Me Naiset on lisännyt 880 reseptiä.
Linkitetty 416 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Herkullisissa kaurapannareissa vehnäjauho on korvattu kaurahiutaleilla. Tarjoile rapeat pannarit sitruunasiirapin kera.

Annoksia
noin 12 pannukakkua
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaurapannarit

Ainekset

2
dl
kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
2
banaania
3
kananmunaa
Paistamiseen
voita tai öljyä
Sitruunasiirappi
1
sitruuna
2
dl
sokeria
2 1/2
dl
vettä

Työvaiheet

Kaurapannarit 

  1. Mittaa kaurahiutaleet kulhoon. Sekoita niiden joukkoon leivinjauhe ja suola. Kuori banaanit, taita palasiksi ja pudota ne kulhoon. Riko kananmunat banaanien ja kaurahiutaleiden joukkoon.
  2. Soseuta taikina sauvasekoittimella tasaiseksi. Surruuttele, kunnes taikina on melkein sileää. Kaurahiutaleista saa kuitenkin jäädä vähän rouheisuutta. 
  3. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. Sulata voi pannussa ja kaada taikinasta kolme pientä pannukakkua pannulle. Kun valutat taikinaa yhteen kohtaan, se leviää kauniin pyöreäksi pannariksi. Käännä muutaman minuutin jälkeen ja anna toisenkin puolen ruskistua. Paista loputkin pannarit.

Sitruunasiirappi

  1. Pese sitruuna ja leikkaa se siivuiksi. Mittaa pieneen kattilaan sokeri ja vesi. Lisää sitruunasiivut. 
  2. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Ota halutessasi sitruunasiivut pois. Anna jäähtyä. 

Vinkki! Jos et halua keittää siirappia, voit myös ripotella pannarille sitruunamehua ja sokeria.  

Ihan maidotonta on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Maidoton ja gluteeniton riisipuuro riisimaidolla
Maidoton ja gluteeniton riisipuuro riisimaidolla

Riisimaitoon valmistettu riisipuuro on gluteeniton ja laktoositon  sekä 100% vegaani vaihtoehto.  Riisimaito on puhtaan valkoista ja raikkaan makuista ja sopii erittäin hyvin joulupuuron valmistukseen. Lopputulos on herkullisen ja pehmeä herkku!

Riisimaidon etuina muihin kasvijuomiin verrattuna ovat sen raikkaan neutraali maku ja -tuoksu. Neste on puhtaan valkoista ja samalla myös hieman läpikuultavaa.  Riisimaitoon valmistettu puuro sopii etenkin niille, joilla on herkästi turpoava vatsa. Täysin vegaani vaihtoehto on lempeämpi ja...

Annoksia
4-5
Valmistusaika
10 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuuro riisimaidolla

Ainekset

2
dl
vettä
2
dl
puuroriisiä
1
l
riisimaitoa
o,5
dl
riisijauhoa, gluteenitonta
0,5 - 1
tl
hienoa suolaa

Työvaiheet

1. Kiehauta vesi teflonpintaisessa kattilassa.

2. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna veden imeytyä riiseihin.

3. Kaada 9 dl riisimaitoa riisien päälle ja sekoita.

4. Sekoita keskenään erillisessä astiassa 1 dl riisimaitoa ja 0,5 dl riisijauhoa ja lisää kattilaan. Sekoita puuron aineksia.

5. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä hauduttaen noin tunnin verran. Sekoita puuroa kiehumisen aikana.

6. Kun puuro on valmis, mausta suolalla.

Anna puuron levähtää pari minuuttia ja tarjoa ghee-voisilmän, hillon tai kanelin ja sokerin kanssa.

Vinkki!
Riisipuurosta tulee tällä ohjeella hyvin täyteläistä ja tuhtia, siksi se sopii erittäin hyvin myös karjalanpiirakoiden täytteeksi. 

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 570 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Mitä saadaan, kun yhdistetään banoffee ja italialainen jäädyke? Todellinen lohtuherkku. Makeanhimon taatusti taltuttava banoffee-semifreddo on täydellinen tarjottava illanistujaisiin.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 3 h pakastaminen
Vaikeustaso
Helppo

Banoffee-semifreddo

Ainekset

2
munaa
2
rkl
sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
banaania
1
prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa (eli toffeeksi keitettyä maitoa)
50
g
kaurakeksejä

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Huuhdo ja kuivaa vatkaimet. Vaahdota kerma. Nostele joukkoon keltuais- ja valkuaisvaahdot.
  3. Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi.
  4. Levitä laakeaan metalli- tai lasivuokaan puolet kermavaahtoseoksesta. Pudottele päälle toffeenokareita ja banaaniviipaleita. Murenna päälle keksejä. Tee toinen kerros samalla tavoin, mutta levittele toffeenokareita hieman haarukalla.
  5. Pakasta 3–4 tuntia, kunnes seos on puolijäinen eli semifreddo.

Vinkki! Jos pakastat herkkua kauemmin, anna sen sulaa jääkaapissa pehmeän kohmeiseksi ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 183 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
8
Valmistusaika
n. 1,5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustikkajuustokakku

Ainekset

100
G
Voita
1
dl
Sokeria
1
Kpl
Kananmuna
2
Dl
Vehnäjauhoja
1/2
dl
Ruisjauhoja
1
Tl
Leivinjauhetta
1
Tl
Vaniljasokeria
Täyte:
500
G
Rahka
400
G
Maustamaton tuorejuusto
2 1/2
Dl
Sokeri
1
Rkl
Vaniljasokeri
1
Rkl
Sitruunan mehu + kuori
6
Kpl
Kananmuna
2
Dl
Mustikka

Työvaiheet

Aloita juustokakun valmistaminen vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita tasaiseksi.

Pohjusta leivinpaperilla Ø 24 cm:n irtopohjavuoka. Taputtele kakkutaikina jauhotetulla kädellä vuoan pohjalle ja reunoille n. 5 cm:n korkeuteen. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 3 min, kunnes se on tasaista ja kuohkeaa. Kaada täyte taikinapohjalle. Ripottele kakun pinnalle mustikat.

Paista juustokakku 175 asteessa uunin alimmalla tasolla kypsäksi, 50 - 60 min. Peitä kakku paiston puolivälissä leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.

Kommentit (0)

Ihan maidotonta on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Herkullista riisipuuroa maitelimaitoon valmistettuna
Herkullista riisipuuroa maitelimaitoon valmistettuna

Maidottoman riisipuuron valmistus helppoa, tarvitset siihen vain muutaman aineksen. Maitelimaitoa käyttämällä saat herkullisen riisipuuron maidottomana, laktoosittomana ja vegaanina. Mantelimaidon pieni makeus ja pähkinäinen aromi sopivat hyvin tähän joulun ajan suosikkiherkkuun. Mantelimaito...

Käytä puuron valmistuksessa makeuttamatonta mantelijuomaa, sillä se on jo sellaisenaan hieman makeahkon makuista. Paahdetuista manteleista valmistettu mantelijuoma antaa riisille miedon pähkinäisen vivahteen, joka sopii erittäin hyvin joulupuuroon.  Kasvisjuoma on kevyempi  ja vegaani vaihtoehto...

Annoksia
4-5
Valmistusaika
10 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuuro mantelimaidolla

Ainekset

2
dl
vettä
2
dl
puuroriisiä
1
l
mantelimaitoa
0,5 - 1
tl
hienoa suolaa

Työvaiheet

1. Kiehauta vesi teflonpintaisessa kattilassa.

2. Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna veden imeytyä riiseihin.

3. Kaada mantelimaito kattilaan riisien päälle ja sekoita.

4. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä hauduttaen noin tunnin verran. Sekoita puuroa kiehumisen aikana.

5. Kun puuro on valmis, mausta suolalla.

Anna puuron levähtää pari minuuttia ja tarjoa ghee-voisilmän, hillon tai kanelin ja sokerin kanssa.

Vinkki!

Riisipuuro ei ole vain joulun ajan herkkua. Tarjoa terveellistä ja vatsaa hellivää riisipuuroa erilaisten marjojen tai perinteisen marjakiisselin kanssa aamiaiseksi tai välipalaksi, vuodenajasta riippumatta!

Kommentit (0)