Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Ali Toppinen

Soppakokki Ali tekee hauesta frittereitä, joiden seurana maistuvat ohrataboulleh ja inkivääri-jogurttikastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Haukifritterit, tabbouleh ja inkivääri-jogurttikastike

Ainekset

Inkivääri-jogurttikastike
1
tl
inkivääriä
1
valkosipulin kynsi
1
puntti
ruohosipulia
3
dl
turkkilaista jogurttia
suolaa
Ohratabbouleh
3
dl
Ohrahelmiä
8
dl
vettä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
minttua
1
tomaatti
½
kurkku
1
punasipuli
suolaa
pippuria
Haukifritterit
700
g
ruodotonta haukea
3
kananmunaa
3
dl
suolattomia ja sokerittomia maissihiutaleita (cornflakes) tai pankojauhoja
rypsiöljyä friteeraukseen
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin inkivääri-jogurttikastike. Raasta inkivääri, valkosipuli ja ruohosipuli pieneksi ja sekoita jogurtin kanssa. Mausta suolalla. Tarkista maku.
  2. Valmista ohratabbouleh. Keitä ohrat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele ja jäähdytä. Leikkaa kaikki yrtit pieneksi silpuksi ja lisää ohran joukkoon. Pilko tomaatti, kurkku ja punasipuli pieneksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Leikkaa hauesta kahden sormen paksuisia paloja.
  4. Pyöräytä palat kananmunassa ja nostele sen jälkeen ne murennettujen cornflakesien sekaan.
  5. Friteeraa kalat 160-asteisessa öljyssä kunnes ne ovat kauttaaltaan kullanruskeita ja rapeita. Noin minuutti riittää hyvän pinnan saamiseen.
  6. Nostele kalat reikäkauhalla vuokaan ja lisää pinnalle suolaa.
  7. Tarjoa tabbouleh’n ja jogurttikastikkeen kera.  
Sisältö jatkuu mainoksen alla