Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen
Hollandaisekastike ja uudetperunat
Työvaiheet
MAUSTELIEMI
3 salottisipulia
1 ½ dl valkoviinietikkaa
1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
2 - 3 persiljan oksaa
10 kokonaista valkopippuria
HOLLANDAISE
5 keltuaista
5 rkl maustelientä
250 g voita
2 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
-
- Hienonna salottisipulit. Laita kattilaan. Lisää joukkoon valkoviinietikka, valkoviini ja mausteet. Keitä kasaan, kunnes määrästä puolet on jäljellä
-
Siivilöi liemi.
-
Sekoita 5 rkl maustelientä ja keltuaiset kulhossa. Kuumenna vesihauteessa, kunnes seos saostuu. Ota kulho pois vesihauteesta.
-
Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina vähitellen kastikepohjaan koko ajan sekoittaen.
-
Lisää lopuksi sitruunamehu.
-
Tarjoa kastiketta esim. kala- ja kasvisruokien kanssa.