Marinadissa maistuvat valkosipuli, yrtit ja sinappi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 hengelle
Valmistusaika
30 min plus kyljysten marinointi
Vaikeustaso
Helppo
Tuure Kilpeläisen lampaankyljykset
Ainekset
reilu kilo tai ruokahalun mukaan lampaankyljyksiä
Marinadi
4
valkosipulinkynttä
kourallinen tuoretta korianteria
kourallinen tuoretta persiljaa
1
sitruunan mehu
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sinappia
1
tl
suolaa
1–2
tl
jauhettua kuminaa
1
tl
rouhittua mustapippuria
Työvaiheet
- Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Silppua yrtit. Sekoita kaikki marinadiainekset yhteen.
- Sivele marinadi käsin tai pensselillä kauttaaltaan kyljyksiin. Nosta kyljykset muovipussiin ja kaada loppu marinadi sekaan. Heiluttele pussia ja anna kyljysten marinoitua jääkaapissa muutama tunti. Sinapin voi jättää pois, ellei pidä sen lievästä sotkuisuudesta. Paistaessa sinappi palaa helposti, mutta siitä ei kannata huolestua.
- Paista kyljykset pannulla tai grillaa grillissä tai muurikassa. Käännä vain kerran, jotta liha ei kuivu. Lihan voi jättää maun mukaan roseeksi, puolikypsäksi tai kypsentää kokonaan. Älä paista liikaa!
- Mausta sormisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla.