Soppa365 Jaakko on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Terveellinen aamupala lainaa makumaailmansa omenapiirakalta. Paksu, jäisestä banaanista surautettu, smoothie muistuttaa ihanasti jäätelöä. Koristele kulho tuoreilla, kanelilla maustetuilla, omenoilla ja granolalla.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Omenapiirakka -smoothie bowl

Ainekset

2
omenaa (mielellään Granny Smith)
1
jäinen banaani
1
dl
omenamehua
1/2
dl
hasselpähkinämaitoa
3
(paahdettua) kaurakeksiä
1
tl
kanelia
ripaus
muskottipähkinää

Työvaiheet

  1. Valmista omenat jo edellisenä iltana. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paloittele omenat jättäen siemenkodan pois. Levitä omenapalat uunipellille kaurakeksien kanssa. Kypsennä 30-40 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja keksit paahtuneet.
  2. Kuori ja paloittele banaani. Pakasta. 
  3. Jäähdytä omenat huoneenlämpöisiksi ja laita ne omenamehun kanssa suljetussa rasiassa jääkaappiin. Laita paahdetut keksit omassa rasiassa jääkaappiin, jotta ne eivät pehmene. 
  4. Ennen tarjoilua laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta tasaiseksi. 
  5. Koristele esimerkiksi tuoreilla omenalohkoilla ja mausta kanelilla. Voit myös ripotella kaurakeksejä kulhon pinnalle.

Vinkki: Voit halutessasi vaahdottaa hieman kuohu- tai vispikermaa ja hellästi sekoittaa sen smoothieen juuri ennen tarjoilua. Tämä tekee koostumuksesta kuohkean. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2101 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Kahdella juustolla höystetty pekoni-sienipiirakka on ravintola Storyn kokin Laura Huuhtasen luottoherkku. Mozzarellan ja sinihomejuuston yhdistelmä tekee piirakasta tyrmäävän hyvän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + taikinan sulatus
Vaikeustaso
Helppo

Kahden juuston pekoni-sienipiirakka

Ainekset

1
pkt (n. 400 g)
valmista piirakkataikinaa
200
g (½ l)
kantarelleja (tai herkku- tai siitakesieniä)
100
g
palvikinkkua
100
g
pekonisuikaleita
1
punasipuli
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
prk (200 g)
crème fraîchea
2
kananmunaa
100
g
sinihomejuustoa
150
g
mozzarellaraastetta

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Puhdista ja paloittele sienet. Suikaloi kinkku. Kuori ja halkaise sipuli ja viipaloi se puoliympyröiksi.
  2. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kauli taikina ohueksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita pala leivinpaperia päälle ja painoksi esimerkiksi kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Laita pekonit kylmään pannuun, jotta rasva sulaa. Paista välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Siirrä kulhoon odottamaan.
  4. Paista sipuleita samassa pannussa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää pekonien joukkoon. Pyyhi pannu puhtaaksi talouspaperilla.
  5. Ruskista sieniä kuumassa pannussa ilman rasvaa noin 5 minuuttia. Lisää rypsiöljy ja paista 3 minuuttia. Lisää sitten voi, suola ja pippuri. Siirrä sienet pekonin ja sipulin joukkoon. Lisää kinkku ja sekoita kevyesti.
  6. Sekoita toisessa kulhossa crème fraîche ja kananmunat.
  7. Nosta uunin lämpötila 180 asteeseen. Levitä liha-sipuli-sieniseos esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää crème fraîche -seos tasaisesti päälle. Murustele homejuusto ja ripota se mozzarellaraasteen kanssa piirakan pinnalle. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa salaatin ja pistaasivinegretin kanssa (ohje alla).

Pistaasivinegretti

Ainekset

1
dl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
3/4
dl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
1
tl
muscovadosokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia. Rouhi pähkinät.
  2. Laita pähkinät, viinietikka, sokeri ja suola kulhoon. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen. Tarjoa salaatinkastikkeena.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 663 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Rapeaa, pehmeää ja ihanan makeaa! Helpot ja hauskat valkoiset rocky roadit voi nostaa kahvasta suoraan suuhun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
30 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Valkoiset rocky roadit

Ainekset

300
g
valkosuklaata
1
dl
pretzel-suolakeksejä
dl
riisimuroja
1
dl
pieniä vaahtokarkkeja
1
dl
pakastekuivattuja mansikoita
½
dl
kuivattuja karpaloita
Päälle
100
g
valkosuklaata
20
pretzel-suolakeksiä
kuivattuja karpaloita, pieniä vaahtokarkkeja ja pakastekuivattuja mansikoita

Työvaiheet

  1. Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa.
  2. Rouhi pretzelit. Sekoita pretzelit, riisimurot, vaahtokarkit, mansikat ja karpalot valkosuklaan joukkoon.
  3. Kumoa seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 15 cm x 20 cm). Levitä seos tasaiseksi. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin pariksi tunniksi.
  4. Irrota rocky road -levy leikkuulaudalle ja leikkaa se terävällä veitsellä neliöiksi.
  5. Sujauta kuorrutuksen valkosuklaa pieneen pakastepussiin. Sulje pussi ja sulata suklaa varovasti mikrossa. Leikkaa pussin kulma irti. Pursota nokare suklaata jokaisen rocky road -palan päälle.
  6. Kiinnitä päälle pretzel-rinkeli ”kahvaksi” ja lisää sen ympärille kuivattuja karpaloita ja vaahtokarkkeja. Hörsteet kiinnittyvät valkosuklaaseen ja auttavat kahvaa pysymään pystyssä. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.
  7. Viimeistele herkut pakastekuivatuilla mansikoilla.

Vinkki! Lisää pakastekuivatut mansikat koristeeksi vasta hetkeä ennen tarjoilua, sillä ne pehmenevät jääkaapissa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 663 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Rapeat suklaavohvelit tekevät viikonloppuaamusta erityisen! Tarjoa ne vastapaistettuina cappuccinokermavaahdon ja tuoreiden vadelmien kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
20 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaavohvelit

Ainekset

Suklaavohvelitaikina
75
g
voita
dl
vehnäjauhoja
3
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
4
dl
maitoa
2
munaa
öljyä paistamiseen
Cappuccinovaahto
2
dl
vispikermaa
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1–2
tl
pikakahvijauhetta
Lisäksi
tuoreita marjoja ja raastettua suklaata

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää joukkoon maito, munat ja jäähtynyt voisula. Vatkaa nopeasti vispilällä tasaiseksi. Anna turvota puolisen tuntia.
  2. Kuumenna vohvelirauta ja sivele se kevyesti öljyllä. Mittaa raudalle noin desi taikinaa ja paista se kauniin ruskeaksi. Aikaa kuluu noin 3 minuuttia.
  3. Valmista cappuccinovaahto. Mittaa kerma, sokerit ja kahvijauhe kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi.
  4. Tarjoa vohvelit cappuccinovaahdon ja marjojen kanssa.

Vinkki! Vohvelissa on tarkoituksella vähän sokeria, jotta se ei kärähdä kiinni vohvelirautaan. Jos pidät makeammasta, lisää sokeria cappuccinovaahtoon.
 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2101 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kohmeiset, lumiset sokerikarpalot nautitaan kahvilta maistuvan lämpimän kinuskin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 mintuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Jääkarpalot ja kahvikinuski

Ainekset

4
dl
jäisiä karpaloita
1
dl
tomusokeria
Kahvikinuski
2
dl
vahvaa kahvia
2
dl
ruokosokeria
2
dl
kuohukermaa
75
g
voita
½
tl
vanilja-aromia
½
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kinuski. Valmista kahvi ja kaada se kattilaan. Lisää sokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi, säädä liesi keskilämmölle ja anna kinuskin kiehua kasaan välillä sekoittaen 10–15 minuuttia. Sekoita voi, vanilja-aromi ja sormisuola joukkoon. Anna kiehahtaa ja siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Ota karpalot pakastimesta huoneenlämpöön 5 minuutiksi. Levitä tomusokeri laakealle lautaselle ja pyörittele kohmeiset karpalot kauttaaltaan sokerissa. Anna sokerin kovettua 5 minuuttia.
  3. Laita karpalot tarjoiluastiaan ja lämmitä kinuskia tarvittaessa. Tarjoa heti.

Kommentit (0)