Hyvä terveys on lisännyt 154 reseptiä.
Linkitetty 212 keittokirjaan.
Ohje: Pirjo Toikkanen Kuva: Laura Riihelä

Makaronilaatikon värikkääseen serkkuun piilotetaan niin paljon kasviksia, ettei ruoka kaipaa edes salaattia seuraksensa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
25 min + 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Värikäs kalkkuna-pastavuoka

Ainekset

2 1/2
dl
tricolori-pastaa (simpukka)
3
porkkanaa
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
paprikaa
1 + 1
rkl
rypsiöljyä
400
g
kalkkuna- tai broilerijauhelihaa
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1-2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2-3
rkl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
3
kananmunaa
6
dl
maitoa
8-10
kirsikkatomaattia
1/2
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise paprikat, poista sisäosat ja suikaloi syötävät osat.
  2. Kuumenna öljy tilavassa paistinpannussa tai kasarissa. Paista jauheliha sekoitellen. Lisää sipulit, porkkanaraaste ja paprikat. Kypsennä sekoittaen niin, että enin kosteus kasviksista haihtuu. Mausta.
  3. Voitele uunivuoka. Yhdistä pasta ja kasvis-jauhelihaseos vuoassa keskenään kahdella lusikalla nostellen. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon maito. Kaada munamaito vuokaan.
  4. Puolita tomaatit ja painele ruoan pinnalle. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Kommentit (5)

Pia83
Seuraa 
Liittynyt23.5.2016

Missä vaiheessa maustaminen?

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kiitos kysymyksestäsi! Ohjeesta on jäänyt tuo maustaminen pois, mutta nyt se on lisätty eli kun jauheliha on kypsennetty, mausteet sekoitetaan siihen. Yst. terveisin, Soppa365 toimitus

Satuhelena

1/2 dl juustoraastetta? 🤣😂

Vierailija

6 annosta ja 2,5 dl pastaa?

Vierailija

Miksi kaikki ruoka pitää pilata paprikalla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jussi Aumo on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Sopivasti mausteinen vegelasagne, linsseistä, tomaattimurskasta ja ranskankermasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssilasagne

Ainekset

1
rl
oliiviöljyä
2
kpl
karkeasti raastettua porkkanaa
1
kpl
hienonnettu keltasipuli
2
kpl
valkosipulinkynsiä murskattuna
pieni
kourallinen
rosmariiniiä silputtuna
2
rkl
tomaattipyreeta
2
prk
keitettyjä punaisia linssejä (n. 400 g ilman nestettä)
800
g
tomaattimurskaa
1
kpl
kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
1/2-1
tsk
cayennepippuri
300
g
tuorelasagnelevyjä
5
dl
ranskankermaa
5
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)

Työvaiheet

1. Lämmitä öljy pannussa ja paista porkkanaa, sipuleita ja rosmariiniä niin, että ne pehmenevät, mutta eivät saa väriä. Lisää sitten tomaattipyree ja paista vielä muutama minuutti sekoittaen.

2. Lisää linssit, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio ja anna kypsyä hiljalleen 10 minuuttia. Lisää suola , pippuri ja cayennepippuri. Laita uuni 200 asteeseen.

3. Sekoita sillä välin ranskankerma ja juustoraaste kulhossa.

4. Voitele uunivuoka. Täytä se järjestyksessä tomaatti-linssikastike ->lasagnelevyt->ranskankerma-juustosekoitus niin monta kerrosta kuin aineksia riittää. Päällimäiseksi ranskankerma-juustosekoitusta ja haluttaessa extrakerros juustoaraastetta. Gratinoi uunissa 25 minuuttia.

5. Tarjoile salaatin ja paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1938 reseptiä.
Linkitetty 108 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Varoitus: näihin jää koukkuun! Helsinkiläisravintola Gaijinin vartaat tarjoillaan majoneesin kanssa, jonka salaisuutena on togarashi eli japanilainen seitsenmauste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkupalana
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gaijinin togarashi-yakitori

Ainekset

250
g
luutonta broilerin koipireittä tai rintafileetä
1
dl
miriniä
½
dl
sakea
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
Teriyakikastike
1
dl
vettä
1
dl
sokeria
2
rkl
sakea
2
rkl
vaaleaa misotahnaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
Maizena-suurustetta
Togarashimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
rkl
togarashi-mausteseosta
½
limetin mehu

Työvaiheet

  1. Leikkaa broileri 2 cm:n paloiksi. Kiehauta kattilassa misomarinadin ainekset. Marinoi paloja yön yli.
  2. Kiehauta teryakikastikkeen vesi kattilassa. Lisää sokeri ja anna liueta. Lisää loput ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää kastikesuurus sekoittaen.
  3. Sekoita togarashimajoonesin ainekset keskenään.
  4. Pujota broileripalat varrastikkuihin, mutta jätä tilaa palojen väliin, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa (tai paahda 220-asteisessa uunissa)vartaat kypsiksi, noin 10 minuuttia. Sivele vartaita teryakikastikkeella kypsennyksen aikana.
  5. Tarjoa vartaat togarashimajoneesin, teryakikastikkeen, kevätsipulin, chilin ja seesaminsiementen kanssa.

Vinkki! Togarashia myydään aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa kaupoissa, mutta sen voi tehdä myös itse. Linkki togarashin ohjeeseen löytyy alapuolelta.

Kommentit (5)

Vierailija

Ainesosaluettelossa ei ole sakea, mutta ohjeen 2-osassa se mainitaan. Pitäisikö ohjeessa lukea miso vaiko luettelossa sake?

Chillix

Kastike on varmasti hyvää, mutta ei se ole teriyaki-kastiketta. Teriyaki-kastike tehdään 1 : 1 : 1 suhteilla sake : soija : miso.  Maun mukaan voi maustaa esimerkiksi inkiväärillä. Tässä kastikkeessa noista aineksista on ainoastaan soijaa, eli teriyaki on yksinkertaisesti virheellinen termi tässä yhteydessä.

Annamanna

Ihan samaa mietin, puuttuuko reseptistä sake vai onko miso liikaa kastikereseptissä? Toivottavasti saadaan vastaus pian, jotta päästään kokeilemaan reseptiä :)

Vierailija

Mitä on vaalea misotahna ja mistä sitä saa? Olen kaupoista löytänyt vain yhden väristä misoa, meneekö pieleen, jos käyttää sitä? Vai onko kaupoissa myytävä siis juuri tätä vaaleaa misoa?

Krista Kupariharju
Seuraa 
Liittynyt25.9.2017

Ohje on nyt korjattu, eli sakea tulee sekä marinadiin että teriyaki-kastikkeeseen. Vaalea miso on kaikkein miedointa ja makeinta, mutta ohjeessa voi hyvin käyttää myös muita misoja.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1938 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Mikko Hannula

Valmista vartissa! Paistetut gnocchit toimivat omana annoksenaan siinä missä risottokin tai voit tarjota ne kalan lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut gnocchit

Ainekset

1
dl
pinjansiemeniä
2
valkosipulinkynttä
1
pkt (500 g)
perunagnoccheja (tuorepasta)
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku
basilikaa
1
dl
pecorinojuustoa raastettuna
1
sitruunan kuori
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paahda pinjansiemeniä kuumassa kuivassa paistinpannussa, kunnes ne saavat vähän väriä, noin 2 minuuttia. Kaada siemenet pois pannusta.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista valkosipulia ja gnoccheja öljyssä pannussa, kunnes gnocchit ovat kypsiä ja rapeita, noin 8 minuuttia.
  3. Hienonna basilika. Raasta juusto. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita basilika, juusto ja pinjansiemenet gnoccheihin. Viimeistele sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Broilerin koivet saavat makua korianterivoista ja rapsakan pinnan maissihiutaleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Korianteribroileri

Ainekset

800
g
broilerin koipia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Korianterivoi
25
g
voita
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
1
tl
jauhettua inkivääriä
½
tl
jauhettua korianteria
½
rkl
fariinisokeria
½
tl
suolaa
Päälle
2
dl
maissihiutaleita (cornflakes)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mausta broilerinkoivet suolalla ja pippurilla. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Sulata voi kattilassa. Kuori ja murskaa joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Valele broilerinkoivet korianterivoilla.
  3. Murskaa maissihiutaleet ja pyörittele koivet murskassa. Kypsennä noin 50 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Tarjoa paahdettujen perunoiden, kasvisten ja erimerkiksi srirachalla ja yrteillä maustetun majoneesin kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Varmaan vielä parempia tulisi jos käyttäisi nachoja (maissisipsejä)