Hyvä terveys on lisännyt 105 reseptiä.
Linkitetty 175 keittokirjaan.
Ohje: Pirjo Toikkanen Kuva: Laura Riihelä

Makaronilaatikon värikkääseen serkkuun piilotetaan niin paljon kasviksia, ettei ruoka kaipaa edes salaattia seuraksensa.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
25 min + 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Värikäs kalkkuna-pastavuoka

Ainekset

2 1/2
dl
tricolori-pastaa (simpukka)
3
porkkanaa
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
paprikaa
1 + 1
rkl
rypsiöljyä
400
g
kalkkunajauhelihaa
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1-2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2-3
rkl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
3
kananmunaa
6
dl
maitoa
8-10
kirsikkatomaattia
1/2
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise paprikat, poista sisäosat ja suikaloi syötävät osat.
  2. Kuumenna öljy tilavassa paistinpannussa tai kasarissa. Paista jauheliha sekoitellen. Lisää sipulit, porkkanaraaste ja paprikat. Kypsennä sekoittaen niin, että enin kosteus kasviksista haihtuu. Mausta.
  3. Voitele uunivuoka. Yhdistä pasta ja kasvis-jauhelihaseos vuoassa keskenään kahdella lusikalla nostellen. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon maito. Kaada munamaito vuokaan.
  4. Puolita tomaatit ja painele ruoan pinnalle. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Kommentit (2)

Pia83
Seuraa 
Liittynyt23.5.2016

Missä vaiheessa maustaminen?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kiitos kysymyksestäsi! Ohjeesta on jäänyt tuo maustaminen pois, mutta nyt se on lisätty eli kun jauheliha on kypsennetty, mausteet sekoitetaan siihen. Yst. terveisin, Soppa365 toimitus

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Maailman helpoimmassa kesäpastassa ainekset yksinkertaisesta pilkotaan ja sekoitetaan keitetyn pastan joukkoon. Valmista! Mehevä lohi kypsyy kuuman pastan ja limettimehun ansiosta hieman, ja jää upean meheväksi.

Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäinen lohi-avokadopasta

Ainekset

400
g
pastaa
400
g
lohta
2
varsisipulia
5
retiisiä
2
avokadoa
2
avomaankurkkua
3
rkl
soijaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
limettiä

Työvaiheet

  1. Laita pastalle vesi kiehumaan. Pilko pastan kiehuessa lohi pieniksi kuutioiksi. Siivuta retiisit ja sipulit. Kuutioi avokadojen hedelmäliha ja leikkaa juustohöylällä kurkut suikaleiksi.
  2. Keitä ja valuta pasta. Lisää kuuman pastan joukkoon lohikuutiot ja vihannekset. Sekoita hyvin. Lisää soija ja öljy. Purista limettien mehu pastan joukkoon ja sekoita.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 114 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Pia Ingberg

Tahmeanmakea uunibroileri valmistetaan tällä kertaa korealaisittain, ja koko ateria syntyy samassa astiassa.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Uunibroileri ja korealainen riisi

Ainekset

2
dl
riisiä
4
dl
vettä
½
tl
suolaa
8
broilerin koipinuijaa
1
tl
suolaa
Maustekastike
3
rkl
valmista tomaattikastiketta (esim. Barilla)
3
rkl
soijakastiketta
2
rkl
chilikastiketta
2
rkl
siirappia
2
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
seesaminsiemeniä
Tarjoiluun
2
dl
babypinaattia
1
dl
mung-pavun ituja

Työvaiheet

  1. Tee ensin maustekastike. Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa. Maista ja lisää chiliä tarvittaessa.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa uuniastiaan riisi ja vesi. Lisää suola ja sekoita. Huuhtaise kananuijat kylmän veden alla ja kuivaa talouspaperilla. Lado riisin päälle. Ripottele pintaan suolaa. Sudi pullasudilla noin puolet kastikkeesta nuijien päälle. Laita pata tai vuoka uuniin ja paista 40 minuuttia.
  3. Nosta vuoka uunista ja käännä kuumat nuijat varovasti ympäri. Sudi loput kastikkeesta paljaalle puolelle. Laita vuoka takaisin uuniin ja nosta lämpötila 200 asteeseen. Kypsennä vielä 15 minuuttia.
  4. Ota vuoka uunista ja kokoa päälle ituja ja pinaattia.

Vinkki! Voit tehdä korealaisen uunibroilerin myös paistileikkeistä. Ne sopivat hyvin uunikypsennykseen.

 

Kommentit (3)

9oiad

Jotenkin vierastan ajatusta, että riisi kypsennetään samassa astiassa kuin broileri. Ei siitä oikein hyvää tule.

Kai Vinkone

Tulee siitä, jos niin vierastuttaa ni keitä perunoita...

juku

Miksi tämä riisi on korealaista?   Samantapaista on unkarilainen tai  suomalainen (uunipuuro).  Tarkoittaako otsikoija, että riisi on korealaista kun broilereiden päälle laitetaan ituja ja pinaattia?    Broilerissa sen sijaan on yritystä Korean BBQ-broileriin, vaikka mausteita ja valmistustapaa onkin rajusti helpotettu.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1689 reseptiä.
Linkitetty 116 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

20 minuutin luksusta! Valkosipulin, chilin ja lehtipersiljan maustamat jättiravut saavat viimeisen silauksen valkoviinistä.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gambas al pil-pil eli jättirapupasta

Ainekset

350
g
pastaa
6
valkosipulinkynttä
1 1/2
dl
oliiviöljyä
4
pientä
kuivattua chiliä
24
jättiravunpyrstöä
2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
sitruunankuorta raastettuna
3
rkl
sitruunamehua
1/2
dl
valkoviiniä
1
tl
merisuolaa myllystä
1/2
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan.
  2. Pastan kiehuessa kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuullota niitä chilien kanssa noin minuutti öljyssä. Lisää ravut pannuun. Jos käytät kypsiä rapuja, kuumenna 1 minuutti niin, että ne imevät makuöljyä. Jos käytät raakoja ravunpyrstöjä, paista kunnes rapujen väri muuttuu vaaleanpunaiseksi ja ne ovat kypsiä, noin 2 minuuttia.
  3. Hienonna lehtipersilja. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää yrtit, sitruunamehu, kuoriraaste ja valkoviini pannuun. Anna kiehahtaa ja ota pannu liedeltä.
  4. Valuta pastasta keitinvesi pois. Säästä noin 1 d keitinvettä.
  5. Yhdistä pasta ja kastike. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi joukkoon vielä tilkka pastan keitinvettä ja öljyä.
  6. Tarjoa parmesaanin kanssa.

Kommentit (0)

paivi63_2 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Huli-Huli - parempi resepti

25 min 4 hengelle
2 valkosipulinkynttä
2 rkl inkivääriä raastettuna
2 dl ananasmehua
4 rkl soijakastiketta
¾ dl ketsuppia
1 rkl fariinisokeria
2 tl punaviinietikkaa
2 tl sriracha- tai gochujang-chilikastiketta
500 g broilerin sisäfileetä...

Annoksia
4
Valmistusaika
n. 30
Vaikeustaso
Helppo

https://www.hs.fi/ruoka/reseptit/art-2000005655207.html

Työvaiheet

Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Laita ne kattilaan mehun, soijakastikkeen, ketsupin, sokerin ja etikan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Anna porista noin 5 minuuttia tai siihen asti, kunnes seos on hieman paksuuntunut. Mausta chilillä.

Laita broilerit uunivuokaan. Kaada päälle kastike. Paista 225-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 10 minuuttia. Tarjoa hienonnetun kevätsipulin, japanilaisen riisin ja gochujang-majoneesin kanssa.

Kommentit (0)