Ingressi on yleensä 2–4 virkkeen pituinen tekstin aloitus, joka kertoo tulevan kirjoituksen aiheen ja pääajatuksen.
Kirjoita tähän kuvaus reseptistäsi.
Hembakad-lehden valkosuklaajuustokakku
Työvaiheet
Vit chokladcheesecake
av eva nordlinder foto roger olsson
Krämig och ljuvlig är denna cheesecake toppad med färska bär.
8–10 bitar
Botten75 g smör 200 g digestivekex
Fyllning100 g vit choklad 400 g färskost, t ex Phildelphia 250 g kesella, 10 procent 1 dl strösocker 3 ägg
Topping1–2 vaniljstänger 4 dl crème fraiche färska jordgubbar, hallon, blåbär
GÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Smula sönder kexen, häll på smöret och blanda väl.
2. Tryck ut smulorna i en springform, 22–24 cm i diameter. Formen behöver inte smörjas men du kan lägga ett bakplåtspapper i botten om du vill.
3. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 10 min. Ta ut den och sänk ugnsvärmen till 150 grader.
4. Bryt den vita chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad.
5. Vispa färskost, kesella och socker i en bunke. Rör ner chokladen och äggen.
6. Häll smeten på bottnen, grädda den mitt i ugnen i 30–35 min. Kakan ska inte få färg. Ta ut den och låt den kallna. Så här långt kan du förbereda dagen före servering.
7. Topping: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda dem med crème fraiche och vispa med elvisp till en fast och bredbar kräm.
8. Bred toppingen på den kalla kakan och dekorera med färska bär.