
Suklaasarvi keikkuu makean ja suolaisen rajoilla. Maista sen kanssa pala brie-juustoa ja lusikallinen aromikasta boysenmarjahilloa.
Suklaasarvi
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murustele hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon sokeri ja suola.
- Alusta jauhot nesteeseen. Lisää pehmeä voi alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa 2–3 minuuttia. Anna kohota liinan alla 30-40 minuuttia.
- Raasta suklaa.
- Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle. Kaulitse noin 1½ cm paksu neliö.
- Levitä pehmeä voi tasaiseksi kerrokseksi taikinalle ja ripottele suklaa päälle. Rullaa taikina tiiviisti kulmittain. Nosta rulla pellille ja käännä sarven muotoon. Anna kohota liinan alla vielä noin 30 minuuttia.
- Voitele sarvi maidolla. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes sarvi on kypsä. Anna jäähtyä puolisen tuntia liinan alla ennen leikkaamista.