Hirvenjauheliha pihvit
Ainekset
Työvaiheet
-
Lisukkeeksi:
- 8 dl kyssäkaalikuutioita
- ripaus suolaa
- 4 punasipulia
Paistamiseen:
- 4 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl voita
Kuori kaikki punasipulit ja silppua kaksi niistä hienoksi silpuksi. Hienonna kaprikset.
Sekoita jauhelihaan sipuli- ja kaprissilppu, mausteet ja munankeltuaiset ja anna mureketaikinan levätä hetki.
Kuori kyssäkaali ja paloittele se noin sentin kuutioiksi. Kuullota kuutioita öljyssä pannulla, kunnes ne ovat kypsiä mutta eivät täysin pehmeitä, ja mausta varovasti suolalla.
Leikkaa loput punasipulit ohuiksi renkaiksi tai suikaleiksi ja anna niidenkin kuullottua öljytilkassa pannulla.
Muotoile mureketaikinasta neljä pihviä. Paista ne yksi tai kaksi kerrallaan voissa kuumalla pannulla. Mikäli jauheliha on ehdottoman laadukasta, pihvejä ei tarvitse paistaa läpikypsiksi.
Tarjoa heti kyssäkaalikuutioiden ja punasipulirenkaiden kanssa.
Voit myös korvata osan hirvenjauhelihasta paistijauhelihalla esim puolet ja puolet