Käyttäjä7766 on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Raaka-aineet:
7 dl maitoa
3 dl kivennäisvettä
3 munaa
1/2 tl suolaa
3/4 dl Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta
2 1/2 dl Sunnuntai Ohrajauhoja
2 1/2 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
Paistamiseen:
Sunnuntai Juoksevaa Rypsiöljyvalmistetta
Marjahillo:
1 kg kohmeista marjasekoitusta
1/2 dl ½ dl vettä
500 g hillosokeria
1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Mittaa kulhoon maito, kivennäisvesi, munat, suola, Sunnuntai Juokseva, ohrajauhot ja vehnäjauhot. Sekoita. Anna taikinan tekeytyä kylmässä mielellään muutama tunti.
Kuumenna muurinpohjapannu ja sivele pannulle Sunnuntai Juoksevaa. Kaada taikinaa pannulle ja paista molemmin puolin herkullisiksi letuiksi.
Mittaa marjasekoitus kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta. Lisää hillosokeri ja vaniljasokeri ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Anna jäähtyä.
Tarjoa herkullinen hillo lettujen kanssa.
Muurinpohjaletut voit valmistaa myös suolaiseksi tarjottavaksi. Valmista reilun kokoinen taikina ja runsaat täytteet ja saat kesäjuhliin iloisen tapahtuman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2288 reseptiä.
Linkitetty 155 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paahdettu manteli ja pecorinojuusto ovat sisilialaisen peston perusta. Tällä kertaa pesto trapanese mehevöittää ja maustaa caponatan kanssa tarjotun paistetun broilerin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sisilialainen pestobroileri

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Pesto trapanese
75
g
manteleita
2
tomaattia
50
g
pecorinoa
4
valkosipulinkynttä
1
tuuhea ruukku
basilikaa
n. ¾
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paahda manteleita kuivassa kuumassa pannussa pari minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Kaada lautaselle jäähtymään.

  2. Kalttaa halutessasi trapaniin tulevat tomaatit. Tee veitsellä ristiviilto tomaatin kantaan ja laita kiehuvaan veteen noin 30 sekunniksi. Siirrä hetkeksi kylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. Irrota kuoret. Puolita tomaatit, poista kanta ja siemenet. Raasta pecorino. Kuori valkosipulit. Irrota basilikan lehdet.

  3. Rouhi mantelit tehosekoittimessa. Lisää tomaatit, valkosipuli ja basilika ja pyöräytä tasaiseksi. Sekoita juustoraaste ja öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Mausta rintafileet suolalla ja pippurilla. Paista grillissä tai paistinpannussa kypsiksi, noin 15 minuuttia välillä käännellen. Lusikoi trapani broilereille ja tarjoa caponatan kanssa.

Vinkki Jos pestoa jää yli, nauti se paahdetulla leivällä, pastan kanssa tai salaattikastikkeena.

Caponata

Ainekset

2
pientä kesäsipulia varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
munakoiso
2
varsisellerinvartta
1
pieni kesäkurpitsa
1
paprika
4
rkl
oliiviöljyä
400
g
kirsikkatomaatteja
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria
2
dl
oliiveja
2
rkl
pieniä kapriksia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Kuutioi munakoiso. Viipaloi varsiselleri ja kesäkurpitsa, suikaloi paprika.

  2. Kuullota sipuleita ja varsiselleriä öljyssä pannussa muutama minuutti. Lisää muut pilkotut kasvikset ja paista muutama minuutti.

  3. Lisää tomaatit, balsamietikka ja sokeri. Peitä kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia.

  4. Lisää oliivit ja kaprikset pannuun. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele basilikalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2288 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Onko possunfileestä mielestäsi vaikea saada mehevää? Kokeile tätä ohjetta! Lämpötilaa seuraamalla lihan voi napata grillistä sopivan kypsänä. Upotus jälkimarinadiin antaa viimeisen silauksen.

Vinkki! Grillin sijaan voit paistaa fileen myös parilapannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoviinimarinoitu grillipossu ja pistaasikastike

Ainekset

1
porsaan sisäfilee
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
JÄLKIMARINADI
3
valkosipulinkynttä
2
dl
valkoviiniä
1
tl
suolaa
1
sitruuna
1
ruukku
lehtipersiljaa
LISÄKSI
pistaasikastiketta
grillattuja kasviksia ja perunoita

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Poista siitä kalvot ja hiero suola ja pippuri pintaan. Tee pistaasikastike (ohje alla).

  2. Valmista jälkimarinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita valkosipulit, viini ja suola astiaan, johon filee mahtuu. Pese sitruuna, raasta kuoren keltainen osa ja purista mehu marinadiin. Hienonna persilja, lisää se marinadiin ja sekoita.

  3. Kuumenna grilli. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Grillaa fileeseen kauttaaltaan kaunis pintaväri. Laske grillin lämpöä ja paista fileetä käännellen noin 20 minuuttia, kunnes mittari osoittaa 70 astetta.

  4. Laita lämmin liha jälkimarinadiin ja peitä astia foliolla. Anna maustua 10 minuuttia.

  5. Viipaloi filee ja tarjoa pistaasikastikkeen, perunoiden ja kasvisten kanssa.

Vinkki Grillin sijasta voit paistaa fileeseen pintavärin pannussa öljyssä ja kypsentää lihan sitten 150-asteisessa uunissa. Uunissa paistoaika on noin 30 minuuttia.

Pistaasikastike

Ainekset

dl
suolattomia, kuorittuja pistaaseja
1
valkosipulinkynsi
1
vihreä chilipalko
1
sitruuna
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
n. 2
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Paahda pistaaseja kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen muutama minuutti. Kaada pistaasit tehosekoittimeen odottamaan.

  2. Kuori valkosipuli. Poista chilistä kanta ja siemenet ja paloittele chili. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu.

  3. Laita kaikki kastikkeen aineet oliiviöljyä lukuun ottamatta pistaasien joukkoon. Käynnistä kone ja lisää öljyä ohuena nauhana, kunnes kastike muistuttaa paksua pestoa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2288 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Mehevän saslikin salaisuus on punaviinin happamoittama maitomarinadi. Raasta mukaan myös reilusti lihaa mureuttavaa sipulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t 20 min + 1 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Saslik-vartaat

Ainekset

1
kg
porsaan kassleria
2
sipulia
3
dl
maitoa
2
dl
punaviiniä
1
dl
öljyä
2
rkl
vodkaa
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
2
nippua
sipulia
1–2
tl
suolaa
1
tl
rosepippuria
1
ruukku
persiljaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha 4 cm x 4 cm:n paloiksi. Kuori sipulit ja raasta isolla terällä isoon kulhoon. Sekoita maito, viini, öljy ja vodka sipulin kanssa. Lisää mausteet ja lihapalat marinadiin. Anna maustua huoneenlämmössä 2 tuntia. Peitä sitten kulho kelmulla ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi.

  2. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen grillaamista.

  3. Valmistele hiillos grillissä tai kuumenna kaasugrilli. Leikkaa sipuleista varret ja pätki ne 5 cm:n mittaiksi. Puolita sipulit.

  4. Pyyhi lihoista ylimääräinen marinadi pois ja mausta palat suolalla. Pujota lihat, sipulit ja sipulinvarret vartaisiin.

  5. Grillaa vartaita jatkuvasti käännellen noin 10–15 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1202 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Pienet kesäkurpitsat sopivat pitkittäin puolitettuina mainiosti grillattaviksi. Limetti-fetavoi antaa miedonmakuisiin kesäkurpitsoihin herkullisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kesäkurpitsat ja limetti-fetavoi

Ainekset

6
(à noin 300 g)
pienehköä kesäkurpitsaa
Limetti-fetavoi
150
g
pehmeää voita
100
g
fetaa
2
limetin kuoriraaste
1
hienonnettu chili
1
dl
hienonnettua korianteria
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Tee limetti-fetavoi. Murenna feta voin joukkoon. Pese ja raasta sekaan limettien kuoret. Hienonna chili ja korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja jäähdytä tarvittaessa.

  2. Puolita kesäkurpitsat pituussuunnassa. Grillaa kesäkurpitsoita (kevyesti öljyttynä) noin 5 minuuttia. Ne saavat jäädä aavistuksen napakoiksi. Mausta sormisuolalla ja lisää limetti-fetavoita kuumille kesäkurpitsoille. Tarjoa heti sellaisenaan tai lisukkeena.

Kommentit (1)

Käyttäjä23894
Seuraa 
Liittynyt25.8.2020

Erittäin herkullinen ja helppo resepti. Kesäkurpitsat kannattaa grillata kunnolla, eikä tuijottaa liikaa kelloa. Lisäsin limetti-fetavoihin myös valkosipulia, josta illallisen nauttijat pitivät myös paljon.