Italialainen foccacia
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva veteen. Lisää suola ja täysjyvävehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
Lisää taikinaan vehnäjauhot käsin vaivaten. Alusta taikinaa 5 minuuttia. Anna kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi eli noin 30 minuuttia.
Peitä uunipelti leivinpaperilla. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä, jotta leivän pohja myös maustuu.
Taputtele taikina tasaiseksi jauhoitetuin käsin. Anna kohota vielä liinan alla 30 minuuttia.
Pistele sormilla koloja leivän pintaan. Lorauta pinnalle runsaasti oliiviöljyä.
Ripottele pinnalle rosmariininlehtiä, siemeniä ja sormisuolaa.
Paista uunin alaosassa 200 asteessa kunnes leipä on kauniin ruskea ja kypsä eli noin 30 minuuttia.