Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 489 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Nopeasti sekoitettava taikina, mehevä smetana-lohitäyte ja komeat kananmunakoristelut ovat suolaisen piirakan valttikortit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo lohipiirakka

Ainekset

Pohja
2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
3/4
tl
suolaa
50
g
voita
2
dl
maitoa
Täyte
1
prk
raejuustoa (200 g)
1
prk
smetanaa (120 g)
1
muna
1
rkl
sitruunanmehua
1
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
½
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
300
g
lämminsavulohta
Koristeluun
3
keitettyä munaa
½
punasipulia
tillinoksia

Työvaiheet

  1. Tee pohjataikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää maidon kanssa jauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 22 cm) ja taputtele jauhotetuin käsin tasaiseksi.
  3. Sekoita raejuusto, smetana, muna, sitruunamehu, tilli, suola ja pippuri keskenään. Kaada seos piirakkapohjalle. Paloittele savulohi ja ripottele pinnalle.
  4. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt ja saanut väriä pintaansa.
  5. Koristele piirakka munaviipaleilla, punasipulisilpulla ja tillillä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla