Me Naiset on lisännyt 1016 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Myskikurpitsasta muhii uunissa näyttävä kasvisateria ruokapöytään!

Kurpitsat sopivat loistavasti esimerkiksi kuskus-salaatin kanssa! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia + 30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Hasselbackan kurpitsat

Ainekset

1 iso tai 2 pientä
kurpitsaa
1/2
tl
suolaa
1/2
dl
soijakastiketta
2
rkl
vaahterasiirappia
1
rkl
chilikastiketta (esim. Sriracha)
2
valkosipulinkynttä
1
chili

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurpitsasta kanta pois ja puolita kurpitsa. Kaavi siemenet pois lusikalla. Kuori kurpitsa kuorimaveitsellä.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Aseta kurpitsan puolikas leikkuulaudalle ja laita sen molemmille puolille puiset syömäpuikot. Leikkaa kurpitsaan tiheitä viiltoja. Puikot auttavat veistä pysähtymään oikeaan kohtaan. Siivuta toinenkin puolisko. Leikkaa chili renkaiksi. Aseta kurpitsat uunipelille. Ujuta viiltoihin chilirenkaita. Paahda uunissa 10 minuuttia.
  3. Sekoita sillä välin suola, soijakastike, vaahterasiirappi ja chilikastike. Raasta joukkoon valkosipuli.
  4. Nosta kurpitsat uunista ja sudi kastiketta niiden päälle. Nosta kurpitsat takaisin uuniin 20 minuutiksi ja sudi maustekastiketta niihin vielä muutaman kerran.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla