Eija S. on lisännyt 73 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Vaaleanpunaisessa hirsitalossa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Guinness-suklaakakku

Ainekset

2 1/2
dl
Guinness -olutta
200
g
voita tai margariinia
2 1/2
dl
tummaa kaakaojauhetta
4 1/2
dl
sokeria
1 1/2
dl
crème fraichea
2
munaa
1
tl
vaniljauutetta (jossain ohjeissa 1 rkl), tässä vaniljasokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2 1/2
tl
ruokasoodaa
Kuorrutus:
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
tomusokeria
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

Laita kattilaan olut ja voi. Sekoita miedolla lämmöllä kunnes voi on sulanut oluen sekaan. Lisää sitten joukkoon kaakaojauhe ja sokeri. Ota kattila pois liedeltä kun seos on sileää ja tasaista. Itse en tietenkään ehtinyt siivilöidä kaakaojauhetta joten seoksen sileäksi saaminen olikin sitten oma tarinansa…

Vispaa kevyesti creme fraiche, munat ja vaniljauute. Sekoita jauhot ja ruokasooda keskenään. Lisää olutseoksen joukkoon munaseos sekä kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Varo paistamasta kakkua liian kuivaksi, se on herkullisinta hieman kosteana. Halutessasi voit hiukan kostuttaa paistettua kakkua yli jääneellä oluella.

Kun kakku on täysin jäähtynyt, valmista kuorrutus vatkaamalla kerma vaahdoksi ja sekoittamalla siihen tuorejuuston ja tomusokerin. Levitä kuorrutus kakun päälle ikäänkuin Guinnesin vaahtoa mukaillen :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla