Kaisu P. on lisännyt 187 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Hollandaisekastike ja uudetperunat

Työvaiheet

MAUSTELIEMI  

3  salottisipulia  

1 ½  dl valkoviinietikkaa  

1 ½  dl kuivaa valkoviiniä  

2 - 3 persiljan oksaa  

10  kokonaista valkopippuria

HOLLANDAISE  

5  keltuaista  

5  rkl maustelientä  

250  g voita  

2  rkl sitruunamehua

 

Valmistusohje

    • Hienonna salottisipulit. Laita kattilaan. Lisää joukkoon valkoviinietikka, valkoviini ja mausteet. Keitä kasaan, kunnes määrästä puolet on jäljellä
    • Siivilöi liemi.

    • Sekoita 5 rkl maustelientä ja keltuaiset kulhossa. Kuumenna vesihauteessa, kunnes seos saostuu. Ota kulho pois vesihauteesta.

    • Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina vähitellen kastikepohjaan koko ajan sekoittaen.

    • Lisää lopuksi sitruunamehu.

    • Tarjoa kastiketta esim. kala- ja kasvisruokien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla