Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 166 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Pari yksinkertaista kikkaa tekee pannarista parempaa kuin koskaan! Voin paahtaminen tuo siihen upean pähkinäisen aromin. Vatkaa kananmunat sähkövatkaimella niin saat pannarista upean kuohkean.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetun voin maustama pannukakku

Ainekset

100
g
voita
4
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
l
täysmaitoa
4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
(vaniljatanko)

Työvaiheet

  1. Ruskista voita kattilassa, kunnes se vaahtoaa. Ruskistumiseen menee noin 3 minuuttia. Kaada voi ja kaavi myös ruskistunut hera toiseen astiaan jäähtymään.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella. Sekoita vaahtoon ½ litraa maitoa. Lisää vehnäjauhot, suola ja noin ¾ dl ruskistettua voita ja sekoita. Säästä loppu voi voiteluun. (Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet taikinaan.) Lisää loppu maito ja sekoita. Anna taikinan turvota 15 minuuttia huoneenlämmössä. Kuumenna uuni sillä aikaa täydelle teholle.
  3. Päällystä uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille ja laita pelti uuniin. Paista 1 minuutti täydellä teholla ja laske sitten lämpötila 200 asteeseen. Paista noin 20–25 minuuttia uunin ja pellin koosta eli pannukakun paksuudesta riippuen.
  4. Voitele kuuma pannari ruskistetulla voilla ja tarjoa sokeroitujen mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Vinkki Mausta pannari vaniljan sijasta kardemummalla ja tarjoa se mascarponejuustolla rikastetun kermavaahdon kanssa. Raikkaan ja kermavaahtoa tai mascarponea kevyemmän lisukkeen saat, kun maustat turkkilaisen jogurtin limetinmehulla ja -kuoriraasteella.

Kommentit (3)

Bon apetie

Tämähän on anopin ohje viidenkymmenen vuoden takaa! Todella maukas pannari!

Vierailija

Liikaa sokeria. 1 dl riittää.

Käyttäjä2099
Seuraa 
Liittynyt10.6.2017

Ihan liikaa sokeria. Laitoin ensimmäiseen pannariin ajattelematta ohjeessa mainitun 2 dl, mutta seuraavaan vain ruokalusikallisen ja hyvä tuli. Nyt on uunissa taas  pannari, mutta laitan siihen täytteen karamellisesta omenapannarista. Saas nähdä taipuuko tämän ohjeen pannari rullaan repeilemättä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 561 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Gluteeniton pullataikina onnistuu helposti taikinakoukuilla, yhden kohotuksen taktiikalla. Saat siitä ihanan pohjan puolukkapiirakalle. Viimeistele syksyinen piirakka toffeesattumilla.

Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
45 min + 40 min kohoaminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton puolukkapeltipulla

Ainekset

3
dl
maitoa
1
ps
kuivahiivaa
6
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
sokeria
2
tl
psylliumia
2
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
125
g
pehmeää voita
Täyte
300
g
ranskankermaa
2
munaa
1/2
dl
vaniljasokeria
3
dl
puolukoita
1/2–1
prk (397 g)
karamellisoitua kondensoitua maitoa
1/2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva ja puolet jauhoista. Vatkaa jauhoseos, sokeri, psyllium, kardemumma ja suola maidon joukkoon. Anna taikinan levätä liinalla peitettynä 5 minuuttia, kunnes pinnalla näkyy kuplia.
  2. Lisää loput jauhot ja voi. Vaivaa taikina tasaiseksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Kumoa taikina leivinpaperin päälle ja taputtele pellin kokoiseksi levyksi. Käytä apuna gluteenittomia jauhoja. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.
  3. Sekoita ranskankerma, munat ja sokerit keskenään. Levitä seos pohjan päälle.
  4. Tiputtele pinnalle pieniä nokareita karamellisoitua maitotiivistettä eli toffeeta. Vedä nokareiden päältä kevyesti veitsellä, jotta ne marmoroivat täytteen. 
  5. Ripottele toffeesilmien lomaan puolukoita. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 22–25 minuuttia.
  6. Viimeistele ripottelemalla toffeesilmien päälle suolakiteitä ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Pitamaiset manakeesh-leivät päällystetään seesaminsiemenistä ja sumakista valmistetulla zaatar-mausteseoksella. Revi, pyyhkäise tahnaan ja haukkaa! Puolukalla raikastettu munakoisotahna on leivälle täydellinen pari.

Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Manakeesh zaatar -leivät

Ainekset

2 1/2
dl
vettä
1
dl
maitoa
8
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
tl
kuivahiivaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
2
rkl
vaaleita seesaminsiemeniä
2
rkl
sumakkia
1
rkl
kuivattua timjamia
1
tl
suolaa
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Yhdistä vesi ja maito ja lämmitä seos reilusti kädenlämpöiseksi.
  2. Mittaa noin puolet vehnäjauhoista toiseen kulhoon. Sekoita hiiva, sokeri ja suola jauhoihin. Lisää jauhoseos nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja oliiviöljy. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Kohota leivinliinan alla 1 tunti.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jaa taikina jauhotetulla alustalla kuuteen palaan. Kauli palat ohuiksi ympyröiksi.
  4. Yhdistä seesaminsiemenet, sumakki, timjami ja suola kulhossa. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Hiero seos tasaisesti leiville.
  5. Jaa leivät leivinpapereilla vuoratuille pelleille. Paista kutakin pellillistä uunin alatasossa 10–15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä tai jäähtyneinä.

Vinkki! Hapokkaalta maistuvaa sumakkia myydään muun muassa Ruohonjuuressa ja isoissa marketeissa. Jos et löydä sumakkia, korvaa se sitruunankuoriraasteella.

 

Munakoiso-puolukkatahna

Ainekset

2
isoa munakoisoa
1
sipuli
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
puolukoita
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa munakoisot. Tee niihin muutamia reikiä haarukalla tai veitsenkärjellä. Paahda munakoisoja leivinpaperilla vuoratulla pellillä uunissa 30 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää suola ja mustapippuri. Jätä odottamaan.
  3. Poista jäähtyneistä munakoisoista kanta. Kuori munakoisot. Lisää malto sipuliseokseen. Kuumenna seos kiehuvaksi, peitä kannella ja alenna lämpöä. Hauduta hiljalleen kuplien noin 25 minuuttia. Soseuta seos tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.
  4. Muhenna puolukat ja sokeri kulhossa haarukalla karkeaksi. Lisää tahnaan. Kuumenna hyvin, ja anna sitten jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 561 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Marenkien koukuttavan maun salaisuus on vaahtoon lisätyissä rouhituissa pistaaseissa. Kuorelliset pistaasit tuovat makeisiin marenkeihin ripauksen suolaa.

Annoksia
8 marenkia
Valmistusaika
20 min + 2–3 h kuivatus
Vaikeustaso
Helppo

Pistaasimarengit

Ainekset

100
g
kuorimattomia pistaaseja (kuorittuna noin 1 dl)
3
valkuaista
1 1/2
dl
erikoishienoa sokeria
1
tl
vaniljasokeria
3/4
tl
vihreää geelimäistä elintarvikeväriä

Työvaiheet

  1. Kuori pistaasit. Pilko ne veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen yhä vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Vatkaa joukkoon lopuksi vaniljasokeri ja ½ tl geeliväriä.
  3. Kääntele joukkoon vielä ¼ tl geeliväriä, jotta marenkivaahto jää raidalliseksi. Lisää suurin osa pistaaseista.
  4. Jaa marenkivaahto pellille 8 nokareeksi. Ripottele päälle loput pistaasit.
  5. Kuivata marenkeja 100-asteisen uunin alaosassa 2–3 tuntia. Marengit ovat valmiita, kun ne irtoavat helposti leivinpaperista ja tuntuvat keveiltä.

Vinkki! Jos marengit syödään saman tien, voit ottaa ne hieman aiemmin uunista, jolloin sisus on herkullisen pehmeä. Täysin kuivatut marengit säilyvät pidempään. Jos teet minimarenkeja, ne kuivuvat nopeammin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Twin Peaks -henkinen kirsikkapiirakka on niin hyvää, että se meinaa viedä järjen. Jos saat käsiisi kirsikoita, älä ohita tätä ohjetta.

Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Amerikkalainen kirsikkapiiras

Ainekset

150
g
voita
4
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
tomusokeria
1
rkl
vettä
1
kananmuna
Täyte
1 1/2
l
kirsikoita
1
sitruuna
2
dl
hillosokeria
1
rkl
perunajauhoja
1
vaniljatanko
Lisäksi
1
kananmuna
n. 2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Paloittele voi kulhoon. Lisää jauhot ja tomusokeri ja nypi aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  2. Valmista sillä aikaa täyte. Poista kirsikoista kivet. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Sekoita kirsikat, sitruunankuori ja -mehu, sokeri ja perunajauho kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää vielä tangonpuolikkaat mukaan. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Poista vaniljatangon palat.
  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota taikinasta 2/3 ja kauli se levyksi, joka yltää piirakkavuoan (Ø noin 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Asettele taikina vuokaan ja kaada kirsikkatäyte päälle. Kauli loppu taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin 25 cm pitkäksi levyksi ja leikkaa se taikinapyörällä noin sentin levyisiksi suikaleiksi. Tee niistä ristikko piirakan päälle. Voitele ristikko kananmunalla ja ripottele sokeria voideltuihin kohtiin. Paista uunissa 35 minuuttia.
  4. Tarjoa piiras lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Osuvasti otsikoitu :)
Oli kyllä paras piiras pitkään aikaan, jonka olen leiponut!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Ihana kuulla! Välitämme terveiset reseptin laatijalle :)