Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Pari yksinkertaista kikkaa tekee pannarista parempaa kuin koskaan! Voin paahtaminen tuo siihen upean pähkinäisen aromin. Vatkaa kananmunat sähkövatkaimella niin saat pannarista upean kuohkean.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetun voin maustama pannukakku

Ainekset

100
g
voita
4
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
l
täysmaitoa
4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
(vaniljatanko)

Työvaiheet

  1. Ruskista voita kattilassa, kunnes se vaahtoaa. Ruskistumiseen menee noin 3 minuuttia. Kaada voi ja kaavi myös ruskistunut hera toiseen astiaan jäähtymään.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella. Sekoita vaahtoon ½ litraa maitoa. Lisää vehnäjauhot, suola ja noin ¾ dl ruskistettua voita ja sekoita. Säästä loppu voi voiteluun. (Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet taikinaan.) Lisää loppu maito ja sekoita. Anna taikinan turvota 15 minuuttia huoneenlämmössä. Kuumenna uuni sillä aikaa täydelle teholle.
  3. Päällystä uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille ja laita pelti uuniin. Paista 1 minuutti täydellä teholla ja laske sitten lämpötila 200 asteeseen. Paista noin 20–25 minuuttia uunin ja pellin koosta eli pannukakun paksuudesta riippuen.
  4. Voitele kuuma pannari ruskistetulla voilla ja tarjoa sokeroitujen mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Vinkki Mausta pannari vaniljan sijasta kardemummalla ja tarjoa se mascarponejuustolla rikastetun kermavaahdon kanssa. Raikkaan ja kermavaahtoa tai mascarponea kevyemmän lisukkeen saat, kun maustat turkkilaisen jogurtin limetinmehulla ja -kuoriraasteella.

Kommentit (3)

Bon apetie

Tämähän on anopin ohje viidenkymmenen vuoden takaa! Todella maukas pannari!

Vierailija

Liikaa sokeria. 1 dl riittää.

Käyttäjä2099
Seuraa 
Liittynyt10.6.2017

Ihan liikaa sokeria. Laitoin ensimmäiseen pannariin ajattelematta ohjeessa mainitun 2 dl, mutta seuraavaan vain ruokalusikallisen ja hyvä tuli. Nyt on uunissa taas  pannari, mutta laitan siihen täytteen karamellisesta omenapannarista. Saas nähdä taipuuko tämän ohjeen pannari rullaan repeilemättä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Taina Vilkuna KUVA Panu Pälviä

Klassinen tiramisu ei muutoksia kaipaa! Tämä ohje on mitoitettu kahdeksalle. Herkku uppoaa helposti kuitenkin esimerkiksi myös neljään suuhun, eikä yhtään jää yli.

Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Täydellinen tiramisu

Ainekset

150
g
Savoiardi (Ladyfingers) -keksejä
2
dl
espressoa
1
dl
marsala-viiniä
4
kananmunaa
1
dl
sokeria
3
prk (750 g)
mascarponea
loraus
kahvilikööriä
Pinnalle
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Asettele keksit (neliön tai suorakaiteen muotoisen) vuoan pohjalle. Sekoita espresso ja viini keskenään ja kaada seos keksien päälle.
  2. Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa vaahdoksi.
  3. Sekoita mascarpone keltuaisvaahdon kanssa. Lorauta kahvilikööriä joukkoon. Lisää valkuaisvaahto lopuksi varovasti nuolijalla käännellen joukkoon.
  4. Lusikoi vaahto vuokaan keksi-kerroksen päälle. Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Kati Pohja KUVA Arto Vuohelainen

Klassinen makuyhdistelmä uudella tavalla. Ripaus chiliä piristää söpöt stilton-päärynäpiiraat.

Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Stilton-päärynäpiiraat

Ainekset

250
g
huoneenlämpöistä voita
250
g
maitorahkaa
4
dl
vehnäjauhoa
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
Täyte
3-4
päärynäää
2
rkl
makeaa chilikastiketta
1
dl
pekaanipähkinöitä hienonnettuna
100
g
Stiltonia tai Aurajuustoa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
sitruunan mehua

Työvaiheet

  1. Sekoita voi ja rahka. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri. Lisää jauhoseos voi-rahkaseokseen. Vaivaa taikinaa mahdollisimman vähän. Muotoile taikinasta pallo, ja anna sen jähmettyä kylmässä noin 1 t.
  2. Jaa taikina noin 18 palaan. Kauli palat jauhotetulla pöydällä 1–2 mm:n paksuisiksi, halkaisijaltaan 15 cm:n kokoisiksi pyörylöiksi.
  3. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  4. Leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi.Voitele piiraiden keskiosat pullasudilla chilikastikkeella. Ripottele chilikastikkeen päälle hienonnettuja pähkinöitä ja homejuustomuruja. Nosta piirakoiden reunoja hiukan ylöspäin. Asettele 2–3 päärynäviipaletta kunkin piiraan päälle. Ripottele lopuksi päärynöiden pinnalle chiliä ja muutama tippa sitruunan mehua. Paista piirakoita uunin keskitasossa noin 20 min.

Vinkki! Kuorineen viipaloidut päärynät, joissa on siemenkota jäljellä, ovat kauniita piiraiden pinnassa. Siemenet kannattaa kuitenkin poistaa, sillä niitä on ikävä syödä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1574 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Christiina Aaltio Kuva Sami Repo

Talvinen metsä lautasella! Raikkaan kermaisen jäädykkeen maustavat kermassa haudutetut kuusenhavut.

Annoksia
8
Valmistusaika
30 min + 8 t + 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kuusijäädyke

Ainekset

1
l (50 g)
kuusen havuja
6
dl
kuohukermaa
1
vaniljatanko
1
appelsiini (kuori)
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
tomusokeria
1/4
tl
suolaa
Päälle
3/4
dl
kuorittuja manteleita
muutama kuusenoksa
1
rkl
tomusokeria
(siirappia)

Työvaiheet

  1. Kerää havut kuusenoksien päästä. Huuhtele oksat ja pilko ne pienemmiksi.
  2. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Lisää havut kerman joukkoon. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään 12 tunniksi.
  3. Siivilöi kerma. Leikkaa vaniljatanko pitkittäin puoliksi. Rapsuta vaniljan siemenet veitsen kärjellä kermaan. Raasta appelsiinin oranssi kuori raastimen hienolla terällä. Lisää appelsiiniraaste, tuorejuusto, tomusokeri ja suola kerman joukkoon. Vatkaa seos tasaiseksi ja kuohkeaksi.
  4. Kaada seos jäädykevuokaan. Suojaa vuoka foliolla ja nosta pakastimeen jäätymään vähintään neljäksi tunniksi.
  5. Paahda manteleita kuivassa, kuumassa paistinpannussa muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä.
  6. Ota jäädyke jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoilua. Kumoa jäädyke tarjolle. Koristele pinta manteleilla ja pienikokoisilla kuusenoksilla. Siivilöi päälle tomusokeria. Halutessasi valuta päälle siirappia.

VINKKI Havut jäädykkeen päällä ovat vain koristeita, niitä ei syödä. Muistathan, että havuja saa kerätä vain maanomistajan luvalla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 535 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Tee piparitaikinasta ohuen ohuita sipsejä. Ne sopivat hyvin dipattaviksi ja sellaisenaan naposteltaviksi esimerkiksi juustolautaselle.

Annoksia
noin 100 kpl
Valmistusaika
1 t + 8 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Piparisipsit

Ainekset

75
g
voita
1 1/4
dl
sokeria
1/4
dl
siirappia
2
tl
kanelia
1
tl
inkivääriä
1
tl
neilikkaa
1/4
tl
jauhettua kardemummaa
1
tl
soodaa
1
dl
vettä
4-5
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Sekoita voi, sokeri ja siirappi notkeaksi tahnaksi. Lisää inkivääri, kaneli, neilikka ja kardemumma. Sekoita sooda veteen ja kaada joukkoon.
  2. Alusta jauhot taikinaan. Kaada taikina leivinpöydälle. Alusta käsin vielä viisi minuuttia. Kiedo taikina kelmuun ja siirrä yöksi jääkaappiin.
  3. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Kauli pala taikinaa mahdollisimman ohueksi, 1-2 mm:n paksuiseksi levyksi. Säilytä loppu taikina jääkaapissa, sillä sitä on helpointa kaulia kylmänä. Ota muotilla tai pienellä lasilla piparkakkuja. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Paista muutama minuutti. Seuraa paistumista koko ajan, etteivät sipsien reunat kärähdä.

Vinkki! Jos haluat sipseistä kaarevia, paista ne leivinpaperirullan, foliorullan tai metallilieriön päällä.

 

 

Kommentit (0)