Nämä pannarit valmistuvat ilman kananmunaa.
Porkkana-banaanipannukakut
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita vesi ja pellavansiemenrouhe keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään pellavageeliksi. Pellavageeli korvaa kananmunat vegaanisessa ruuanlaitossa.
- Sekoita kauramaito ja puristettu sitruunamehu keskenään ja laita sekin jääkaappiin. Sitruunamehu tekee kauramaidosta happa-mampaa.
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Kuori ja raasta porkkana ja sekoita raaste jauhoseokseen. Lisää 2/3 banaanista (säästä 1/3 koristeluun) ja soseuta tasaiseksi haarukalla. Lisää kauramaito ja pellavageeli jääkaapista. Sekoita lusikalla tasaiseksi, melko kiinteäksi taikinaksi.
- Kuumenna kookosöljy pannussa. Paista taikinasta pieniä pannukakkuja (noin 1 rkl taikinaa) noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes pinta on hieman ruskistunut. Asettele pannukakut lautaselle ja koristele banaaniviipaleilla, marjoilla ja tahinilla.