Mainos
Hyvän olon keittiö on lisännyt 13 reseptiä.
Linkitetty 183 keittokirjaan.

Hauduta ruokaisa talvipata puhtaista luomujuureksista, ohrasta ja maukkaasta kasvisliemestä. Vuohenjuusto ja pähkinät viimeistelevät lempeän makunautinnon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
kuudelle
Vaikeustaso
Helppo

Hunajainen luomujuurespata

Ainekset

n. 1,2
kg
luomujuureksia (esim. porkkana, punajuuri ja palsternakka)
2
sipulia
4-6
valkosipulin kynttä
½
dl
oliiviöljyä
3
rkl
hunajaa
1
tl
Pansuolaa
1
l
vettä
2
Reformi Luomu -kasvisliemikuutiota
2
dl
luomu ohrasuurimoita
muutama oksa timjamia
200
g
luomu vuohenjuustoa
1
dl
cashewpähkinöitä

Työvaiheet

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

Kuori ja paloittele juurekset noin 3 cm lohkoiksi. Jos käytät punajuuria, pilko ne muita juureksia pienemmiksi, jotta ne kypsyvät samaan aikaan muiden kanssa.

Nosta paloitellut juurekset sektoreittain pellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle oliiviöljy, suola ja hunaja. Paahda juureksia uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin paahtuneen värin.

Kiehauta juuresten paahtuessa vesi. Liuota kiehuvaan veteen Reformi Luomu -kasvisliemikuutiot.

Mittaa ohrasuurimot uunipadan pohjalle. Nosta päälle paahdetut juurekset ja timjaminoksat. Lisää kuumaa lientä siten, että juurekset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta pataa kannen alla 150 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ohrasuurimot ovat kypsyneet ja imeneet suurimman osan lientä.

Ota pata pois uunista ja nosta uunin lämpötila jälleen 250 asteeseen. Viipaloi vuohenjuusto ja aseta viipaleet padan pinnalle. Ripottele päälle pähkinät ja nosta pata uuniin vielä 5 minuutiksi tai kunnes vuohenjuusto saa kauniin värin.

Vinkki: Pata sopii hyvin lämmitettäväksi seuraavana päivänä tai lisukkeeksi kokonaisena grillatulle kanalle.

 

Kommentit (2)

Sari Rantala
Seuraa 
Liittynyt11.5.2016

HUOM! Ohra ei ole gluteeniton vilja. Se on ehdottomasti keliaakikoilta kielletty.

Tiina Valkonen
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Hei Sari! Kiitos huomiostasi. Resepti oli livahtanut virheellisesti gluteeniton deli -kategorian alle, mutta asia on nyt korjattu. Itse reseptissä ei ole mainintaa gluteenittomuudesta, ainoastaan luomusta. Jos reseptin haluaa tehdä gluteenittomana, voi ohran korvata esimerkiksi riisillä.

Ystävällisin terveisin,
Tiina Valkonen
Tuottaja

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1180 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvispyttipannun proteiini tulee härkäpavusta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsa-härkispannu

Ainekset

1
(n. 600 g)
myskikurpitsa
1
rkl
öljyä
300
g
punakaalia
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
pkt (250 g)
härkäpapusuikaleita, esim. Härkis lempeä sitruuna
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
persiljaa silputtuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa. Koverra lusikalla siemenet pois. Leikkaa kurpitsa kuorineen lohkoiksi. Sipaise päälle öljyä. Paahda uunissa 30 minuuttia. Leikkaa pehmeä kurpitsa kuutioiksi.
  2. Suikaloi punakaali. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  3. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon härkäpapusuikaleet. Paista 5 minuuttia.
  4. Lisää punakaali ja kurpitsa. Jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää suola ja pippuri. Viimeistele persiljalla.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1180 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Virtaa ja väriä! Lohko pannulle keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja. Sienten ja tomaattien hyvät maut kannattaa pyyhkäistä parempiin suihin paahtoleivällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienipannu

Ainekset

1
rs (200 g)
tummia herkkusieniä
2
salottisipulia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
fetaa
2
rkl
öljyä
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
ps (65 g)
tuoretta pinaattia
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Puhdista ja lohko herkkusienet. Kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise osa tomaateista. Kuutioi feta.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista kuumalla pannulla sipulia ja sieniä noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit, feta ja balsamicokastike. Jatka kypsennystä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatti muutamaksi minuutiksi hautumaan. Mausta pippurilla ja maun mukaan suolalla.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3406 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Hokkaidokurpitsasta, lehtikaalista ja kypsistä linsseistä saa paahtamalla runsaan peltiruoan. Appelsiinilla maustettu raikas kaurafraiche on piste iin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja linssit

Ainekset

1
(n. 1½ kg) hokkaido- tai myskikurpitsa
1
tl
suolaa
1
tl
kanelia
1
tl
inkivääriä
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
oliiviöljyä
LINSSIT
1
prk (230 g)
kypsiä punaisia tai vihreitä linssejä
1
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
½
ruukku salviaa
100
g
lehtikaalia
APPELSIINIFRAICHE
½
pieni appelsiini
1
prk (200 g)
kaurafraichea
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurpitsa tukevalla veitsellä puoliksi ja kaavi siemenet pois. Lohko kurpitsanpuolikkaat noin 3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita ne kulhoon. Lisää suola, kaneli, inkivääri, pippuri ja öljy. Kääntele kurpitsaviipaleet käsin mausteseoksessa ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

  2. Valuta linssit. Laita ne kulhoon. Lisää öljy ja raasta valkosipuli joukkoon. Mausta pippurilla. Leikkaa lehtikaalista kova lehtiruoti pois ja paloittele lehdet.

  3. Ota pelti pois uunista. Ripottele linssit, lehtikaalit ja salvianlehdet pellille. Paahda vielä 5–8 minuuttia.

  4. Purista appelsiinista mehu ja sekoita se kaurafraichen kanssa. Mausta kastike suolalla. Tarjoa kurpitsan kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 318 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Käyttövalmiit purkkipavut on kerrassaan loistava keksintö. Ne tuovat sosekeittoon rutkasti hyvää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaali-valkopapukeitto

Ainekset

1
(400 g)
parsakaali
1
prk (280 g)
valkoisia papuja
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
rkl
yrttimausteseosta
SIEMEN-PERSILJAPESTO
1
dl
hienonnettua persiljaa
½
dl
auringonkukansiemeniä
3
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1
rkl
sitruunanmehua
2
tl
raastettua luomusitruunan kuorta
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin siemenpesto murskaamalla kaikki ainekset isossa huhmaressa rouheiseksi kastikkeeksi. Voit myös surauttaa seoksen sauvasekoittimella, mutta älä soseuta pestoa täysin sileäksi.

  2. Huuhtele parsakaali ja leikkaa paloiksi. Valuta ja huuhtele pavut säilöntäliemestä.

  3. Kiehauta vesi. Lisää kasvisliemikuutiot, yrttimausteseos, parsakaalit ja pavut. Keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes parsakaali on pehmeää.

  4. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Tarjoile keiton kanssa siemen-persiljapestoa.