Sport on lisännyt 91 reseptiä.
Linkitetty 172 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rosmariini antaa jännän metsäistä makua mansikkahillolle. Hillo sakeutuu perinteisen hillosokerin sijaan chiasiemenillä. Tarjoile hillo kaurapannarien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + tekeytyminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kaurapannarit ja mansikka-chiahillo

Ainekset

5
dl
mansikoita pilkottuna
1
rosmariinin oksa
2
rkl
chiasiemeniä
2
rkl
hunajaa
Kaurapannarit
2
dl
piimää
2
munaa
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
dl
gluteenittomia kaurajauhoja
1/2
tl
soodaa
ripaus suolaa
1
tl
sokeria
1
rkl
öljyä
Lisäksi
paistamiseen öljyä

Työvaiheet

  1. Aloita hillosta. Kiehauta pilkotut mansikat kattilassa. Voit lisätä rosmariinin sekaan antamaan makua. Anna jäähtyä. Lisää chiasiemenet ja makeuta maun mukaan. Sekoita huolellisesti ja pakkaa hillo puhtaaseen lasipurkkiin. Jätä rosmariini mukaan, jos haluat vahvempaa makua. Anna hillon tekeytyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.
  2. Sekoita kulhossa piimä ja munat. Sekoita toisessa kulhossa kaurahiutaleet ja -jauhot, sooda, suola ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet piimä-munaseokseen, lisää öljy. Sekoita tasaiseksi. Paista kuumalla lettupannulla öljyssä pieniä pyöreitä pannukakkuja. Tarjoa mansikka-chiahillon kanssa.

SUOJAA SYDÄMELLE. Mansikan flavonoidit tekevät siitä todellisen sydänystävän. Tutkimukset osoittavat, että flavonoidit antavat suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta. Mansikat voivat myös madaltaa merkittävästi huonoa kolesterolia sekä parantaa verihiutaleiden toimintaa.

Kommentit (8)

Chialover

Kauanko ko. hillo säilyy?

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moikka, ikävä kyllä en osaa antaa tarkkaa aikaa hillon säilyvyydestä. Desinfioidussa lasipurkissa säilyy paremmin kuin esimerkiksi pakasterasiassa.

Riikka

Vierailija

Järkikin sanoo, ettei tuo hillo säily kuin muutaman päivän.  Jos haluaa pidempiä aikoja säilytellä, kaipaa hillo bentsoehappoa tai umpioimista.

Hiilarinen

Kiitos ohjeesta! Tämä ratkaisee ikiongelmia: mitä tekisi chian siemenille ettei kyllästy, mansikkahillo on kätevä ottaa pöytään mutta sokeria ei voi mättää. Ruokapiirissä on tarjolla hunajaa lähituottajalta ja elämä hymyilee:)

tätsy

Jos tuo on vain jääkaapissa, se homehtuu. Sokeri sitoo mansikan vapaan veden homeilta. Pakkaseen siis ja sen sulettua nopea käyttö.

kemisti

Mehut ja hillot säilyvät parhaiten kun sokeria käytetään vähintään puoli kiloa, mielellään jopa kilo jokaista marjakiloa kohden. Kyse on elintarvikkeen sisältämän veden aktiivisuudesta, jota mitataan asteikolla nollasta yhteen. Mitä alhaisempi veden aktiivisuus, sitä parempi hillon säilyvyys. Puolella kilolla sokeria saavutetaan 0,97 aktiivisuus, jossa suuri osa bakteereista ei enää selviydy. Kokonaisella sokerikilolla marjakiloa kohden veden aktiivisuus muuttuu 0,92:een, jolloin bakteereilla ei enää ole elinmahdollisuuksia. Mikrobit sisältävät pääosin vettä, jolloin vahvassa sokeriliuoksessa vesi siirtyy mikrobien soluista puoliläpäisevän solukalvon läpi. Bakteeri painuu kasaan ja kuolee. Bakteerit lisääntyvät parhaiten pH-arvoltaan neutraalissa ympäristössä ja marjojen pH on happaman puolella, joten sekin osaltaan edistää marjahillojen ja –mehujen säilyvyyttä.

Näin yksinkertaista se on.

Jos haluaa ”terveellistä” hilloa, kannattaa syödä ne mansikat sellaisenaan soseutettuna eikä alkaa pelleillä minkään kaukomaansiemenien kanssa.

Vierailija

Hillosokeri takaa säilyvyyden. Sakeus tulee hyvänä lisänä. Hillot katsotaan säilömiseksi, siis säilyvyys on tärkeä pointti. Voihan tuota käyttää kuin tuoresosetta, hillo se ei mielestäni ole vaikka hillopurkissa säilytettäisikin.

Mansikkafriikki

Onko marjat keitettävä ensin? Itse pidän eniten vain survotuista tuoremarjoista.Soseuttaako chiasiemen tuoremarjan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Yksinkertaiset uunipäärynät maistuvat myös (vegaanisen) jäätelön kanssa. Vinkki tulevaan: tässä on helppo ja herkullinen joulujälkkäri!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunipäärynät

Ainekset

4
(kotimaista) päärynää
2
rkl
vaahterasiirappia
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
(sulatettua) kookosöljyä tai rypsiöljyä
4
tl
sokeria
½
tl
jauhettua kanelia
¼
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus muskottipähkinää
TARJOILUUN
vaahdotettua kasvikermaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  2. Puolita päärynät (pituussuunnassa) ja kaiva hedelmäkota pois pienellä lusikalla, meloniraudalla tai veitsenkärjellä. Laita leikkuupinta ylöspäin uunivuokaan.

  3. Lorauta päälle vaahterasiirappia, sitruunan mehua, etikkaa ja öljyä. Ripottele sokeri ja mausteet päälle.

  4. Käännä päärynät leikkuupinta alaspäin ja kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  5. Käännä leikkuupinta ylös ja jatka vielä noin 5 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä ja kunnolla karamellisoituneita.

  6. Tarjoa vaahdotetun kasvikerman (ja vuokaan valuneen kastikkeen) kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Älä anna suklaisuuden hämätä. Tämä pirtelö on loistovälipala!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Tervehenkinen suklaapirtelö

Ainekset

1
pakastettu (kypsä) banaani
3
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
vaahterasiirappia tai hunajaa
noin 4
dl
mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Soseuta kaikki keskenään tehosekoittimessa, lisää mantelimaitoa vähitellen, kunnes pirtelö on sopivan paksuista.

  2. Jaa yhteen pitkään tai kahteen pieneen lasiin.

VINKKI! Jos haluat nostaa pirtelön proteiinipitoisuutta, vaihda mantelimaito soijamaitoon, sillä soijamaito sisältää kasvimaidoista ehdottomasti eniten proteiinia. Tai käytä lehmänmaitoa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 292 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Suklaa-pähkinälevite ja erilaiset dipattavat hedelmät, keksit ja karkit muodostavat herkkulaudan, jonka ymäpärillä käy kuhina!

Tänä vuonna pikkujouluissa tehdään erilaisia herkullisia lautoja. Syksyllä ihastuttiin butter boardiin, talvella siirrytään makeaan versioon eli chocolate boardiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkulauta eli sweet board

Ainekset

1
dl
suklaa-pähkinälevitettä (esim. Nutella)
1
dl
keksitahnaa (esim. Biscoff)
50
g
valkosuklaata
1
rkl
vadelma- tai kirsikkahilloa
1
granaattiomena
LISÄKSI
hedelmiä, keksejä ja pipareita, suolatikkuja, minicroissantteja

Työvaiheet

  1. Levitä suklaa-pähkinälevite ja keksitahan veitsen avulla tai lusikan kuperalla puolella leikkuulaudalle, Suojaa lauta halutessasi leivinpaperilla.
  2. Sulata osa valkosuklaasta mikrossa ja pursota tahnojen päälle. Rouhi loput valkosuklaasta ja ripottele pinnalle. Lisää hillo pieninä nokareina.
  3. Irrota granaattiomenan siemenet ja ripotelle pinnalle.
  4. Lisää leikkulaudan reunoille hedelmäviipaleita, keksejä ja suolatikkuja, joilla voi kauhaista tahnatäytettä. 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1539 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Vegaaninen tiramisu on supersamettinen herkku, joka saa syöjän haukkomaan henkeään ihastuksesta. On väärin tarjota sitä vain vegaaneille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45min + tekeytyminen 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen tiramisu

Ainekset

dl
cashewpähkinöitä
¾
dl
kookoskermaa
¾
dl
vaahterasiirappia
1
tl
vaniljasokeria
ripaus suolaa
LISÄKSI
8
Biscoff-keksiä
2
rkl
pikakahvijauhetta
2
rkl
kiehuvaa vettä
PÄÄLLE
100
g
tummaa maidotonta suklaata
noin 1¼
dl
kookoskermaa (loput tetrasta)
KORISTELUUN
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Laita ensin cashewpähkinät lämmönkestävään kulhoon ja kaada päälle lähes kiehuvaa vettä. Anna liota noin 30 minuuttia.

  2. Tee sillä aikaa vahva kahvi. Sekoita kahvijauhe ja vesi keskenään.

  3. Murustele keksit 4 pienen annoslasin pohjalle. Kostuta puolella vahvasta kahvista.

  4. Valuta cashewpähkinät ja mittaa tehosekoittimeen yhdessä kookoskerman, vaahterasiirapin, vaniljasokerin, suolan ja lopun vahvan kahvin kanssa (1 rkl). Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Jaa täyte annoslaseihin keksipohjan päälle ja siirrä hetkeksi jääkaappiin.

  5. Paloittele suklaa lämmönkestävään kulhoon. Kuumenna kookoskerma kattilassa (tai mikroaaltouunissa) kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Anna olla koskematta 5 minuuttia. Sekoita tasaiseksi ja jaa annoslasien päälle. Siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi.

  6. Siivilöi tarjoiluhetkellä päälle kaakaojauhetta.

Kommentit (0)