Anne-Maarit on lisännyt 979 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Italialainen foccacia

Ainekset

5 dl vettä
50
g
tuorehiivaa
1
tl
suolaa
4
dl
täysjyvävehnäjauhoja
6
dl
vehnäjauhoja
Lisäksi:
½
dl
neitsytoliiviöljyä
2
oksaa rosmariinia
½
dl
kurpitsansiemeniä/auringonkukan siemeniä
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva veteen. Lisää suola ja täysjyvävehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.

Lisää taikinaan vehnäjauhot käsin vaivaten. Alusta taikinaa 5 minuuttia. Anna kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi eli noin 30 minuuttia.

Peitä uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä, jotta leivän pohja myös maustuu.

Taputtele taikina tasaiseksi jauhoitetuin käsin. Anna kohota vielä liinan alla 30 minuuttia.

Pistele sormilla koloja leivän pintaan. Lorauta pinnalle runsaasti oliiviöljyä. 

Ripottele pinnalle rosmariininlehtiä, siemeniä ja sormisuolaa. 

Paista uunin alaosassa 200 asteessa kunnes leipä on kauniin ruskea ja kypsä eli noin 30 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla