Sport on lisännyt 59 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Marjat ja maustettu jogurtti toimii yhtä hyvin jälkkärinä kuin viikonlopun herkkuaamiaisena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Marjoja ja minttusitruunajogurtti

Ainekset

3
dl
pakastemarjoja (esim. mustikka, vadelma, boysen)
2
rkl
hillosokeria
1 1/2
dl
kreikkalaista jogurttia (Arla laktoositon, rasvaa 6 %)
1
rkl
lemon curd -sitruunatahnaa
2
rkl
hienonnettua minttua

Työvaiheet

  1. Kiehauta nopeasti kattilassa marjat ja hillosokeri. Vältä keittämistä, jotta marjat säilyvät mahdollisimman ehjinä.
  2. Sekoita kulhossa jogurtti, sitruunatahna ja minttu. Jaa marjat mehuineen annoskulhoihin ja lusikoi minttu-sitruunajogurttia marjojen päälle.

Vinkki Pari kourallista marjoja päivittäin on hyvä minimitavoite, ja se täyttyy helposti kun tankkauksen aloittaa heti aamusta lisäämällä marjoja puuroon tai
smoothieen. Tuoreena marjojen vitamiinit ovat parhaimmillaan, mutta pikainen, noin 2 minuutin keittäminen ei juurikaan tuhoa niitä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365Tiinapekuri on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Ihanan tahmeassa piiraassa maistuvat kirpeä puolukka ja makea valkosuklaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
40
Vaikeustaso
Helppo

Tahmeat puolukka-valkosuklaapalat

Ainekset

100
g
voita
2
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
leivinjauhetta
2
dl
vehnäjauhoja
100
g
valkosuklaata
3
dl
puolukoita
Koristelu
50
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Lisää myös voisula ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vatkaa.
  3. Sulata valkosuklaa varovasti esimerkiksi mikrossa ja lisää se ohuena nauhana taikinaan.
  4. Vuoraa 30x20 cm:n vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Ripottele puolukat taikinan pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Piirakka saa jäädä hieman tahmeaksi.
  5. Sulata koristeluun tuleva valkosuklaa ja valuta se lusikan avulla raidoiksi piirakan pinnalle. Leikkaa piirakka annospaloiksi.  

Kommentit (5)

Tammari
Seuraa 
Liittynyt9.8.2015

Paljonko tulee vehnäjauhoja? Puuttuu reseptistä...

Vierailija

En löydä vehnäjauhojen määrää....summittain vedettiin, uunissa on, nyt odotellaan mitä tulee.

Minä1234

Puuttui vehnäjauhojen määrä.

Vierailija

Laitoin jauhoja 2dl ja tuli ihan ok, ei kovin kuohkea mutta hyvä maku

Katja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Raaka-aineluettelosta puuttuneet vehnäjauhot on nyt lisätty paikoilleen. Kiitos kun kerroitte virheestä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Juuriselleri ei suostu enää olemaan se vaatimaton kuutio keittojuuresten joukossa.

Juuriselleri nousi huomion kohteeksi, kun se kannettiin ravintoloissa kokonaisena pääruuaksi. Muhkuraisesta juureksesta sanotaankin, että se on kuin kasvikunnan paisti. Vertaus on perusteltu, sillä kun juuriselleriä paahtaa pitkään, lopputulos maistuu pähkinäisen lihaisalta. Kokin kannattaa olla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2½ h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu juuriselleri

Ainekset

1
iso juuriselleri (noin 1 kg)
3/4
dl
oliiviöljyä
2
tl
korianterinsiemeniä
2
tl
savunmakuista sormisuolaa
Lisäksi
savunmakuista sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese ja harjaa selleri hyvin. Jos juuria on paljon, voit leikata osan niistä pois. Nosta selleri uunivuokaan ja viillä terävällä veitsellä pieniä viiltoja ympäri selleriä.
  2. Paahda korianterinsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin 1 minuutti. Varo, että ne eivät pala. Murskaa siemenet kevyesti morttelissa.
  3. Valele selleri kauttaaltaan öljyllä. Ripottele päälle ½ tl korianterinsiemeniä ja ½ tl suolaa. Paahda selleriä uunissa ja toista öljyäminen ja maustaminen 30 minuutin välein. Kypsennä yhteensä noin 2 tuntia, kunnes selleri on päältä ruskistunut ja sisältä täysin pehmeä.
  4. Leikkaa selleri lohkoiksi ja ripottele savusuolaa päälle.

Vinkki! Jos selleri on pieni, lyhennä kypsennysaikaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Muurikkapaella saa, ja sen pitääkin, kärähtää kevyesti kiinni pannuun! Maistuva liemi, laadukas riisi ja itse tehty mausteseos tekevät paellasta uskomattoman herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + sofrito 30 min + liemi 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paella

Ainekset

3
broilerin koipireittä
100
g
chorizoa
1
punainen paprika
5
dl
paella- tai risottoriisiä
100
g
(pakaste)herneitä
n. 1
dl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
12
jättikatkarapua
Liemi
1
kg
sinisimpukoita
¼
tl
sahramia
4
dl
kuivaa valkoviiniä
l
vettä
3
kanaliemikuutiota
3–4
timjaminoksaa
3–4
rosmariininoksaa
Sofrito
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
1
tähtianis
1
laakerinlehti
6
luumutomaattia
Lisäksi
2
sitruunaa
¼
dl
oliiviöljyä
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee sofrito. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä mausteiden kanssa öljyssä kattilassa 5 minuuttia välillä sekoittaen. Halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Lisää tomaatit kattilaan ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoittaen. Poista tähtianis ja laakerinlehti.
  2. Keitä liemi. Harjaa simpukat kylmässä vedessä. Kopauta niitä kevyesti ja heitä avonaiset tai rikkoutuneet pois. Lämmitä sahramia kattilassa, lisää viini ja kiehauta. Lisää vesi, liemikuutiot ja yrtit, kiehauta. Keitä simpukoita liemessä 1 minuutti. Ota ne reikäkauhalla pois ja säästä avautuneet paellan viimeistelyyn. Heitä pois ne, jotka eivät avaudu. Pidä liemi kuumana.
  3. Laita koipireidet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Viillä terävällä veitsellä koipireiden päältä luu esiin ja leikkaa luu varovasti irti.
  4. Ota kaikki paellan aineet esille. Leikkaa chorizo ja paprika 1 cm:n kuutioiksi. Mittaa riisi ja herneet valmiiksi.
  5. Kuumenna muurikka ja lisää 1 rkl öljyä. Paista broileria muutama minuutti ja siirrä pois pannusta. Lisää 1 rkl öljyä ja paista chorizot ja paprikat, mausta savupaprikalla ja siirrä sivuun. Paista vielä ravut nopeasti 1 rkl:ssa oliiviöljyä ja siirrä sivuun.
  6. Mittaa pannuun ½ dl öljyä ja kuullota siinä riisiä muutama minuutti. Lisää sofrito, broilerit ja noin puolet liemestä. Sekoittele ja anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää paprikat, chorizot ja loppu liemi. Hauduta 6–8 minuuttia. Maistele riisin kypsyyttä ja suolaisuutta. Lisää suolaa tarvittaessa.
  7. Sekoita herneet, ravut ja simpukat kevyesti kypsään riisiin. Kun liemi on imeytynyt, anna paellan paistua sekoittelematta 1 minuutti, se saa tarttua hieman kiinni pannuun.
  8. Lohko sitruunat. Purista pari lohkoa paellaan ja laita loput sen päälle. Viimeistele öljyllä, persiljalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Levitä lohelle feta-kasvispeti ja nosta uuniin paahtumaan! Kreikkalaiset maut sopivat ihanasti yhteen uunilohen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen uunilohi

Ainekset

600
g
lohifileetä
1
tl
suolaa
Kasvispeti
8
perunaa
4
tomaattia
1
kesäkurpitsa
1
sitruuna
2
valkosipulinkynttä
1
pkt (200 g)
fetaa
2
dl
oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1
ruukku vesikrassia

Työvaiheet

  1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 20 minuuttia. Lohko sillä aikaa tomaatit, leikkaa kesäkurpitsa suupaloiksi, pese ja viipaloi sitruuna. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Murenna feta. Paloittele kypsät perunat neljään osaan.
  2. Sekoita kasvispedin aineet sitruunoita lukuun ottamatta uunivuoassa. Levitä sitruunaviipaleet päälle.
  3. Leikkaa lohen nahkapuolelle 3 cm:n välein viillot lihan puoleenväliin asti. Ripottele pinnalle 1 tl suolaa ja laita kala sitruunaviipaleiden päälle vuokaan. (Jos kypsennät ruuan seuraavana päivänä, peitä se kelmulla ja laita jääkaappiin.)
  4. Kypsennä vuokaa 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes lohi on lohkeavan kypsää. Tarjoa tuoreen raikkaan vesikrassin kanssa.

Kommentit (0)