Soppa365 Jaakko on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Terveellinen aamupala lainaa makumaailmansa omenapiirakalta. Paksu, jäisestä banaanista surautettu, smoothie muistuttaa ihanasti jäätelöä. Koristele kulho tuoreilla, kanelilla maustetuilla, omenoilla ja granolalla.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Omenapiirakka -smoothie bowl

Ainekset

2
omenaa (mielellään Granny Smith)
1
jäinen banaani
1
dl
omenamehua
1/2
dl
hasselpähkinämaitoa
3
(paahdettua) kaurakeksiä
1
tl
kanelia
ripaus
muskottipähkinää

Työvaiheet

  1. Valmista omenat jo edellisenä iltana. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paloittele omenat jättäen siemenkodan pois. Levitä omenapalat uunipellille kaurakeksien kanssa. Kypsennä 30-40 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet ja keksit paahtuneet.
  2. Kuori ja paloittele banaani. Pakasta. 
  3. Jäähdytä omenat huoneenlämpöisiksi ja laita ne omenamehun kanssa suljetussa rasiassa jääkaappiin. Laita paahdetut keksit omassa rasiassa jääkaappiin, jotta ne eivät pehmene. 
  4. Ennen tarjoilua laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta tasaiseksi. 
  5. Koristele esimerkiksi tuoreilla omenalohkoilla ja mausta kanelilla. Voit myös ripotella kaurakeksejä kulhon pinnalle.

Vinkki: Voit halutessasi vaahdottaa hieman kuohu- tai vispikermaa ja hellästi sekoittaa sen smoothieen juuri ennen tarjoilua. Tämä tekee koostumuksesta kuohkean. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 946 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Klassikkojälkkäri Eton messin voi tehdä myös raparperista! Ihana kerrosherkku pitää sisällään raparperin lisäksi valkosuklaavaahtoa, pähkinöitä, kinuskikastiketta ja marenkia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperimess

Ainekset

500
g
raparperia
3
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
Valkosuklaavaahto
150
g
valkosuklaata
2
dl
kuohukermaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
Lisäksi
pistaasipähkinöitä, kinuskastiketta ja marenkeja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele raparperin varret ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele sokerit päälle. Paista noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi, mutta ei kiehuvaksi. Siirrä kattila levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna sulaa pari minuuttia ja sekoita tasaiseksi. Lisää jogurtti. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Vatkaa seos sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi.
  3. Lado laseihin vuorotellen raparperia, valkosuklaavaahtoa, pistaasipähkinöitä, kinuskikastiketta ja marenkia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1941 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Trooppisen raikas jälkkäri yhdistää klassikkoparin. Kauniit annoksen kruunataan italialaisella marengilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 t + jäähtyminen 6 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Marenkia "pina colada"

Ainekset

1/2
kypsä iso ananas
2
rkl
fariinisokeria
2
rkl
voita
Kookosvaahto
1
prk (250 ml)
kylmää kookoskermaa
100
g
valkosuklaata
1
rkl
kookoslikööriä tai vaaleaa rommia
2
kananmunanvalkuaista
4
rkl
sokeria
1/2
vaniljatangon siemenet tai ripaus vaniljatankoa myllystä
Italialainen marenki
3
kananmunanvalkuaista
2 1/2
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Laita kookoskerma jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, jotta se vaahtoutuu.
  2. Tee ensin marenki. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna seos 120-asteiseksi. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan vatkaten valkuaisvaahtoon. Vatkaa, kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Lusikoi jäähtynyt marenki pursotinpussiin.
  3. Leikkaa ananaksesta kuoret ja puumainen sisus pois. Kuutioi hedelmäliha. Laita fariinisokeri pannuun ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Sekoita voi sokeriin. Lisää ananakset ja paista sekoitellen muutama minuutti. Anna jäähtyä.
  4. Valmista kookosvaahto. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata se varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota kylmä kookoskerma toisessa kulhossa. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaa ohuena nauhana kookosvaahtoon. Lisää alkoholi.
  5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaadoksi. Mausta sokerilla ja vaniljalla. Kääntelevalkuais-vaahto varovasti valkosuklaa-kookosvaahtoon.
  6. Jaa jäähtyneet ananaspalat laseihin. Lusikoi tai pursota kookosvaahto päälle. Viimeistele pursottamalla italialaista marenkia pinnalle.

Vinkki Italialaisen marengin voi tehdä etukäteen pursotuspussiin ja säilyttää pakastimessa. Se säilyy useamman viikon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1941 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1-2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Laukkakokkeli

Ainekset

1
dl
karhunlaukkaa hienonnettuna
1
avokado
1/2
dl
parmesaania raastettuna
3
kananmunaa
3
rkl
maitoa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Hienonna laukka. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi sisus leikkuulaudalle. Leikkaa avokado pieniksi kuutioiksi. Raasta juusto.
  2. Riko kananmunien rakenne rikki haarukalla. Lisää juusto, maito ja mausteet. Hienonna timjami ja lisää se kananmunien joukkoon. Lisää laukka ja sekoita.
  3. Sulata voi pannussa. Kun voin kiehuminen loppuu, kaada munaseos pannuun. Odota 5 sekuntia niin, että kananmuna alkaa hyytyä. Siirrä pannu liedeltä ja työntele munaseosta puulastalla tai nuolijalla edestakaisin 15–20 sekuntia, kunnes seos on kokkeloitunut.
  4. Lisää avokadot ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Tajuton Kokki on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Pehmeä tofu + tumma suklaa + lakritsijauhe = Islannin ihme
Pehmeä tofu + tumma suklaa + lakritsijauhe = Islannin ihme

Lempimaassani Islannissa, jota myönnän täysin kritiikittömästi ihailevani, on ammoisista ajoista asti ymmärretty naittaa toisiinsa suklaa ja lakritsi. Samasta syystä tämä tajuton ja vegaaninen lakritsisuklaamusse on täysin kritiikittömästi nimetty islantilaista alkuperää olevaksi.

Jonain päivänä olen luvannut viedä suurperheeni ihmemaahan. Muun muassa tätä tarkoitusta varten on perustettu Virkistysrahasto. Sieltä jokainen perheenjäsen saa anoa virkistyskohteisiinsa apurahaa. Kohteita ei ole ollut lainkaan vaikea löytää. Vuosien varrella rahoitusta on myönnetty muun muassa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 minuuttia + jäähdytys 2 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

ISLANTILAINEN LAKRITSITOFUSUKLAAMUSSE

Ainekset

350
g
Tofu (pehmeä/silken)
100
g
Tumma suklaa, vähintään 70% kaakaota
2
tl
Lakritsijauhe

Työvaiheet

1. Pilko suklaalevy pienemmäksi.
2. Sulata suklaa mikroaaltouunissa mikroaaltouunin kestävässä kulhossa pienellä teholla. Vesihaudetekniikan ongelma on se että tilkkakin vettä suklaan joukossa saa aikaan kokkareisen köntin. Jos et omista mikroaaltouunia, sulata suklaa pienessä kattilassa hyvin miedolla lämmöllä ja sekoita koko ajan puuhaarukalla.
3. Kaada pehmeä tofu tehosekoittimeen. Myös sauvasekoittimella homma hoituu. Juoksuta vähän jäähtynyt suklaa tofun sekaan ja lusikoi lakritsijauhe vielä mukaan. Käytä valitsemaasi vekotinta, kunnes mousse on mussea. Kukaan ei nimittäin tiedä, miten mousse pitäisi näillä leveyspiireillä lausua.
4. Jaa seos neljään pieneen kulhoon tai ole jakamatta, jos tiedät etukäteen syöväsi kaiken kuitenkin yksin.
5. Jäähdytä jääkaapissa pari tuntia.

Kommentit (4)

Vierailija

Herttainen sentään nyt! Lakritsissa on vehnäjauhoja, jollei se ole erikseen mainittu.

Alkuperäinen lakritsijuuri

Edelliseen kommenttiin: reseptissä on lakritsijauhetta, ei lakritsaa, eli siinä ei ole vehnäjauhoja. Mutta varmaan olisi hyvä selkeyttää reseptiin, että tosiaan on kyse lakritsijuurijauheesta eikä jauhetusta lakritsasta.

Vierailija

Hei sinä toinen vierailija! Ainakin Urtekramilla on luomulaatuista lakritsajauhetta, ja löytyy ainakin isoimmista marketeista. (Miten lakritsia edes saa kotona jauhettua??)

Marjatta-täti

Meidän lähimarketista löytyy kyllä halal-lihaa!