Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Lisää smoothien päälle pakastemarjoja.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalinka-smoothie

Ainekset

1
iso banaani
3
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
maitoa
1/2
dl
neljän viljan tai kaurahiutaleita
1
rkl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Sulata marjat, murskaa ne haarukalla ja laita lasien pohjalle.
  2. Sekoita smoothien ainekset tehosekoittimessa samettiseksi seokseksi. Kaada smoothie marjojen päälle. Jos on aikaa, laita juomat jääkaappiin viilenemään.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.
Kevyt ja marjaisa lettutäyte kasvipohjaisista aineksista.

Maidoton ja gluteeniton unelmavaahto-täyte kruunaa räiskäleet. Jo itsessään paistetut letut ovat herkullisia, mutta tämä vaahtopilvi vie sinut vielä suurempaan lettuhurmioon.

Oletko kiinnostunut myös maidottomista ja gluteenittomista letuista? ...

Unelmavaahto sopii moneen jälkiruokaan
Kokeile kuohkeaa unelmatäytettä myös muffinien ja köyhien ritareiden päällä tai kääretortun välissä. Mausta hillolla ja tuoreilla marjoilla. Rahkamaisella GO ON high in protein – soijatuotteella vaahdosta tulee mukavan jämäkkää....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Maidoton unelmavaahto-lettutäyte ja letut

Ainekset

1
prk
Aplro Cuisine Soya vispautuvaa (250 ml)
1 - 2
dl
Alpro GO ON high in protein low in sucars (hapatettu rahkamainen tuote)
2
rkl
hienoa sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi tuoreita marjoja tai hilloa oman maun mukaan.

Työvaiheet

1. Vispaa jääkaappikylmä Aplro Cuisine soya kuohkeaksi vaahdoksi

2. Lisää joukkoon Alpro GO ON high in protein, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria. Laita vaahto jääkaappiin odottamaan lettujen valmistumista.

3. Paista isot gluteenittomat ja maidottomat letut, ohjeen löydät tästä.

Täytä räiskäleet unelmavaahdolla ja marjoilla/hillolla. Tarjoa kahvin, teen tai mehun kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1921 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Johanna Nousiainen KUVA Tuomas Kolemainen

Maustettu riisi on tyypillinen omaraisun täyte. Tomaattikastikkeen sijasta voit kokeilla ketsuppia sekä sienillä tai sipulilla höystettyä ruskeaa kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen riisimunakas eli omuraisu

Ainekset

2
dl
puuroriisiä
1
pieni porkkana
1
pieni sipuli
1
siivu
pekonia
2
tl
voita
1
tl
soijakastiketta
1/4
tl
mustapippuria
2
rkl
persiljaa hienonnettuna
Munakas
4
kananmunaa
2
rkl
maitoa
1
tl
perunajauhoja
1
tl + 1 tl
oliiviöljyä paistamiseen
Tomaattikastike
3
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vettä
1
tl
sokeria
1
tl
valkoviinietikkaa
1/4
tl
soijakastiketta
ripaus
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Pidä se lämpimänä kannen alla.
  2. Riisin kypsyessä tee tomaattikastike. Laita kastikkeen ainekset kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on lähes ketsupin paksuista.
  3. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Hienonna sipuli. Leikkaa pekoni noin 1 cm:n kuutioiksi.
  4. Kuumenna voi paistinpannussa. Kuullota porkkanaa, sipulia ja pekonia voissa kevyesti 5 minuuttia. Lisää lämmin riisi ja sekoittele lastalla niin, että riisi ei paakkuunnu. Lisää soijakastike ja mustapippuri. Hienonna persilja joukkoon. Siirrä sivuun odottamaan.
  5. Tee munakas. Riko munat kulhoon. Lisää maito ja perunajauhot ja sekoita hyvin, älä vaahdota.
  6. Kuumenna 1 tl oliiviöljyä pannussa ja kaada puolet munakasseoksesta pannulle. Kun munakkaan pinta alkaa hyytyä, nosta puolet riisiseoksesta sen keskelle ovaalin muotoon ja käännä munakkaan reunat riisin päälle. Laita lautanen munakkaan päälle ja käännä paistinpannu ympäri. Siisti munakkaan muoto ja kaada puolet tomaattikastikkeesta sen päälle. Hienonna persilja pinnalle.
  7. Tee toinen annos samoin.

Vinkki Kotitekoisen tomaattikastikkeen sijaan voit käyttää ketsuppia. Munakas on helppo siistiä ovaalin muotoon käsin, kun laitat sen päälle palan kelmua.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Mehevät gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinsit maistuvat jälkiruokana ja kahvin kanssa
Mehevät gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinsit maistuvat jälkiruokana ja kahvin kanssa

Hyvä suklaamuffinssi on täyteläinen, kuohkea ja juuri sopivan suklainen. Gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinssit ovat herkullisia juuri sellaisenaan, mutta saat niihin vielä ihanaa  lisämakua pienellä lisätuunauksella.  ...

Kokeile perinteisen täytekakun sijaan nopeita ja helppoja muffinsseja. Kuorrutetut ja koristellut suklaamuffinssit ovat hyvin näyttäviä herkkupaloja. Juhlavat muffinssit sopivat niin kaikkiin juhliin kuin arjen kahvitteluun. Gluteenittomilla ja maidottomilla muffinsseilla on helppo huomioida...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 - 19
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton ja maidoton suklaamuffinssi

Ainekset

125
g
huoneenlämpöistä margariinia
2
dl
hienoa sokeria
2
kpl
kananmunia
1,5
dl
kauramaitoa
3
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
dl
perunajauhoa
2
tl
leivinjauhetta
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
pieni ripaus suolaa
100
g
tummaa maidotonta suklaata
Kuorrutukseen ja koristeluun
1-2
dl
vaahtoavaa kasvikermaa
ripaus hienoa sokeria
tuoreita marjoja
tuoreita mintunlehtiä

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpiämään 225 C asteeseen, tasalämmölle.

2. Vaahdota vatkaimella keskenään pehmeä margariini ja sokeri.

3. Lisää joukkoon munat yksitellen ja sekoita voimakkaasti.

4. Lisää joukkoon myös kauramaito ja sekoita.

5. Yhdistä ja sekoita kaikki kuivat ainekset omassa kulhossaan. Lisää seosta taikinaan muutamassa erässä ja sekoita aina välissä.

6. Murskaa tumma suklaa pieneksi rouheeksi ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi isolla lusikalla.

7. Annostele taikina muffinssivuokiin niin, että vuoasta täyttyy 3/4. Näin jää sopivasti kohoamisvaraa. Paista 225 C asteessa n. 8 - 10 minuuttia riippuen uunin tehosta ja täytettyjen muffinssivuokien koosta.

Anna muffinssien jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Vaahdota kasvikerma kuohkeaksi ja mausta ripauksella sokeria. Pursota jokaisen muffinssin päälle kaunis kiehkura vaahtoa ja viimeistele koristelu marjoilla sekä mintunlehdillä.

Säilytä muffinssit jääkaapissa ennen tarjoilua.

PS. Reseptin aineslistaa on korjattu 11.4.2019. Listasta puuttui 1,5 dl kauramaito joka lisätään taikinaan kananmunien jälkeen. Pahoittelut virheestä!

Seuraa meitä myös Instagramissa :)

Kommentit (3)

Vierailija

Kauramaito? Paljonko sitä tulee?

Vierailija

Missä tuo kauramaito on?

Bilberry Hill
Seuraa 
Liittynyt19.8.2018

Hei!

Kiitos tarkkaavaisille lukijoille! Aineslistasta puuttui 1,5 dl kauramaito joka lisätään taikinaan kananmunien jälkeen. Resepti on korjattu. Pahoittelut virheestä! Terveisin, Sinikka & Bilberry Hill

@bilberryhill

Me Naiset on lisännyt 930 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Uunijäätelö on klassikko, joka ei petä koskaan. Tämä versio on pullafanin unelma, sillä se kätkee sisäänsä kanelisia pikkupuusteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
20 min + pakastaminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kaneli-omena-uunijäätelö

Ainekset

8
pientä korvapuustia (esim. Pågen)
1
l
vaniljajäätelöä
2
dl
omenahilloa
Marenki
3
kananmunan valkuaista
1
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Paloittele pikkupuustit neljään osaan. Vuoraa noin 1 ½ l vetoinen lasi- tai metallikulho kelmulla. Paloittele jäätelö kelmutettuun kulhoon ja painele se tiiviiksi. Jäätelön tulisi peittää noin puolet kulhosta. Lusikoi omenahillo jäätelön päälle ja lopuksi pullakuutiot hillon päälle. Anna kulhon pakastua noin 2 tunnin ajan.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa, kuivassa kulhossa. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on kauniin kiiltävää.
  3. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Kumoa jäätelö kulhosta kelmun avulla uuninkestävään vuokaan. Levitä marenkia kauttaaltaan jäätelön päälle. Laita jäätelö kuumaan uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes pinta on saanut kauniin ruskeaa väriä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)