Hanna Jensen_2 on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Hanna Jensen KUVA Hanna Jensen

Tämän ihanasti "möykkyisen" granolan juju on inkiväärissä ja vaahdotetussa munanvalkuaisessa.

Kun alat tehdä itse granolaa, et enää halua ostaa sitä. En itse tee granolaa enää ohjeella, vaan heitän mausteita sekaan makuni mukaan. Vain inkiväärin kanssa pitää olla hiukan varovainen. Sokerin määrää olen vähentänyt vuosien mittaan, nykyään en käytä ollenkaan. Voit lisätä sekaan myös halutessasi luomukookosöljyä. Hauskinta granolan rakentamisessa on se, että voit tehdä siitä täysin oman makusi mukaisen. Granolan erottaa myslistä se, että se paahdetaan ja sekaan lisätään enemmän nestettä (öljyä).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaahterasiirappinen granola

Ainekset

6
dl
kaura- tai ruishiutaleita
2-3
tl
kanelia
1-2
tl
jauhettua inkivääriä
2
rkl
pellavansiemenrouhetta (tai mitä tahansa haluamaasi rouhetta)
3
rkl
rouhittua mantelia
2
rkl
pekaanipähkinöitä hiukan murskattuna
1-2
rkl
intiaanisokeria (ei pakollinen)
0,5
dl
vaahterasiirappia
0,5
dl
rypsiöljyä
1
vaahdotettu munanvalkuainen
2-3
rkl
luomukookoslastuja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  2. Sekoita hiutaleet kulhossa ja lisää kuivat aineet ja mausteet. Sekoita.
  3. Vaahdota munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi.
  4. Lisää kulhoon vaahterasiirappi ja öljy. Sekoita hyvin.
  5. Kääntele varovasti joukkoon vaahdotettu munanvalkuainen.
  6. Laita uunipellille leivinpaperi ja levitä granola pellille tasaisesti.
  7. Paista uunissa noin 25 minuuttia. Näet kookoslastujen tummuudesta, koska on aika ottaa granola ulos. Älä kääntele granolaa paistamisen aikana, jotta saat siihen tarvittavia "möykkyjä".
  8. Anna granolan jäähtyä kunnolla ja riko vasta sitten se kulhoon. 
Sisältö jatkuu mainoksen alla