Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
13:03 | 4.12.2014

Höyrytetty siika

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Marja Samuli KUVA Sami Repo

Talven näyttävin kalaruoka on kunnianosoitus Michelin-ravintola Postresille, joka suuri sulki ovensa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min (+ lisukkeet 1 t)
Vaikea

Höyrytetty siika

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
siikafilettä (tai kuhaa) (á 150 g)
120
g
pakastekatkarapuja
merisuolaa myllystä
5
dl
kalalientä
tilkka öljyä
10-15
cm:n pala tuoretta piparjuurta
(hienonnettua tuoretta tilliä)

Vaiheet

  1. Ota katkaravut siivilään sulamaan.
  2. Leikkaa isot kalafileet annospaloiksi, käytä pienet sellaisinaan. Levitä pala leivinpaperia leikkuulaudalle ja rouhi paperille suolaa myllystä. Paina kalat suolaan molemmin puolin. Paina paksuja fileitä kevyesti ohuemmiksi esimerkiksi veitsen lappeella.
  3. Täytä höyrykattilan kattilaosa kalaliemellä niin, että sen pinta ei osu höyrytyskoriin. Sipaise kevyesti öljyä höyrytyskattilan höyrytyskorin pohjaan tai laita kalapalojen alle pieni pala leivinpaperia. Kuumenna liemi hiljalleen kiehuvaksi ja nosta kalat höyrytyskoriin kattilan päälle. Anna kalan kypsyä kannen alla 7 minuuttia.
  4. Kuori ja raasta piparjuuri karkeaksi. Jos katkaravut ovat vielä jäisiä, huuhtele niitä kylmällä vedellä. Tarkista että pyrstöjen suoli on poistettu.
  5. Kokoa annokset. Asettele lisukkeet eli fenkolit (ohje alla), voimajoneesi (ohje alla) ja porkkanapyree (ohje alla) lautasille. Nosta päälle höyrytetty kala ja katkaravut. Viimeistele annos piparjuuriraasteella ja nosta tarjolle. Halutessasi voit silputa annoksen pintaan myös reilusti tuoretta tilliä.

Siruunamarinoitu fenkoli

Ainesosat

4
keskikokoista fenkolia
1
l
vettä
4
sitruunan mehu
1/2
dl
merisuolaa

Vaiheet

  1. Voit valmistaa fenkolit jo paria päivää ennen tarjoamista. Leikkaa pois fenkoleista kova kanta ja ontot varret. Viipaloi fenkolit pituussuunnassa.
  2. Pane fenkolisiivut kattilaan. Lisää vesi, sitruunanmehu ja suola. Keitä, kunnes fenkolit ovat pehmeitä, noin 15 minuuttia. Jätä fenkolit liemeen jäähtymään ja siirrä jäähtyneinä jääkaappiin. Anna marinoitua vähintään 1 vuorokausi.
  3. Lämmitä fenkolit liemessä ennen tarjoamista tai valuta ne hyvin ja paahda ravintola Postresin tapaan pannussa nopeasti molemmin puolin.

Porkkanapyree

Ainesosat

4
keskikokoista porkkanaa
1/3 - 1/2
tl
suolaa
vettä
25
g
huoneenlämpöistä voita

Vaiheet

  1. Pese, kuori ja leikkaa porkkanat kiekoiksi. Pane porkkanakiekot kattilaan. Lisää suola ja vettä sen verran, että porkkanat juuri ja juuri peittyvät.
  2. Keitä porkkanat hiljalleen ilman kantta hiukan pehmeämmiksi kuin al dente, noin 5–7 minuuttia.
  3. Valuta porkkanat hyvin ja kumoa monitoimikoneen kulhoon. Lisää voi. Soseuta pulse-toiminnolla eli sykäyksittäin nopeasti soseeksi, niin että soseeseen jää vähän porkkanasattumia.

Ruskistetulla voilla maustettu majoneesi

Ainesosat

2
dl
majoneesia (esim. Hellmans)
3
rkl
voita

Vaiheet

  1. Sulata ja ruskista voi pannussa. Anna sen jäähtyä.
  2. Mittaa majoneesi kulhoon. Lisää voisula voimakkaasti sekoittaen joukkoon.

 

Tilaa Glorian ruoka & viini
siika
Mia: Blanco
Päivän katiska

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini