Paistettuihin kikherneisiin ja kukkakaaliin tulee himo.
Tämän parempaa lisukeruokaa on vaikea keksiä. Voit ottaa sitä myös seuraavana päivänä lounaaksi boksiin ja syödä kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4:lle
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Gwyneth Paltrow'n kikhernepaistos
Ainekset
1
purkki
säilykekikherneitä
1
kukkakaali
1
rkl
Dijon-sinappia
1
rkl
Dijon-sinappia, jossa on sinapinsiemeniä
1
rkl
valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
3
rkl
hyvälaatuista oliiviöljyä
0,5
dl
pieneksi silputtua persiljaa
0,5
dl
hyvälaatuista oliiviöljyä
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi.
- Laita kikherneet ja kukkakaalin palaset uunipellille leivinpaperin päälle. Roiskuttele niiden päälle 3 rkl oliiviöljyä ja haluamasi määrä sormisuolaa. Paahda uunissa noin 45 minuuttia, kunnes kikherneet ovat tummia ja kukkakaali pehmeää.
- Sillä välin kun vihannekset paahtuvat uunissa, valmista kastike. Sekoita pienessä astiassa sinapit, 0,5 dl oliiviöljyä, valkoviinietikka ja persilja.
- Kun vihannekset ovat tulleet uunista, laita ne kulhoon ja kaada päälle kastike.
- HUOM! Voit tehdä kikhernepaistoksen myös paistinpannulla, jolloin saat kukkakaaleihin ja kikherneisiin ihanan, paistuneen pinnan.
Ketju on lukittu.
Täähän oli hyvää! Kikherneet eikä kukkakaali kumpikaan ole suurta herkkuani, mutta niiden yhdistelmä ja sinappinen kastike, nam!