Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 147 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Pari yksinkertaista kikkaa tekee pannarista parempaa kuin koskaan! Voin paahtaminen tuo siihen upean pähkinäisen aromin. Vatkaa kananmunat sähkövatkaimella niin saat pannarista upean kuohkean.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetun voin maustama pannukakku

Ainekset

100
g
voita
4
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
l
täysmaitoa
4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
(vaniljatanko)

Työvaiheet

  1. Ruskista voita kattilassa, kunnes se vaahtoaa. Ruskistumiseen menee noin 3 minuuttia. Kaada voi ja kaavi myös ruskistunut hera toiseen astiaan jäähtymään.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella. Sekoita vaahtoon ½ litraa maitoa. Lisää vehnäjauhot, suola ja noin ¾ dl ruskistettua voita ja sekoita. Säästä loppu voi voiteluun. (Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet taikinaan.) Lisää loppu maito ja sekoita. Anna taikinan turvota 15 minuuttia huoneenlämmössä. Kuumenna uuni sillä aikaa täydelle teholle.
  3. Päällystä uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille ja laita pelti uuniin. Paista 1 minuutti täydellä teholla ja laske sitten lämpötila 200 asteeseen. Paista noin 20–25 minuuttia uunin ja pellin koosta eli pannukakun paksuudesta riippuen.
  4. Voitele kuuma pannari ruskistetulla voilla ja tarjoa sokeroitujen mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Vinkki Mausta pannari vaniljan sijasta kardemummalla ja tarjoa se mascarponejuustolla rikastetun kermavaahdon kanssa. Raikkaan ja kermavaahtoa tai mascarponea kevyemmän lisukkeen saat, kun maustat turkkilaisen jogurtin limetinmehulla ja -kuoriraasteella.

Kommentit (3)

Bon apetie

Tämähän on anopin ohje viidenkymmenen vuoden takaa! Todella maukas pannari!

Vierailija

Liikaa sokeria. 1 dl riittää.

Käyttäjä2099
Seuraa 
Liittynyt10.6.2017

Ihan liikaa sokeria. Laitoin ensimmäiseen pannariin ajattelematta ohjeessa mainitun 2 dl, mutta seuraavaan vain ruokalusikallisen ja hyvä tuli. Nyt on uunissa taas  pannari, mutta laitan siihen täytteen karamellisesta omenapannarista. Saas nähdä taipuuko tämän ohjeen pannari rullaan repeilemättä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Nopeasti vaniljaliemessä keitetyt raparperin varret saavat seurakseen paahdetulla mantelilla maustetun ricottavaahdon.

Annoksia
8
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-mansikkajälkkäri ja manteliricotta

Ainekset

6
dl
raparperia paloiteltuna
1 1/2
dl
sokeria
4
rkl
voita
2
rkl
vettä
1
vaniljatanko
4
dl
mansikoita paloiteltuna
Manteliricotta
4
rkl
mantelilastuja
2
dl
kuohukermaa
2
dl
ricottaa
4
tl
mantelilikööriä
Lisäksi
8
marenkia

Työvaiheet

  1. Leikkaa raparperit noin 4 cm:n paloiksi. Kiehauta sokeri, voi, vesi ja halkaistu vaniljatanko kattilassa. Lisää raparperit ja keitä noin 5 minuuttia. Älä keitä liikaa, raparperien tulee olla juuri ja juuri kypsiä.
  2. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää pieniksi paloitellut mansikat kattilaan. Anna jäähtyä haaleaksi tai huoneenlämpöiseksi.
  3. Tee manteliricotta. Paahda mantelilastuja kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen muutama minuutti. Siirrä pannu pois liedeltä.
  4. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa ricotta ja mantelilikööri. Kääntele kermavaahto ja mantelilastut varovasti ricottan joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokonaiset rapeat retiisit dipataan paahteiseen dukkahiin ja hapokkaaseen jogurttiin.  Tämä alkupala on superhelppo, vaikka sen esikuva löytyy Nomasta. Retiisistä voi syödä myös naatit!

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Dippiretiisit

Ainekset

20
retiisiä naatteineen
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1/2
(luomu) sitruunan kuori raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
Dukkah
1
dl
manteleita
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
rkl
seesaminsiemeniä
1 1/2
tl
juustokuminaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele retiisit naatteineen kylmällä vedellä ja anna valua kuiviksi puhtaan keittiöpyyhkeen päällä.
  2. Valmista dukkah. Rouhi mantelit veitsellä. Laita kaikki dukkahin aineet kuumaan pannuun ja paahda pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hetki.
  3. Lusikoi jogurtti pieneen kulhoon. Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Mausta jogurtti kuoriraasteella ja mehulla. Jaa jogurtti neljään lasiin. Ripottele dukkah jogurtin pinnalle. Nosta retiisit laseihin. Syö retiisit jogurttiin ja dukkahiin dipaten.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 848 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva: Mikko Hannula

Muutama lusikallinen maapähkinävoita tekee puurolle ihmeitä. Kun liotat hiutaleet yön yli, samettinen puuro on taattu.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + yön yli

Maapähkinävoipuuro

Ainekset

4
dl
speltti- tai kaurahiutaleita
1
l
vettä
1
dl
maapähkinävoita
2
dl
(kasvi)maitoa
½
tl
suolaa
Tarjoiluun
mansikoita tai muita marjoja tai hedelmiä
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Mittaa edellisenä iltana kattilaan vesi ja hiutaleet. Laita jääkaappiin.
  2. Kuumenna liotetut hiutaleet kiehuvaksi. Keitä koko ajan hiljalleen sekoittaen 10 minuuttia. Lisää maapähkinävoi, maito ja suola. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa.
  3. Kokoa annosten päälle mansikoita ja ripottele jauhettua kardemummaa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 557 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Ovatko ostamasi nektariinit liian kovia haukattavaksi sellaisenaan? Ei hätää, grillaus tekee napakoistakin hedelmistä meheviä. Lämpimät nektariinit ovat herkkua sitruunalla maustetun ricottakerman kanssa. 

Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut nektariinit ja ricottakerma

Ainekset

4
nektariinia
1
rkl
öljyä
Täyte
1
dl
kuohukermaa
1
prk (200 g)
ricottajuustoa
1/2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
sitruunankuoriraastetta
1
rkl
sitruunamehua
Päälle
1
dl
pähkinäsekoitusta
1/2
dl
muscovadosiirappia

Työvaiheet

  1. Paahda pähkinäsekoitus ja anna jäähtyä. Pilko pähkinät veitsellä rouheeksi.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon ricotta, sokerit, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste.
  3. Huuhtele ja halkaise nektariinit. Poista kivet. Sivele nektariinit kevyesti öljyllä ja grillaa hedelmät kuumassa grillissä molemmin puolin.
  4. Lusikoi täytettä lämpimien hedelmien koloihin. Valuta päälle muscovadosiirappia. Viimeistele pähkinärouheella.

Vinkki! Jos grillaat nektariineja reilusti, työnnä puolikkaat samansuuntaisesti kahteen metalliseen vartaaseen. Hedelmät on helppo kääntää.

Kommentit (2)

Vierailija

Mihin ihmeeseen tulee korianteri / yrtit lohi-katkarapuvartaissa? Ainesosaluettelossa on limettikastike, mutta ohjeessa puhutaan limettimehusta. Onko ne eri tavaraa? Tarkistakaa ohjeet ennen julkaisua, sillä kaikki eivät osaa soveltaa.