9:00 | 23.9.2012
Hurmaava halloumi (4 annosta, 15 min)
Huolella kohotettu, meheväksi täytetty. Onnistuu kotikeittiössä!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 annosta
1,5 h + 3,5 h
Keskivaikea
Hurmaava halloumi (4 annosta, 15 min)
Ainesosat
4
bagelia
50
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
pkt
halloumijuustoa (200g)
tilkka öljyä paistamiseen
1
pihvitomaatti
1
pieni punasipuli
1/2
punainen paprika
pari kourallista herneenversoja tai vuonankaalia
Pesto
1
dl
sekoitusta, jossa esim. kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä sekä cashewpähkinöitä
1/2
valkosipulin kynsi
1/2
dl
parmesaaniraastetta
1
dl
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
Vaiheet
- Halkaise bagelit ja voitele sisäpinnat tuorejuustolla. Viipaloi valutettu halloumi, pihvitomaatti ja kuorittu punasipuli ohuehkoiksi viipaleiksi. Paista halloumiviipaleisiin molemmin puolin öljytilkassa kaunis väri.
- Valmista pesto. Pane monitoimikoneen kulhoon pähkinä-siemensekoitus, murskattu valkosipulinkynsi ja juustoraaste ja käytä seos tasaiseksi. Lisää öljy ohuena nauhana, kunnes seos on tasaisen notkeaa tahnaa. Mausta kevyesti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Laita bagelin puolikkaiden väliin pestoa, tomaattiviipaleita, sipulia, halloumia sekä herneenversoja tai vuonankaalia. Nauti heti.