Soppa365 on lisännyt 284 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
Riikka Väliahde

Avokado sopii grilliin, etenkin pekoniin käärittynä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekoniin käärityt avokadolohkot

Ainekset

2
avokadoa
1
rkl
chilikastiketta
1
pkt
(8-10 siivua) pekonia

Työvaiheet

  1. Puolita avokado ja irrota kivi. Leikkaa puolikkaat vielä puoliksi ja poista kuoret. Sipaise avokadon pintaan vähän chilikastiketta.
  2. Kääri siivu pekonia avokadon ympärille.
  3. Nosta kuumaan grilliin ja käännä muutaman kerran, jotta pekoni paistuu joka puolelta. Grillaamiseen menee aikaa noin 10 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1401 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Halloumi on siitä erityislaatuinen juusto, ettei se sula kokonaan paistettaessa, vaan pysyy pinnaltaan ihanan rapsakkana. Kokeile näitä helppoja vartaita vaikka grillikauden päätteeksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Halloumi-leipävartaat

Ainekset

300
g
halloumia
200
g
valkoista paksukuorista leipää
4
kypsää persikkaa tai nektariinia
Pikamarinadi
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu ja kuoriraaste
4
rkl
neitsytoliiviöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
varrastikkuja
Päälle
lehtipersiljaa, seesaminsiemeniä (ja sormisuolaa)

Työvaiheet

  1. Tee ensin marinadi. Kuori ja murskaa tai raasta valkosipulinkynnet. Sekoita loput ainekset joukkoon.

  2. Leikkaa halloumipalojen pintaan molemmin puolin ristiviillot noin ½ sentin syvyyteen. Kuivaa ja paloittele. Poista persikoista kivet ja leikkaa samankokoisiksi paloiksi. Laita halloumi- ja persikkapalat marinadiin.

  3. Leikkaa leipä samankokoisiksi paloiksi ja kääntele nopeasti marinadiin.

  4. Pujota aineksia vuorotellen varrastikkuihin ja grillaa, kunnes leipä on rapeaa ja kullanruskeaa.

  5. Hienonna päälle lehtipersiljaa ja ripottele seesaminsiemeniä (sekä halutessasi sormisuolaa) persikoiden ja leipäpalojen päälle. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2774 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Grillattavan salaatin pitää olla napakkaa lajiketta. Romainen lisäksi ritilälle soveltuvat cosmopolitan, sydänsalaatti ja endiivi. Tässä ohjeessa grillatut salaatit lastataan marinoidulla papu-sipuliseoksella ja majoneesikastikkeella. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Papusalaatti grillistä

Ainekset

n. 500
g
valkoisia säilykepapuja
1
punasipuli
½
ruukku lehtipersiljaa
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Kastike
1
dl
(vegaanista) majoneesia
1
tl
tabascoa
½
tl
savupaprikajauhetta
1
rkl
kapriksia hienonnettuna
1–2
rkl
vettä
Lisäksi
2
valkosipulinkynttä
4
viipaletta maalaisleipää
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
2
miniromainesalaattia
16
padron-paprikaa

Työvaiheet

  1. Valuta säilykepavut liemestään ja kaada kulhoon. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna persilja. Lisää sipuli, persilja, öljy, etikka ja mausteet papujen joukkoon ja sekoita. Siirrä pavut kylmään maustumaan muiden valmistelujen ajaksi.

  2. Valmista kastike. Sekoita majoneesi, tabasco ja savupaprika yhteen. Hienonna kaprikset ja lisää ne kastikkeeseen. Ohenna kastike lorauksella vettä.

  3. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet puoliksi. Voitele leipäviipaleet oliiviöljyllä ja hiero leipien pinnat valkosipulinkynnenpuolikkailla. Leikkaa romainesalaatit pitkittäin kahtia. Sivele öljyä salaateille ja padron-paprikoille. Grillaa leipäviipaleita, salaatteja ja paprikoita keskilämmöllä noin 3–4 minuuttia, käännä kerran kypsennyksen aikana.

  4. Jaa salaatit ja paprikat lautasille. Revi leipäviipaleet ja lisää lautasille. Lusikoi marinoitua papu-sipuliseosta ja majoneesikastiketta salaattien päälle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 300 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Grillattu kesäkurpitsa saa ihanan uuden maun, kun sen sivelee seesamiöljyllä ja viimeistelee sitruunaisella tahinikastikkeella. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattua kesäkurpitsaa ja tahinikastiketta

Ainekset

2
keskikokoista kesäkurpitsaa
1
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
seesaminsiemenöljyä
Tahinikastike
½
dl
tahinia
½
dl
vettä
½
sitruunan puristettu mehu
2
rkl
seesaminsiemenöljyä
1–2
valkosipulinkynttä
ripaus
suolaa ja sokeria
Lisäksi
korianteria hienonnettuna
paahdettuja kurpitsansiemeniä tai seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa pituussuunnassa puoliksi. Ripottele leikkuupinnoille suolaa ja anna maustua 10 minuuttia. 

  2. Valmista tällä välin tahinikastike. Kuori valkosipulinkynnet. Purista tai hienonna kynnet. Sekoita kaikki tahinikastikkeen aineet keskenään tasaiseksi sauvasekoittimella. Jos kastike on liian paksua, lisää vettä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

  3. Pyyhi kesäkurpitsojen pinnalle tihkunut neste pois talouspaperilla. Sekoita rypsiöljy ja seesaminsiemenöljy keskenään. Grillaa kesäkurpitsoja keskilämmöllä öljyseoksella valellen, kunnes kesäkurpitsat ovat kunnolla ruskistuneet. Suutuntuma saa jäädä pureskeltavan napakaksi.

  4. Nosta kesäkurpitsat tarjoiluvadille. Valuta päälle tahinikastiketta. Lisää paahdettuja kurpitsansiemeniä ja hienonnettua korianteria.

Vinkki: Myös hokkaidokurpitsa kypsyy kuvullisessa grillissä hyvin. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa, poista siemenet, leikkaa puolikkaat vielä viipaleiksi ja kuori kurpitsapalat. Mausta hokkaidokurpitsa suolalla vasta kypsänä. Hokkaidokurpitsa vaatii kesäkurpitsaa pidemmän kypsentämisajan.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Punaherukka-briejuusto hampurilaiset

Ainekset

4
kpl
hampurilaissämpylää
4
kpl
hampurilaipihviä
150-200
g
brie-juustoa
punaherukkahilloa
lipstikka-jugurttikastiketta
4
kpl
jääsalaatinlehteä
1
kpl iso
tomaati
pikkelöityä porkkanaa
Punaherukkahillo:
200
g
punaherukoita
50
g
minihillosokeria
Pikkelöity porkkana:
1
kpl (n.120g)
porkkana
1
tl
suolaa
tl
sokeria
2
rkl
valkoviinietikka
1
rkl
öljyä
Lipstikka-jugurttikastike:
18
g
tuoretta lipstikkaa
1
dl
kreikkalainen jogurtti maustamaton
½
dl
aijoli
Hampurilaspihvit:
400
g
naudan jauhelihaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Punaherukkahillo:
Mittaa marjat ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Kanna kiehua kevyesti poreillen 10-15 min, sekoita välillä.
Anna hillon jäähtyä kylässä.

Pikkelöity porkkana:
Valmista pikkelöity porkkana. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä. Laita kannelliseen astiaan porkkanasuikaleet suola, sokeri, öljy ja etikka. Hölskyttele purkkia niin että ainekset sekoittuvat. Anna maustua sillä aikaa, kun valmistelet muut aineet.

Lipstikka-jugurttikastike:
Mittaa kaikki aineet tehosekoittimen ja soseuta tasaiseksi.

Hampurilaspihvit:
Sekoita 400 grammaa naudan jauhelihaa, 3/4 teelusikallista suolaa ja puoli teelusikallista mustapippuria juuri ja juuri sekaisin. Älä vaivaa massaa liiaksi.
Muotoile jauhelihamassasta neljä hampurilaispihviä.
Grillaa tai paista jauhelihapihvit kuumalla pannulla haluamaasi kypsyysasteeseen.

Hampurilaisten kasaus:
Viipaloi brie. Viipaloi tomaatti.
Paahda sämpylöihin rapea pinta pannulla tai grillissä.
Valuta porkkanaviipaleet. Kokoa hampurilaiset. Sivele lipstikka-jugurttikastike sämpylöiden pohjapuoliin ja punaherukkahilloa kansiin. Nosta pohjille salaatti, pihvit, brie ja tomaatti. Viimeistele pikkelöidyllä porkkanoilla. Nosta kannet päälle.

Kommentit (0)