Kaupallinen yhteistyö
Peter Lehmann on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.

Tässä marinadissa on ainekset grillikauden hitiksi! Miso antaa lihalle upean umamisen maun, ja samat aromit toistuvat myös koukuttavassa kastikkeessa. Raikkaan keveä miniversoista valmistettu salaatti sopii loistavasti tuhdin lihan kaveriksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6

Misomarinoitu flank steak, misokastike ja minisalaatti

Ainekset

Misomarinadi
3
rkl
misotahnaa
1 1/2
rkl
riisietikkaa
1/2
tl
soijakastiketta
2
rkl
vaahterasiirappia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
inkivääriä, raastettuna
1
rkl
rypsiöljyä
Flank steak
1
flank steak (n. 1 kg)
rypsiöljyä paistamiseen
sormisuolaa
Misokastike
1 1/2
rkl
misomarinadia
1
rkl
riisietikkaa
2
tl
soijakastiketta
75
g
voita
Minisalaatti
50
g
miniversosekoitusta
1
ruukku
lehtikaalin versoja
100
g
vuonankaalia
4
retiisiä
1
pieni keltajuuri
1/2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita marinadin ainekset ja sivele liha marinadilla molemmin puolin. Säästä 1 1/2 ruokalusikallista marinadia kastiketta varten. Jätä liha maustumaan pakastepussiin jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten yön yli. 
  2. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsentämistä. Grillaa tai paista flank steak öljytyllä pannulla ensin kolmesta neljään minuuttia yhdeltä puolelta. Käännä liha ja paista kovalla lämmöllä kolmisen minuuttia. Laske lämpö ja paista noin 15 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 48–50 astetta. Kääri folioon ja anna vetäytyä 10–15 minuuttia. 
  3. Valmista kastike. Kuumenna marinadi, riisietikka ja soija pienessä kattilassa kiehuvaksi. Sammuta liesi ja vispaa joukkoon jääkaappikylmä voi nokareina, kunnes kastike on tasaista ja paksuhkoa. Säilytä huoneenlämmössä tarjoiluun saakka. Jos kastike ehtii hyytyä, notkista se nopeasti lämpimässä vesihauteessa samalla vispaten.
  4. Valmista minisalaatti. Kuori keltajuuri. Leikkaa ne ja retiisit ohuiksi viipaleiksi, sekoita miniversojen, lehtikaaliversojen ja vuonankaalin kanssa salaatiksi. 
  5. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi poikkisyin juuri ennen tarjoilua. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja tarjoile salaatin kanssa.

VIINISUOSITUS

Peter Lehmann Portrait Shiraz loistaa naudan, karitsan ja muiden grillattujen lihojen kanssa, sillä tuhti ja tasapainoinen viini toimii hyvin vahvojen ja mausteistenkin makujen kanssa. 

Peter Lehmann Portrait Shiraz 2016 on maultaan tumman aromikas ja yrttisen mausteinen. Australian lämpimästä ilmastosta nauttiva Shiraz-rypäle tuottaa intensiivisiä viinejä, joissa voi aistia tummien kirsikoiden aromeja ja eukalyptukseen viittaavia sävyjä.

LUE LISÄÄ

Kommentit (1)

Vierailija

Olen tehnyt tätä nyt neljä kertaa ja kastike on aina yhtä hyvää. Helppo ja varma ruoka myös vieraille tarjottavaksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Vatkattu feta on mukavan hapanta, ilmavan paksua ja helppo tehdä. Se sopii loistavasti grillattujen sienivartaiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-persikkavartaat ja vatkattu sitruunafeta

Ainekset

1
rs (200 g)
herkkusieniä tai kantarelleja
4
litteää persikkaa (paraguayos)
4
kesäsipulia varsineen
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
½
dl
worcesterkastiketta
½
dl
öljyä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
LISÄKSI
8
grillitikkua
4
viipaletta
vaaleaa maalaisleipää
vatkattua sitruunafetaa (ks. ohje)
(hienonnettua persiljaa)

Työvaiheet

  1. Laita grillitikut veteen likoamaan ja valmista vatkattu feta (ks. ohje).
  2. Tee marinadi. Kuori ja raasta valkosipulit kulhoon. Purista sitruunamehu joukkoon. Lisää worcesterkastike ja öljy. Mausta chilillä ja suolalla ja sekoita.
  3. Halkaise isot sienet, käytä pienet kokonaisina. Puolita persikat ja poista niistä kivet. Leikkaa kukin puolikas kolmeen osaan. Pätki kesäsipulit muutamaan osaan. Laita hedelmät ja vihannekset marinadiin noin 10 minuutiksi.
  4. Kuumenna grilli tai säädä uuni 220 asteeseen.Pujota marinoidut hedelmät ja vihannekset vartaisiin. Grillaa vartaita 10–12 minuuttia välillä käännellen tai kypsennä uunissa 15 minuuttia.
  5. Paahda leivät grillissä kummaltakin puolelta tai uunissa noin 3–4 minuuttia.
  6. Levitä sitruunafetaa leiville ja laita lämpimät vartaat päälle. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Vatkattu sitruunafeta

Ainekset

1
pkt (200 g)
fetaa
1
dl
kermaa
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
1
pieni sitruuna
½
rkl
hunajaa
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Murenna feta sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kerma ja soseuta sileäksi.
  2. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää fetasose ja öljy ja vatkaa seos pehmeäksi.
  3. Pese sitruuna. Raasta keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu, lisää ne hunajan kanssa juustoseokseen ja vatkaa sekaisin. Hienonna persilja, säästä osa koristeluun ja sekoita loput juustoseokseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Perhoseksi avattu broilerinrinta paistuu pikavauhtia! Tarjoa broilerin lisukkeena kirsikkainen salaatti, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoiduissa punasipuleissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen ja kirsikkasalaatti

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
KASTIKE
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.
Helsingin Sanomat on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 182 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Broilerin rintafileet kuorrutetaan nyt mozzarellalla ja tarjotaan kalifornialaisittain tomaatti-avokadosalaatin kanssa. Höysteeksi sopii loistavasti rapeaksi paistettu pekoni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarellabroileria ja tomaatti-avokadosalaattia

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
2
tl
juoksevaa hunajaa
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
1
pallo
mozzarellaa
8
viipaletta
pekonia
SALAATTI
4
kevätsipulia
500
g
kirsikkatomaattia
4
avokadoa
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
dl
lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna
sormisuolaa, mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Viipaloi kevätsipulit. Puolita tomaatit. Kuutioi avokadot. Lisää joukkoon öljy, sitruunamehu ja yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Sipaise pintaan öljyä. Paista grillissä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta kypsien broilereiden päälle hieman hunajaa ja nosta viipale mozzarellaa. Anna lämmetä hetken.
  3. Paista pekonit. Tarjoa broilerin ja salaatin kanssa.
     
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kyllä, piirakan voi tehdä myös grillissä! Tämän version täyte on simppeli mutta superherkku: mascarponea, kinuskia, persikkaa ja piparminttuisia ranskanpastilleja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
1 h + taikina 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Persikkapiirakka grillissä

Ainekset

POHJA
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
100
g
kylmää voita
2–3
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
4
persikkaa
1
pkt (250 g)
mascarponejuustoa
1
kananmuna
1
dl
kinuskikastiketta
1
dl
ranskanpastilleja
½
dl
mantelilastuja
LISÄKSI
2
kertakäyttöisiä foliovuokaa (Ø n. 20 cm)
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Yhdistä pohjan kuivat aineet tehosekoittimen kulhossa. Lisää kylmä voi kuutioina ja pyöräytä konetta vain sen verran, että voi ja jauhot sekoittuvat muruksi. Lisää 2–3 rkl kylmää vettä ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.

  2. Kuumenna grilli.

  3. Kauli kylmä taikina noin ½ cm:n paksuiseksi, hieman foliovuokaa isommaksi levyksi. Sivele toinen vuoka öljyllä ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

  4. Halkaise persikat ja poista kivi. Paloittele hedelmät.

  5. Yhdistä mascarpone ja kananmuna kulhossa. Sekoita kinuski joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele ranskanpastillit ja asettele lopuksi persikkapalat piirakan pinnalle. Taita taikinan reunat täytteen päälle ja ripottele mantelilastut pinnalle.

  6. Laita tyhjä kertakäyttövuoka ylösalaisin ritilälle kuumaan grilliin ja piirakkavuoka sen päälle. Kypsennä piirakkaa grillissä kuvun alla 45–60 minuuttia. Tarkkaile piirasta ja siirrä sen paikkaa grillissä, jos se kypsyy epätasaisesti.

Vinkki! Voit paistaa piirakan myös sähköuunissa 200 asteessa 35–40 minuuttia.