Helsingin Sanomat on lisännyt 57 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster

Raikkaassa cevichessä maistuu chili, valkosipuli ja inkivääri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Siikaceviche

Ainekset

400
g
nahatonta siikafileetä
1
kpl
pieni punasipuli
1/2
kpl
pieni fenkoli
1
kpl
chili
1
kpl
valkosipulinkynsi
4
kpl
limetin mehu
1
rkl
tuoretta raastettua inkivääriä
2
rkl
ruokosokeria
1/4
tl
suolaa
1
kpl
kourallinen hienonnettua korianteria tai minttua
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa siikafilee noin sentin kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja fenkoli pieniksi kuutioiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja valkoiset kalvot ja hienonna malto. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  3. Purista limeteistä mehut kulhoon. Sekoita joukkoon inkivääri, ruokosokeri ja suola. Lisää siikakuutiot ja kasvikset fenkolia lukuunottamatta. Anna maustua kylmässä noin tunti.
  4. Lisää joukkoon korianteri ja fenkolikuutiot. Valuta päälle oliiviöljyä. Tarjoa siikaceviche grillatun patongin tai nachojen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1062 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Linström

Pikana Japaniin! Nopea soppa tehdään valmiista misokeittoaineksista. Kuumassa liemessä lohi kypsyy muutamassa minuutissa, ja keitto on valmista vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikamiso lohesta

Ainekset

8
dl
vettä
4
ps
valmiita misokeittoaineksia (Miso Instant, noin 20 g pussi)
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
riisiviinietikkaa
200
g
nahatonta lohta
150
g
varhaisparsakaalia
50
g
+ 50 g ituja
4
kevätsipulia tai ruukku vesikrassia (tai molempia)

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita misokeittoainekset joukkoon. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lisää ne ja etikka liemeen. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi ja hienonna varret. Hienonna kevätsipuli.
  2. Lisää lohi, parsakaali, idut ja kevätsipuli liemeen ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Jaa keittokulhoihin ja lisää ituja päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Eikös mison keittämistä tulisi välttää, koska se vaikuttaa siihen negatiivisesti, käsittääkseni tuhoaa makua tms.? Näin ainakin toimitaan etnisissä kaupoissa myytävien misokönttäpakettien misoa käytettäessä.

Meidän Perhe on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Prisca Leclerc Kuvat Anna Huovinen

Uusi tapa tarjoilla uunilohi! Sillä aikaa kun lohi on uunissa, tee sen seuraksi gnocchit viiden minuutin pikakastikkeella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohignocchit

Ainekset

400
g
kirjolohifilee
½
tl
suolaa
80
g
cashewpähkinöitä
100
g
parmesaania
1
valkosipulin kynsi
3
dl
kermaa
1
kananmuna
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Ota lohi ajoissa huoneenlämpöön ja mausta puolella teelusikallisella suolaa. Nosta uuniin vuoassa ja paista 15–20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Lohi on valmis, kun se lohkeaa helposti haarukalla kokeiltaessa. 
  2. Kaada pähkinät kuumalle kuivalle pannulle ja paahda, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada pähkinät kulhoon odottamaan, murskaa niitä hieman esimerkiksi perunasurvimella.
  3. Raasta parmesaani ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kerma ja kananmuna, vatkaa haarukalla munan rakenne rikki ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolella ja kaada takaisin kattilaan. Säädä liesi miedoimmalle lämmölle, kaada juustoraaste, valkosipuli ja kermaseos kattilaan ja sekoita, kunnes kastike hieman suurustuu. Kaada gnocchit kastikkeineen tarjoiluastiaan, aseta päälle kirjolohen lohkoja ja ripottele paahdettua cashewpähkinää.

Vinkki! Kirjolohen sijaan voit laittaa paistettua pekonia, broilerin fileitä, katkarapuja, paistettua tempehiä tai herkkusieniä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täydellinen vastaus talviseen sitrushimoon! Vuoraa leivät veriappelsiiniviipaleilla ja viimeistele ne mozzarellalla ja laventeliöljyllä. Tarjoa alkupalaksi tai sellaisenaan pieneen nälkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Veriappelsiini-mozzarellaleivät

Ainekset

4
isoa viipaletta
maalaisleipää
2
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
Laventeliöljy
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
valkosipulinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
hunajaa
1
tl
kuivattua laventelia
¼
tl
hienoa merisuolaa
Lisäksi
3
veriappelsiinia
4
palloa
bufalamozzarellaa
2
dl
rucolaa
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin laventeliöljy. Paahda korianterinsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa sekoitellen noin minuutti. Hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki öljyn aineet pieneen kattilaan. Kiehauta ja siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä leivät uuniritilälle ja pirskota niille oliiviöljyä. Paahda leipiä uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita ja saaneet hieman väriä. Hiero kuumien leipien pinta kuoritulla valkosipulinkynnellä.
  3. Kuori ja viipaloi veriappelsiinit. Levitä viipaleet paahdetuille leiville. Aseta mozzarellat leiville ja valuta laventeliöljyä päälle. Viimeistele tuoreella rucolalla ja sormisuolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Juurisellerin hienostunut maku on oiva pari siialle. Viherpippuri-voikastike antaa annokseen klassista lumoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paistettu siika ja sellerisose

Ainekset

600
g
nahallista siikafileetä
1
tl
suolaa
2
rkl
voita
½
tl
mustapippuria myllystä
Sellerisose
800
g
juuriselleriä
2
dl
vettä
¾
dl
kuohukermaa
½
tl
suolaa
Viherpippurikastike
75
g
voita
1
rkl
viherpippuria

Työvaiheet

  1. Pyyhi siikafileet kuiviksi ja leikkaa neljäksi palaksi. Mausta suolalla.
  2. Leikkaa selleri kuorettomaksi veitsellä ja raasta se suoraan kattilaan. Lisää vesi ja hauduta kypsäksi kannella peitettynä, noin 10 minuuttia.
  3. Kuumenna voi ja viherpippuri pienessä kattilassa matalalla lämmöllä. Anna poreilla noin 5 minuuttia.
  4. Paista siikapaloja kuumassa pannussa voissa nahkapuoli alaspäin 3 minuuttia tai kunnes nahka rapeutuu. Käännä ja paista vielä ½ minuuttia. Mausta mustapippurilla.
  5. Soseuta sellerit kattilassa sauvasekoittimella. Lisää kerma ja suola ja kuumenna.
  6. Tarjoa siika soseen ja kastikkeen kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos , tämä oli todella hyvää ja helppo tehdä!