Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Riikka Väliahde

Pekoniin käärityt taatelit täytetään juustolla ja grillataan täydellisen rapeaksi. Ah, mikä elämys!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekoniin käärityt taatelit grillissä

Ainekset

20
taatelia
100
g
gouda-juustoa
1
pkt
(10 siivua) pekonia

Työvaiheet

1.      Leikkaa taateleihin viilto ja poista kivet.

2.      Kuutioi juusto suorakaiteen muotoisiksi paloiksi ja sujauta aina yksi pala yhden taatelin sisään. Puolita pekonit pituussuunnassa.

3.      Kääri puolikas pekoni taatelin ympäri.

4.      Nosta taatelit grilliin ja kääntele, jotta pekoni tulee rapeaksi kaikilta puolilta. Grillaamiseen kuluu aikaa noin 10 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Misotahnalla marinoitu, grillissä meheväksi paahdettu munakoiso vie jalat alta. Viimeistele herkku pistaaseilla ja rucolanversoilla, muuta ei tarvita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset misomunakoisot

Ainekset

2
munakoisoa
1+ 2
rkl
ruokaöljyä
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
3
rkl
misotahnaa (esim. Yutaka)
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
½
dl
pistaaseja kuorittuna
rucolan versoja

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan.
  2. Halkaise munakoisot pitkittäin. Viillä leikkuupintaan veitsen kärjellä kevyet ristiviillot. Sivele ristikkopinta öljyllä.
  3. Hienonna valkosipuli ja purista sitruunasta mehu. Sekoita misotahna, sitruunamehu, valkosipuli, sokeri ja suola kulhossa.
  4. Pane munakoisot leikkuupinta alaspäin grilliin paahtumaan noin 5 minuutiksi tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä munakoisot ja sivele leikkuupinnat misoseoksella.
  5. Siirrä munakoisot grillissä matalamman lämmön alueelle. Jatka kypsennystä grillikuvun alla 5–7 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat läpikypsiä.
  6. Rouhi pistaasit. Viimeistele munakoisot pistaaseilla ja rucolanversoilla.

Kommentit (3)

Vierailija

Miksi sitruunan raastettu kuori? Alkup. Ohjeessa ei ole. Miksi pitää tehdä yksinkertaisesta aina pikkuisen vaivaalloisempaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, onkohan kommenttisi tullut vahingossa väärään reseptiin?

JooJoo

Miten onnistuisi uunissa valmistus?

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva Sami Repo

Jos broilerin grillaaminen jännittää, kannattaa aloittaa siivistä, sillä ne ovat helppoja grillata!

Broilerin grillaminen jännittää monia, ja raa’an lihan pelossa liha kypsennätään usein hengiltä. Varma niksi on grillata broileriin nopeasti kuumalla rapean paahteinen pinta ja kypsentää liha lopuksi matalalla tai epäsuoralla lämmöllä. Kypsän broilerin sisälämpö tila 74 astetta. Voit testata...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia + marinointi väh. 4 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset kanansiivet

Ainekset

1
pkt (800g)
broilerin siipiä
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
40
g
inkivääriä
2
rkl
vettä
2
rkl
osterikastiketta
2
rkl
soijakastiketta
2
tl
sokeria
1
tl
vahvaa sinappia
2
tl
kalakastiketta
LISÄKSI
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
minttua
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ruukku
herneenversoja
1
dl
suolapähkinöitä
1
limetti

Työvaiheet

  1. Pilko valkosipulit, sipuli, ja inkivääri. Laita ne veden kanssa tehosekoittimeen ja soseuta tahnaksi. Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi seokseksi.
  2. Laita kanat suljettavaan muovipussiin ja kaada marinadi joukkoon. Anna lihan maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  3. Grillaa siipiä kuumassa grillissä 15–20 minuuttia niin, että lihan lämpötilä on paksusta kohdasta 74 astetta.
  4. Laita paahtuneet siiv t reilulle yrttipedille ja ripottele pinnalle pähkinöitä. Viipaloi oheen limettiä tarjolle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Iske grilliin munakoisot ja päälle herkullinen kastike, joka muodostuu maapähkinävoista, seesamiöljystä ja rapeasta chilitahnasta.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu munakoiso

Ainekset

2
munakoisoa
3
rkl
soijakastiketta
2
rkl
mustaa riisiviinietikkaa (Chinkiang Vinegar)
2
tl
maapähkinävoita
2
tl
sokeria
1 1/2
rkl
rapeaa chilitahnaa (Lao Gan Ma crispy Chili Paste)
1
rkl
osterikastiketta
1
rkl
seesamiöljyä
LISÄKSI
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli tai tee hiillos.
  2. Leikkaa molemmat munakoisot pitkittäin kuudeksi lohkoksi. Grillaa ne kypsiksi joka puolelta, yhteensä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja valmista sillä välin kastike.
  3. Laita soija, riisiviinietikka, maapähkinävoi ja sokeri lasipurkkiin, sulje kannella ja ravista kunnes maapähkinä on sekoittunut muihin aineisiin. Lisää chilitahna, osterikastike ja öljy ja ravista kunnolla.
  4. Kaada kastike munakoisoille.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva Sami Repo

Vältä näperrystä ja tee kala kokonaisena grillissä. Muista vain suolata kala ajoissa, jotta saat maukkaimman lopputuloksen.

Iske myös sitruunanpuolikkaat mukaan grilliin. Paahtuneena sitruunasta irtoaa paremmin mehua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia + kalan suolaaminen vähintään 30 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kokonainen grillattu kala

Ainekset

1 siika / 2 isoa ahventa
1
litra
vettä
1
dl
merisuolaa
4
oksaa
rosmariinia
1
sitruuna
1/2
fenkoli
1
tl
suolaa
2
rkl
öljyä
1/2
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
mustapippuria
LISÄKSI
sanomalehteä / leivinpaperia / foliota

Työvaiheet

  1. Huuhtele kala kylmällä vedellä ja pyyhi kuivaksi.
  2. Kiehauta vesi ja suola. Jäähdytä. Laita kala laakeaan vuokaan tai suljettavaan muovipussiin, kaada päälle suolaliemi. Anna kalan maustua vähintään 30 minuuttia, mielelellään yön yli.
  3. Pyyhi kala kuivaksi. Leikkaa pintaan noin 0,5 cm syvät viillot.
  4. Hienonna rosmariini ja viipaloi sitruuna. Viipaloi fenkoli. Sivele pintaan ja vatsaan öljyä. Mausta kala reilusti sisältä ja pinnalta suolalla, fenkolinsiemenillä ja pippurilla. Täytä vatsaontelo rosmariinilla, sitruunaja fenkolisiivuilla. Sulje vatsa hammastikuilla.
  5. Laita kala keskilämpöiseen grilliin kaksinkertaisen folion tai leivinpaperin päälle tai käytä parilaa tai halsteria. Paista 10 minuuttia kannen alla. Käännä kala varovasti lastan avulla ja grillaa vielä 10 minuuttia .

Kommentit (0)