
Terveellinen aamupala lainaa makumaailmansa omenapiirakalta. Paksu, jäisestä banaanista surautettu, smoothie muistuttaa ihanasti jäätelöä. Koristele kulho tuoreilla, kanelilla maustetuilla, omenoilla ja granolalla.
Omenapiirakka -smoothie bowl
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista omenat jo edellisenä iltana. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paloittele omenat jättäen siemenkodan pois. Levitä omenapalat uunipellille kaurakeksien kanssa. Kypsennä 30-40 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja keksit paahtuneet.
- Kuori ja paloittele banaani. Pakasta.
- Jäähdytä omenat huoneenlämpöisiksi ja laita ne omenamehun kanssa suljetussa rasiassa jääkaappiin. Laita paahdetut keksit omassa rasiassa jääkaappiin, jotta ne eivät pehmene.
- Ennen tarjoilua laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta tasaiseksi.
- Koristele esimerkiksi tuoreilla omenalohkoilla ja mausta kanelilla. Voit myös ripotella kaurakeksejä kulhon pinnalle.
Vinkki: Voit halutessasi vaahdottaa hieman kuohu- tai vispikermaa ja hellästi sekoittaa sen smoothieen juuri ennen tarjoilua. Tämä tekee koostumuksesta kuohkean.