Kaupallinen yhteistyö
Peter Lehmann on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.

Tässä marinadissa on ainekset grillikauden hitiksi! Miso antaa lihalle upean umamisen maun, ja samat aromit toistuvat myös koukuttavassa kastikkeessa. Raikkaan keveä miniversoista valmistettu salaatti sopii loistavasti tuhdin lihan kaveriksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6

Misomarinoitu flank steak, misokastike ja minisalaatti

Ainekset

Misomarinadi
3
rkl
misotahnaa
1 1/2
rkl
riisietikkaa
1/2
tl
soijakastiketta
2
rkl
vaahterasiirappia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
inkivääriä, raastettuna
1
rkl
rypsiöljyä
Flank steak
1
flank steak (n. 1 kg)
rypsiöljyä paistamiseen
sormisuolaa
Misokastike
1 1/2
rkl
misomarinadia
1
rkl
riisietikkaa
2
tl
soijakastiketta
75
g
voita
Minisalaatti
50
g
miniversosekoitusta
1
ruukku
lehtikaalin versoja
100
g
vuonankaalia
4
retiisiä
1
pieni keltajuuri
1/2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita marinadin ainekset ja sivele liha marinadilla molemmin puolin. Säästä 1 1/2 ruokalusikallista marinadia kastiketta varten. Jätä liha maustumaan pakastepussiin jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten yön yli. 
  2. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Grillaa tai paista flank steak öljytyllä pannulla ensin kolmesta neljään minuuttia yhdeltä puolelta. Käännä liha ja paista kovalla lämmöllä kolmisen minuuttia. Laske lämpö ja paista noin 15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 48–50 astetta. Kääri folioon ja anna vetäytyä 10–15 minuuttia. 
  3. Valmista kastike. Kuumenna marinadi, riisietikka ja soija pienessä kattilassa kiehuvaksi. Sammuta liesi ja vispaa joukkoon jääkaappikylmä voi nokareina, kunnes kastike on tasaista ja paksuhkoa. Säilytä huoneenlämmössä tarjoiluun saakka. Jos kastike ehtii hyytyä, notkista se nopeasti lämpimässä vesihauteessa samalla vispaten.
  4. Valmista minisalaatti. Kuori keltajuuri. Leikkaa ne ja retiisit ohuiksi viipaleiksi, sekoita miniversojen, lehtikaaliversojen ja vuonankaalin kanssa salaatiksi. 
  5. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi poikkisyin juuri ennen tarjoilua. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja tarjoile salaatin kanssa.

VIINISUOSITUS

Peter Lehmann Portrait Shiraz loistaa naudan, karitsan ja muiden grillattujen lihojen kanssa, sillä tuhti ja tasapainoinen viini toimii hyvin vahvojen ja mausteistenkin makujen kanssa. 

Peter Lehmann Portrait Shiraz 2016 on maultaan tumman aromikas ja yrttisen mausteinen. Australian lämpimästä ilmastosta nauttiva Shiraz-rypäle tuottaa intensiivisiä viinejä, joissa voi aistia tummien kirsikoiden aromeja ja eukalyptukseen viittaavia sävyjä.

LUE LISÄÄ

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 596 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Marokkolainen chermoula-kastike on täydellinen kaveri grillatulle kalalle. Se toimii myös ihanana täytteenä: leikkaa lohipaloihin viillot, lusikoi niihin chermoulaa ja sujauta grilliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + grillaaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Chermoulalla maustettu lohi

Ainekset

1
kg
lohifileetä (leveästä päästä)
1
tl
hienoa merisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Chermoula-täyte
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
lehtipersiljaa
2
valkosipulinkynttä lastuiksi leikattuna
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
hienoa merisuolaa
½
tl
jauhettua korianteria
½
tl
paprikajauhetta
¼
tl
cayennenpippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohifilee kuuteen leveään palaan. Leikkaa jokaisen keskelle viilto. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kalapalat vierekkäin kaksinkertaisen foliopalan päälle.
  2. Valmista chermoula. Hienonna yrtit ja leikkaa valkosipulinkynnet lastuiksi. Sekoita joukkoon muut ainekset. Lusikoi täyte lohen viiltoihin.
  3. Grillaa epäsuorasti kuvun alla 15–25 minuuttia fileen paksuudesta ja grillin lämmöstä riippuen. Lohi on valmista juuri ja juuri kypsänä, kun se lohkeaa kauniisti haarukalla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 596 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Grillipanzanella on kesän kuumin salaatti! Siinä rapea leipä saa seurakseen parilalla käväisseitä tomaatteja ja maukkaita kapriksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillipanzanella

Ainekset

1
rs (300 g)
grillitomaatteja eli isoja kirsikkatomaatteja
2
pihvitomaattia
3
(puna)sipulia varsineen
1
(300 g)
ciabatta-leipä
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
(varrellisia kapriksia)
1
dl
basilikan lehtiä
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
punaviinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita kastikkeen ainekset isossa kulhossa, johon rakennat salaatin.
  2. Leikkaa pihvitomaatit reiluiksi viipaleiksi. Huuhdo ja viipaloi sipulit. Hienonna varret ja säästä ne viimeistelyyn.
  3. Leikkaa ciabatta ohuehkoiksi viipaleiksi. Sivele palat öljyllä ja paahda ne ritilällä epäsuoraa grillausta käyttäen molemmin puolin kauniin raidallisiksi. Kumoa kulhoon ja kauho sekaisin.
  4. Kuumenna öljy parilalla. Paista tomaatit ja sipulit nopeasti kovalla lämmöllä molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele ainekset kulhoon limittäin leipäviipaleiden kanssa. Ripottele päälle kaprikset ja basilika.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 946 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva: Tuomas Kolehmainen

Kokoa leivät valmiiksi jääkaappiin ja nosta grilliin, kun yön juhlijat kaipaavat huikopalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut lohileivät

Ainekset

½
maalaisleipä
2
rkl
voita
4
retiisiä
2
kevätsipulia
4-8
siivua
kylmäsavulohta
50
g
pinaattia
100
g
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan. Siivuta leivästä 8 palaa. Voitele palat. Siivuta retiisit ja hienonna kevätsipulit varsineen. Huuhdo ja kuivaa tarvittaessa pinaatti.
  2. Kokoa leivät. Laita voideltu puoli alustaa vasten ja kokoa leivälle retiisejä, pinaattia, kevätsipulia, lohisiivu ja juustoraastetta. Nosta toinen leipäsiivu kanneksi, taas voipuoli ulospäin. Paina leipä tiukasti kiinni.
  3. Grillaa leivät molemmin puolin. Paina paistolastalla leipiä paiston aikana, näin ne pysyvät paremmin kasassa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vihreä parsa sisältää A-, B- ja C-vitamiineja sekä rautaa. Sen voi nakata grilliin kuorimatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Vaikea

Portobellot, parsaa ja parmesaanijogurtti

Ainekset

4
portobellosientä
Marinadi
2
rkl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hienonnettua rosmariinia
ripaus
suolaa, sokeria ja mustapippuria
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
Parmesaanijogurtti
2
dl
kreikkalaista jogurttia (6%)
2
rkl
parmesaanijuustoa raasteena
1/2
sitruunan kuorta (luomu) raasteena
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
Lisäksi
500
g
vihreää parsaa
öljyä
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Poista sienistä kanta ja leikkaa sienten lakkipuolelle muutamat ristikkäisviillot terävällä veitsellä. Sekoita marinadin aineet isossa kulhossa ja lisää kulhoon portobellot. Anna maustua noin 10 minuuttia.
  2. Sekoita parmesaanijogurtin aineet pienessä kulhossa.
  3. Napsauta parsoista puumainen pää pois ja sivele parsoille kevyesti öljyä. Kypsennä parsoja ja portobelloja grillissä keskilämmöllä noin 8–10 minuuttia muutaman kerran kypsennyksen aikana käännellen.

Kommentit (0)