Vesa Hartikainen on lisännyt 52 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

https://kotiliesi.fi/himahella/hirvipyorykat-ginikermakastikkeessa-villi...

1 kg hirvenpaistijauhelihaa ( tai 750 g hirvijauhelihaa + 250 g possunjauhelihaa)
1 iso sipuli
1 rkl voita
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 dl kuohukermaa tai smetanaa
1 kananmuna
3 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
100 g ilmakuivattua savukinkkua
1 rkl silputtua, tuoretta rosmariinia

Paistamiseen

voita/öljyä

Ginikermakastike

4 dl kuohukermaa
1/2 – 3/4 dl suomalaista giniä (esim. Napue)
2 tl karkeaa dijoninsinappia
1 rkl hunajaa
1/4 tl mustapippuria
1 rkl riistafondia
1/2 tl suolaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-7

Hirvipyörykät ginikermakastikkeessa

Työvaiheet

Silppua sipuli ja ruskista silppu pannulla voissa.

Pane korppujauhot turpoamaan nesteisiin viideksi minuutiksi. Silppua ilmakuivattu kinkku ja tuore rosmariini.

Lisää korppujauhoihin muna, mausteet, limakuivattu kinkku ja jauheliha. Sekoita pyörykkätaikina käsin tasaiseksi, mutta vältä liikaa vaivaamista.

Pyörittele taikinasta noin 35-40 lihapyörykkää. Paista pyörykät parissa, kolmessa erässä voi-öljyseoksessa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Käytä kohtuullista lämpöä, jotta pyörykät kypsyvät sisältä kärähtämättä pinnalta. (Voit myös kypsentää pyörykät 225 asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia. )

Nosta pyörykät pois pannulta ja pyyhkäise pannu puhtaaksi. Lisääpannulle kerma, gini ja mausteet.

Kuumenna kiehumapisteeseen, laske lämpöä ja keitä kastiketta hiljalleen, kunnes se sakenee sopivaksi.
Lisää pyörykät kuumenemaan kastikkeeseen ja silppua pinnalle tuoretta rosmariinia tai persiljaa.

Tarjoa hirvipyörykät perunasoseen ja puolukkasurvoksen kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla