Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Pulpo ja patatas bravas
Ainekset
1
kg
puhdistettua ’pulpo’mustekalaa
2 1/2
dl
valkoviiniä
2
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
paahdettuja perunoita
valkosipulimajoneesia
tomattikastiketta (esim. Stockmann pastakastike)
Työvaiheet
- Laita mustekalat kattilaan valkoviinin ja kuorittujen valkosipulien kanssa. Lisää sen verran vettä että mustekalat peittyvät. Keitä keskilämmöllä, kunnes mustekala on pehmeää (n. 45 minuuttia). Kokeile pehmeyttä terävän veitsen kärjellä mustekalan paksummasta päästä.
- Valuta vesi pois. Taputtele mustekalat kuiviksi talouspaperilla. Paista grillissä tai kuumassa öljyssä pannulla muutama minuutti. Tarjoa rapeiden perunoiden, majoneesin ja tomaattikastikkeen kanssa.