

  1. Pilko valkosipulit, sipuli, ja inkivääri. Laita ne veden kanssa tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi. Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi seokseksi.
  2. Laita kanat suljettavaan muovipussiin ja kaada marinadi joukkoon. Anna lihan maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  3. Grillaa siipiä kuumassa grillissä 15–20 minuuttia niin, että lihan lämpötilä on paksusta kohdasta 74 astetta.
  4. Laita paahtuneet siiv t reilulle yrttipedille ja ripottele pinnalle pähkinöitä. Viipaloi oheen limettiä tarjolle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2045 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Iske grilliin munakoisot ja päälle herkullinen kastike, joka muodostuu maapähkinävoista, seesamiöljystä ja rapeasta chilitahnasta.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu munakoiso

Ainekset

2
munakoisoa
3
rkl
soijakastiketta
2
rkl
mustaa riisiviinietikkaa (Chinkiang Vinegar)
2
tl
maapähkinävoita
2
tl
sokeria
1 1/2
rkl
rapeaa chilitahnaa (Lao Gan Ma crispy Chili Paste)
1
rkl
osterikastiketta
1
rkl
seesamiöljyä
LISÄKSI
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli tai tee hiillos.
  2. Leikkaa molemmat munakoisot pitkittäin kuudeksi lohkoksi. Grillaa ne kypsiksi joka puolelta, yhteensä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja valmista sillä välin kastike.
  3. Laita soija, riisiviinietikka, maapähkinävoi ja sokeri lasipurkkiin, sulje kannella ja ravista kunnes maapähkinä on sekoittunut muihin aineisiin. Lisää chilitahna, osterikastike ja öljy ja ravista kunnolla.
  4. Kaada kastike munakoisoille.

Kommentit (0)