Hanna Jensen on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 709 keittokirjaan.
Resepti: Yotam Ottolenghi (keittokirjasta Plenty)

Resepti on lontoolaisen keittiömestarin Yotam Ottolenghin Lähi-itä-henkisestä kasviskeittokirjasta Plenty.

Perunasalaatin maku on jumalainen: tuoreen mintun, valkosipulin, hyvän oliiviöljyn ja basilikan liitto. Tämän (hiukan reseptistä sovelletun) perunasalaatin juju on myös siinä, että perunoita murskataan kevyesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4:lle
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuninkaallinen perunasalaatti (Ottolenghi)

Ainekset

2
dl
herneitä (tarvittaessa pieniä pakasteherneitä)
800
g
uusia perunoita (tai ruokaperunoita)
2
dl
basilikan lehtiä revittyinä
noin 1
dl
pinjansiemeniä tai pistaaseja (paahdettuna kevyesti pannussa ilman rasvaa)
1
dl
parmesaaniraastetta
2
valkosipulin kynttä murskattuna
2,5
dl
hyvälaatuista oliiviöljyä
0,5
tl
valkoviinietikkaa
kourallinen
tuoreita mintunlehtiä revittyinä
sormisuolaa ja mustapippuria
2
dl
persiljaa revittynä
2
keitettyä kananmunaa

Työvaiheet

  1. Tee esivalmistelut. Keitä kananmunat ja paahda pinjan- tai pistaasinsiemenet. Jos käytät jäisiä herneitä, kiehauta ne kertaalleen 30 sekunnin ajan kiehuvassa vedessä. Pilko valkosipulin kynnet ja raasta parmesaani, jos et käytä valmista raastetta.
  2. Keitä perunat 15-20 minuuttia niin, että ne ovat lähes kypsiä mutta eivät ala halkeilla.
  3. Sillä aikaa kun perunat kiehuvat, revi yrtit valmiiksi ja kuori kananmunat.
  4. Voit valita, surrautatko basilikasta, persiljasta, pähkinöistä, parmesaanista ja valkosipulista sauvasekoittimella peston vai sekoitatko ne vain keskenään tarjoilukulhon pohjalle. Tee tämä perunoiden kiehuessa.
  5. Valuta perunoiden keitinvesi pois ja halkaise perunat kahtia. Ne imevät itseensä makua parhaiten, kun ne ovat vielä kuumia. Laita perunat tarjoilukulhoon peston tai oliiviöljyn ja mausteiden päälle ja lisää mukaan myös herneet. Painele perunoita varovasti ja kääntele pesto/oliiviöljy ja mausteet perunoihin.
  6. Lisää vielä sormisuolaa ja rouhi mustapippuria päälle.
  7. Leikkaa kananmunat neljään osaan ja asettele perunasalaatin reunoille. Koristele perunasalaatti vielä muutamalla yrtillä.

Kommentit (3)

Käyttäjä3487
Seuraa 
Liittynyt22.10.2014

Sovelsin hieman (ei basilikaa, vaan enemmän silolehtipersiljaa, ei pinjansiemeniä, vaan saksanpähkinöitä ja manteleita, ei kananmunaa), mutta toimi aivan loistavasti. Reseptin käyttömukavuuden kannalta voisi lisätä perunoiden kuorimisen ja viinietikan käyttötarkoituksen.

Hanna15
Seuraa 
Liittynyt14.8.2014

Kestääköhän salaatti valmistamisen jo edellisenä iltana?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Ainakin potut voi hyvin panna maustumaan pestoon jo edellisenä iltana. Herneet ja kananmunat kannattanee lisätä vasta ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät kauniin värisinä ja raikkaina :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Pidä banaaneja aina pakkasessa, jotta pääset surauttamaan nopeasti tämän herkkupehmiksen välipalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-banaanipehmis

Ainekset

1
prk
maidotonta mustikkarahkaa (Alpro)
200
g
pakastemustikoita
2
banaania pilkottuna ja pakastettuna
1
dl
soijamaitoa
LISÄKSI
esim. marjajauhetta, kuivattuja marjoja, granolaa, tuoreita marjoja, manteleita tai pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita tehosekoittimeen rahka, mustikat, jäiset banaanit ja soijamaito. Anna käydä tasaiseksi. Lusikoi pehmis saman tien tarjoilukulhoihin tai laita hetkeksi pakastimeen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2191 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Tästä salaatista löytyy voikukkaa kahdella tavalla! Voikukan luonteikkaat lehdet silputaan salaattiin ja kirpeät kukat paistetaan tempurataikinan suojaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + voikukkatempurat 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Voikukkasalaatti

Ainekset

200
g
varhaiskaalia
½
tl
suolaa
10
voikukanlehteä
2
kiiviä
1
ruukku
vesikrassia
1
ruukku
rucolaa
½
ruukkua
tilliä
Kastike
½
dl
rypsiöljyä
4
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
kokojyväsinappia
2
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
20
voikukkatempuraa (ks. ohje alempaa)

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaalit ohuiksi suikaleiksi ja laita ne kulhoon. Lisää suola ja puristele kaali käsin pehmeämmäksi.
  2. Huuhtele voikukanlehdet, poista keskiruoti ja hienonna lehdet. Kuori ja viipaloi kiivit. Irrota yrttien lehdet. Lisää salaatin aineet kaalin joukkoon.
  3. Yhdistä kulhossa kastikkeen aineet ja sekoita ne salaattiin. Jaa salaatti lautasille ja lisää voikukkatempurat juuri ennen tarjoilua.

Voikukkatempura

Ainekset

20
voikukan kukintoa
1
kananmuna
2
dl
maitoa
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
maissijauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
¼
tl
cayennepippuria
Lisäksi
dl
ruokaöljyä

Työvaiheet

  1. Ravistele kukat puhtaaksi, älä huuhtele.
  2. Vatkaa kananmunan rakenne kulhossa. Sekoita maito, jauhot, leivinjauhe ja mausteet joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Jos sinulla ei ole mittaria, kokeile öljyn lämpötilaa pienellä taikinanokareella. Jos öljy alkaa heti poreilla taikinanokareen ympärillä, öljy on tarpeeksi kuumaa.
  4. Dippaa kukinnot taikinassa ja valuta ylimääräinen taikina pois. Paista noin viisi kukintoa kerrallaan kuumassa öljyssä kullanruskeiksi. Valuta talouspaperilla ja tarjoa heti esimerkiksi salaatissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2191 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tacoissa piilee kaksi mehevää makuyllätystä: teriyakiselleri ja jalapeno-kaalisalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtöselleritacot

Ainekset

½
juuriselleri (1 l raastettuna)
4
rkl
öljyä
1
dl
teriyakikastiketta
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
savupaprikajauhetta
(1–2
rkl
vettä)
1
tl
suolaa
1
tl
tabascoa
LISÄKSI
8
pientä rieskaa
1
avokado
1
ruukku
lehtisalaattia
1
ruukku
korianteria
1
prk (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin jalapeno-punakaalisalaatti (ohje alla).

  2. Kuori selleri ja raasta se isolla terällä. Paista raastetta öljyssä isossa pannussa, kunnes se kuivuu, ruskistuu ja karamellisoituu, noin 10 minuuttia. Lisää teriyaki, tomaattipyree ja paprikajauhe ja jatka paistamista 10–15 minuuttia. Jos paistos tuntuu kuivalta tai tarttuu pannuun, lisää vähän vettä. Mausta suolalla ja tabascolla.

  3. Halkaise avokadot, poista kivi ja kuori, viipaloi hedelmä. Lämmitä rieskat ja täytä ne nyhtösellerillä, kaalisalaatilla, avokadolla, salaatinlehdillä ja korianterilla. Viimeistele ranskankermalla.

Jalapeno-punakaalisalaatti

Ainekset

¼
punakaali
1
punasipuli
2
rkl
jalapenoa hienonnettuna (säilyke)
2
limetin mehu
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali ja sipuli. Hienonna jalapenot.

  2. Purista limetit kulhoon. Lisää sokeri, suola ja kaali. Puristele hetki, jotta kaali pehmenee ja maut sekoittuvat.

  3. Sekoita sipuli ja jalapenot salaattiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1108 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Intialainen peruna-hernesalaatti

Ainekset

1
kg
kiinteitä perunoita
½
dl
+ noin ¼ dl oliiviöljyä
2
tl
kurkumaa
1
tl
jeeraa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
1
punasipuli
200
g
pakasteherneitä
½
sitruunan mehu
½
ruukkua
minttua
½
ruukkua
lehtipersijaa
1
rkl
(mustia) seesaminsiemeniä
1
rkl
auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Harjaa perunat puhtaiksi ja puolita ne. Keitä suolalla maustetussa vedessä puolikypsäksi, noin 8 minuuttia. Valuta ja levitä leivinpaperin päälle uunipelille. Murskaa hieman haarukalla.

  2. Sekoita ½ dl öljyä ja mausteet keskenään ja kääntele perunoihin. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita.

  3. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita punasipuli, herneet ja sitruunan mehu keskenään. Hienonna yrtit joukkoon. Lorauta joukkoon vielä noin ¼ dl öljyä.

  4. Paahda siemenet kuivalla kuumalla pannulla. Kääntele kaikki ainekset keskenään.

Kommentit (0)