Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Pari yksinkertaista kikkaa tekee pannarista parempaa kuin koskaan! Voin paahtaminen tuo siihen upean pähkinäisen aromin. Vatkaa kananmunat sähkövatkaimella niin saat pannarista upean kuohkean.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetun voin maustama pannukakku

Ainekset

100
g
voita
4
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
l
täysmaitoa
4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
(vaniljatanko)

Työvaiheet

  1. Ruskista voita kattilassa, kunnes se vaahtoaa. Ruskistumiseen menee noin 3 minuuttia. Kaada voi ja kaavi myös ruskistunut hera toiseen astiaan jäähtymään.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella. Sekoita vaahtoon ½ litraa maitoa. Lisää vehnäjauhot, suola ja noin ¾ dl ruskistettua voita ja sekoita. Säästä loppu voi voiteluun. (Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet taikinaan.) Lisää loppu maito ja sekoita. Anna taikinan turvota 15 minuuttia huoneenlämmössä. Kuumenna uuni sillä aikaa täydelle teholle.
  3. Päällystä uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille ja laita pelti uuniin. Paista 1 minuutti täydellä teholla ja laske sitten lämpötila 200 asteeseen. Paista noin 20–25 minuuttia uunin ja pellin koosta eli pannukakun paksuudesta riippuen.
  4. Voitele kuuma pannari ruskistetulla voilla ja tarjoa sokeroitujen mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Vinkki Mausta pannari vaniljan sijasta kardemummalla ja tarjoa se mascarponejuustolla rikastetun kermavaahdon kanssa. Raikkaan ja kermavaahtoa tai mascarponea kevyemmän lisukkeen saat, kun maustat turkkilaisen jogurtin limetinmehulla ja -kuoriraasteella.

Kommentit (2)

Bon apetie

Tämähän on anopin ohje viidenkymmenen vuoden takaa! Todella maukas pannari!

Vierailija

Liikaa sokeria. 1 dl riittää.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lakkatartaletti on gluteeniton. Sulata täytteen valkosuklaa kuumaan kermaan. Lisää liivatelehdet ja ihana yllätys: piimä!

Annoksia
12 annosta
Valmistusaika
25 min + kypsennys ja hyytyminen 2 1/2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lakkatarteletti

Ainekset

6
dl
lakkoja
Pohja
125
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
1
kananmuna
2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
dl
gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
1
dl
mantelijauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
3
liivatelehteä
1
dl
kuohukermaa
100
g
valkosuklaata
3
dl
piimää
Lisäksi
n. 1
l
kuivia herneitä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa kananmuna joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa leivinpaperista hieman vuokaa suurempi pala ja painele se taikinan päälle. Kaada kuivat herneet leivinpaperille painoksi. Tämä estää piirakan reunojen vajoamisen paiston aikana. Paista pohja uunissa kypsäksi, noin 25–30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja poista sitten herneet ja leivinpaperi.
  2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Kiehauta kerma pienessä, paksupohjaisessa kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä ja paloittele valkosuklaa kerman joukkoon. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää liivatteet yksitellen kermavalkosuklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita piimä joukkoon ja kaada täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä noin 2 tuntia.
  3. Levitä lakat täytteen pinnalle juuri ennen tarjoamista.

 

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 129 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Annoksia
1-2 leipää
Vaikeustaso
Helppo

Vaivaamaton leipä

Ainekset

5 1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1/2
Dl
Ruisjauhoja
1
Dl
Neljänviljan hiutaleita
2
Tl
Suolaa
1
Rkl
Sokeria
1
Pss
Kuivahiivaa
3 1/2
Dl
Kylmää vettä

Työvaiheet

Sekoita aineet kulhossa löysäksi massaksi.
Peitä kulho kelmulla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 2-3 tuntia.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja käännä taikina muutaman kerran ympäri.
Nosta leipä uunissa lämmitetylle pellille tai pitsakivelle. Nosta uuniin.
Paista 220 asteessa n.30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1510 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Galetten täytteessä maistuvat ricotta ja sitruuna ja pintaa ryydittää timjami.

Annoksia
12 annosta
Valmistusaika
40 min + keittäminen ja kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mustikkagalette

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
100
g
voita
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
200
g
ricottajuustoa
1/2
sitruunan kuori
2
rkl
sitruunan mehua
1/2
dl
sokeria
5
dl
mustikoita
1/2
dl
hillosokeria
Mustikkasiirappi
3
dl
mustikoita
1
dl
sokeria
5
timjaminoksaa
2
rkl
vettä
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
2
rkl
sokeria
timjaminoksia

Työvaiheet

  1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Paloittele voi joukkoon ja nypi taikina murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 1 tunti.
  2. Keitä mustikkasiirappi. Mittaa kaikki siirapin aineet kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes seos hieman sakenee. Siivilöi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota taikina kelmusta, laita leivinpaperille ja kauli pyöreäksi levyksi (Ø noin 35 cm). Siirrä taikinalevy leivinpaperin kanssa uunipellille.
  4. Tee täyte. Laita ricotta kulhoon. Pese sitruuna. Raasta puolet kuoren keltaisesta osasta ricottan joukkoon. Purista 2 rkl sitruunan mehua täytteeseen. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa mustikat ja hillosokeri.
  5. Levitä ricottatäyte taikinalevylle niin että reunasta jää 2–3 cm ilman täytettä. Lisää sokeroidut mustikat täytteen päälle. Käännä reuna piirakan päälle ja voitele se kananmunalla. Ripottele sokeria voidellun taikinareunuksen päälle. Paista galettea uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes se on kypsä.
  6. Viimeistele hieman jäähtynyt galette mustikkasiirapilla ja tuoreilla timjaminoksilla. Voit tarjota siirapin myös erikseen.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 75 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Arla keittiö

Vaahtomainen suklaa-rahkatäyte on täydellinen makupari kahvin kanssa. Kun piiraan päälle levittää vielä kuohkeaa kermavaahtoa, katoaa tämä Amerikasta vaikutteita saanut jälkiruoka parempiin suihin hetkessä.

Annoksia
8
Valmistusaika
25 min + hyydyttäminen

Irish cream pie

Ainekset

Pohja
175
g
suklaa-vaniljatäytekeksejä
100
g
voita
Täyte
250
g
tummaa leivontasuklaata
2
dl
kermaa
1
rkl
sokeria
2
prk
(400 g) Arla Keittiö Irish cream -maustettua rahkaa

Työvaiheet

  • Murskaa keksit rouhemaiseksi muruksi kulhossa. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Anna voin imeytyä kekseihin. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään. Rouhi 200 g suklaata veitsellä hienoksi muruksi. Säästä loppu suklaa viimeistelyyn. 
  • Mittaa ½ dl kermaa paksupohjaiseen kattilaan. Sulata suklaa kerman kanssa kattilassa ja ota pois liedeltä. 
  • Vatkaa 1 ½ dl kermaa sähkövatkaimelle pehmeäksi vaahdoksi.  Sekoita joukkoon sokeri ja rahka. 
  • Kaada sula suklaa tilavaan kulhoon. Sekoita ensin pieni määrä rahkavaahtoa suklaan joukkoon. Lisää loput vaahdot hellästi sekoittaen, ettei vaahtoisuus katoa. Sekoita tasaiseksi. 
  • Kaada rahkaseos vuokaan, tasoita pinta ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi. 
  • Juuri ennen tarjoilua, vuole suklaasta muruja ja vaahdota kerma. Mausta vaahto kevyesti sokerilla. Levitä kermavaahto piiraan päälle, ripottele suklaamurut koristeeksi ja tarjoa heti.
     

Kommentit (0)