Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 106 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Maidottomat ja gluteenittomat vohvelit taipuvat jälkkäriksi, kun täytteeksi vaihtaa hillon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 8 kpl
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookosvohvelit

Ainekset

400
g
kookosmaitoa
4
dl
(gluteenittomia) kaurahiutaleita
3
kananmunaa
1/2
dl
hunajaa
1/2
dl
sulaa (kookos)öljyä
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
kardemummaa
1/4
tl
suolaa
Paistamiseen
2
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Upota kookosmaitotölkki kuumaan veteen muutamaksi minuutiksi, kunnes maito on juoksevaa. Jauha kaurahiutaleet tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi.
  2. Yhdistä kookosmaito, munat, hunaja ja kookosöljy. Sekoita kaurajauhe, leivinjauhe, kardemumma ja suola joukkoon. Anna taikinan tekeytyä 30 minuuttia. Tee täytteet.
  3. Kuumenna vohvelirauta ja öljyä paistopinnat. Paista vohvelit kypsiksi. Mitä ohuempia vohveleita paistat, sitä rapeampia niistä tulee.
  4. Laita mangosalsaa ja tahiniraejuustoa vohveleille ja valuta halutessasi vielä tahinia ja hunajaa päälle.

Tahiniraejuusto

Ainekset

2
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
raejuustoa
3
rkl
tahinia
11/2
rkl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1.  Sekoita ainekset yhteen.

Mango-granaattiomenasalsa

Ainekset

1
kypsä mango tai 1 prk säilykemangoa
1
granaattiomena
1/2
ruukkua minttua
1
limetti
3
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Paloittele mango kuutioiksi kulhoon. Irrota granaattiomenasta siemenet mangon joukkoon. Hienonna minttu ja purista limetin mehu joukkoon. Lisää hunaja ja sekoita.
  2. Anna maustua vähintään 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
kitiCnatiC on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Banaanipannukakut 4.6.2017

Ainekset

1
dl
Riisijauhoa
1,5
dl
Hirssihiutaleita
2
tl
Leivinjauhetta
0,5
tl
Suolaa
1
iso
Banaani
1
iso
Kananmuna
2
rkl
voi sulaa
2,5
dl
Maitoa

Työvaiheet

sekoita kaikki kuivat aineet. Lisää soseutettu banaani, voi ja maito seokseen. Vatkaa muna joukkoon ja anna seoksen levätä n 10 min.

Paista pienet pannukakut voissa kullan ruskeiksi. Tarjoile raejuuston ja banaani viipaleiden kera.

ohje kopioitu Risentan hirssihiutalepakkauksesta

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 126 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun pakkasessa on aina pussi herneitä ja pinaattia, on raikkaan vihreä lounasmunakas vain parinkymmenen minuutin päässä. Helppo skagenröra antaa lisäproteiinia annokseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä munakas

Ainekset

1
ps (150 g)
pinaattia (pakaste, sulatettuna)
8
kananmunaa
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
SKAGENRÖRA
1
ps (180 g)
isoja katkarapuja (MSC, pakaste, sulatettuna)
1
dl
majoneesia
1
dl
ranskakermaa
½
ruukku tilliä
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
25
g
voita paistamiseen
1
ps (200 g)
herneitä (pakaste, sulatettuna)
1
dl
pecorinojuustoa hienoksi raastettuna
(silmusalaattia)

Työvaiheet

  1. Sulata pinaatti. Sekoita kulhossa pinaatti, munat, kerma ja mausteet keskenään.

  2. Sulata katkaravut ja valuta ne huolellisesti. Sekoita kulhossa majoneesi ja ranskankerma, ja lisää katkaravut joukkoon. Hienonna tilli ja kevätsipuli, ja lisää ne katkarapuseokseen. Mausta pippurilla.

  3. Sulata nokare voita pannulla ja paista herneitä pari minuuttia. Siirrä herneet syrjään pannulta, lisää voita ja kaada puolet munakasmassasta pannulle. Paista yhdeltä puolen noin 5 minuuttia. Munakkaan tulisi juuri ja juuri hyytyä tässä ajassa. Lusikoi puolet herneistä täytteeksi ja raasta pecorinoa munakkaan päälle. Paista toinen munakas samalla tavalla.

  4. Tarjoa munakkaat katkaraputahnan kanssa. Viimeistele halutessasi silmusalaatilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Se on munakas. Munakkaan voi maustaa ja päällystää monella eri tavalla...

Tästähän saakin seuraavat kolmekymmentä uutta munakasreseptiä kun vaan alittaa riman ja vaihtaa lisukkeet...

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Puolukkapiirakalta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kardemummaa ja mantelirouhetta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + uunissa 1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkapiirakka-uunipuuro

Ainekset

4
dl
ruishiutaleita
2
dl
puolukoita (pakaste)
1
dl
mantelirouhetta
1⁄4
dl
sokeria
1⁄2
tl
kardemummaa
1⁄4
tl
suolaa
1
l
vettä

Työvaiheet

  1. Laita ruishiutaleet, puolukat, mantelirouhe, sokeri, kardemumma, suola ja vesi voideltuun uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla.

  2. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia, ja ota sitten folio pois. Jatka kypsentämistä vielä 1–1½ tuntia.

  3. Tarjoa puuro maidon tai kaurajuoman kanssa.

Vinkki Lisää puuron päälle lopuksi puolukoita ja ripaus sokeria.

Kommentit (1)

Vierailija

Tosi outo taikina, periaatteessa paistettua puuroa. Kaurahiutaleet oli ihan turha tässä 👎

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Puurolla voi todellakin herkutella! Porkkanakakulta maistuvaan uunipuuroon tulee mausteeksi kanelia ja applesiininkuorta. Lisäksi puuro saa hautua kypsäksi vaniljalta maistuvassa soijajuomassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + uunissa 1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakku-uunipuuro

Ainekset

2
porkkanaa
2–3
tl
appelsiininkuorta hienoksi raastettuna
2
dl
puuroriisiä
1
rkl
sokeria
1⁄2
tl
kanelia
1⁄2
tl
suolaa
1
l
vanilja-soijamaitoa

Työvaiheet

  1. Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Pese appelsiini ja raasta sen oranssi kuori hienoksi.

  2. Laita porkkana- ja appelsiininkuoriraaste, riisi, sokeri, suola ja soijamaito voideltuun uunivuokaan. Sekoita.

  3. Kypsennä puuroa 175-asteisessa uunissa muutaman kerran sekoittaen noin 1½ tuntia. Anna puuron vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (0)