Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 229 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Panu Pälviä

Jotain uutta, jotain vanhaa. Vispipuuro on tämän hetken trendiruuista ihanin. Superfood-versio tehdään ruisjauhoista ja mustikasta.

Perinteinen puolukkainen vispipuuro tuntuu tekevän taas tuloaan. Eikä ihme, sillä pilvimäisen pehmeä ja hieman kirpeä kylmä puuro sopii niin aamupalaksi kuin jälkiruoaksikin.

Tämä vispipuuro poikkeaa perinteisestä, sillä mannasuurimoiden sijaan käytössä on ruisjauhot ja puolukoiden tilalle laitetaan mustikoita. Maku on silti hurmaava ja ruisjauhot tekevät puurot hippusen terveellisemmän. Lisäksi valmistus on jopa helpompaa kuin perinteisen vispipuuron.

Marjoja ja ruisjauhoja ei nimittäin tarvitse keittää, vaan riittää, että ne sekoitetaan huolellisesti kiehautettuun veteen. Puuron annetaan jäähtyä täysin, jonka jälkeen se vatkataan sähkövatkaimella kevyen kuohkeaksi. Pitkähköstä vatkaamisesta ei kannata luistaa, sillä sitä kuohkeamman puuron saat, mitä pidempään jaksat vatkata!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min + jäähtyminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-ruisvispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
5
dl
ruisjauhoja
5
dl
mustikoita (pakaste tai tuore)
2
dl
sokeria
0,5
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon ruisjauhot.
  2. Lisää mustikat, sokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  3. Anna puuron turvota kattilassa kannen alla vähintään kaksi tuntia tai seuraavaan aamuun. Pidä kattila viileässä.
  4. Vatkaa kylmä puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella, noin 8 minuuttia. Tarjoa jälkiruokana tai välipalana.

Kommentit (13)

Vierailija

Tästä tulee aivan liian makeaa! Sokerin määrä kannattaa puolittaa... ei sovellu mielestäni välipalaksi tällä reseptillä, selvästi jälkiruoka.

Vierailija

eikö ruisjauhot tuolla tavalla kypsentämättöminä ole aika rajua tavaraa vatsalle? hyvänmakuistelta kuulostaa kyllä, mutta...

LilStelWil

Itse olen laittanut tähän määrään n puoli desiä sokeria , riittää hyvin! Ja mustikat tai muut marjat olisi hyvä olla sulatettuja muutoin kiehautettu vesi jäähtyy niin nopeasti ettei ruisjauhot kerkiää kypsyä lämpimässä .

Vierailija

Mielestäni liikaa jauhoja, vaikea vatkata. Lisäsin tuoremehua, että sain jotenkin vatkattu. Turhan makeaakin tuli.

Vierailija

Ei ruisjauhoja. Kannattaa mieluummin ostaa Riihipuodin Ruismannaa. Hiukan karkeampi jauhatus, suunnilleen sama kuin tavallisissa mannaryyneissä. Tulee TOSI hyvää! Ei kauramannaa, kun se on pelkkää harmaata liisteriä.

Vierailija

Ruisjauhoista vispipuuroa??? Outo ajatus. Ei niin hienosta jauhatuksesta tule kunnollista vispipuuroa sen enempää kuin leivontakarkeista vehnäjauhoistakaan. Komppaan edellistä kirjoittajaa, mieluummin karkeampia ruismannaryynejä.

Vierailija

Reseptin jauhomäärässä lienee virhe! Arvelisin 3 - 3,5 dl jauhoa litraan vettä olevan oikea määrä. Puuro on oikein hyvää ja terveellistä!

Vierailija

Erittäin hyvin onnistui ja laitoin aineet reseptin mukaan. Vatkasin yleiskoneella ja tuli hyvä vaahto. Herkullista.

puuron ystävä

" Ruisjauhoista vispipuuroa??? Outo ajatus "

Ruisjauhoista SAA vatkattua marjapuuroa ja se on hyvää ja terveellisempää, kuin mannasuurimoista tehty, toki tumma manna on ravinteikkaampaa.

Itse kyllä keitin ruispuuroa  n. 1h.

puuro on hyvää

Ruisjauhom pusssisakin on ohje puuronkeitttoon 1l. nestettä 2dl ruisjauhoja, sokeria maun mukaan.. 2dl on ehd.liikaa.

Mammina

Ikäviä lapsuuden makumuistoja ruispuurosta mustikoilla tai puolukoilla joita kansakoulussa usein tarjottiin. Vispattua ei se kuitenkaan tainnut olla, eikä tainnut olla yhtään sokeria tuossa puurossa eikä sirotesokeria tarjolla.
Nykyään kun olen vanha voisi jopa maistuakin. Moni lapsena epämieluisa ruoka maistuu nykyään hyvältä. Laittaisin ehkä sekaan mannaryynejä maun pehmentämiseksi ja huomattavasti vähemmän sokeria kuin ohjeessa. Oudoksuttaa kuinka siellä Suomessa käytetään ruista vaikka mihin johon se ei mielestäni sovi.

Vierailija

Tämä on siis raakapuuroa? Riippuu tietenkin siitä kuinka kuumiksi jauhot ja marjat tulevat kiehuvaan veteen sekoitettuina. Minusta olisi hyvä että kävisi ilmi että puuroa ei keitetä.

Vierailija

@ puuron ystävä

Ruismannalla ei ole mitään tekemistä vehnästä tehtyjen mannaryynien kanssa. En tiedä mitä "tummaa mannaa" tarkoitat, mutta ruismanna on 100% ruista, ihan samaa kuin ruisjauhot, mutta karkeampi jauhatus ja sopii paljon paremmin vispipuuroksi, kun karkeasta jauhatuksesta ei tule sellaista liisteriä mitä ruisjauhoista. Eihän kukaan vehnäjauhoistakaan tee vispipuuroa, vaan vispipuuro tehdään perinteisesti vehnästä jauhetusta mannaryyneistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 291 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Pehmeästä tofusta syntyy helppo vegaaninen suklaamousse, joka vaatii aktiivista työskentelyaikaa vain viisi minuttia. Mousse sekoitetaan tehosekoittimessa ja laitetaan jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + jähmettyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tofu-suklaamousse

Ainekset

150-200
g
tummaa suklaata (72-80 %)
400
g
silken tofua eli pehmeää tofua
1 1/2
dl
soija- tai kaurajuomaa
1
rkl
vaahterasiirappia
LISÄKSI
tuoreita marjoja, tomusokeria ja kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  2. Kaada tofu, soijajuoma sekä vaahterasiirappi tehosekoittimen kulhoon.
  3. Käynnistä tehosekoitin ja valuta sula suklaa joukkoon koneen käydessä. Kun kaikki suklaa on sekoittunut joukkoon, anna koneen käydä vielä 30 sekuntia.
  4. Kaada mousse tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
  5. Koristele mousseannokset esimerkiksi tuoreilla marjoilla, tomusokerilla ja kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 394 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pakasta kahvi jääpalamuotteihin, niin se säilyy paremmin. Kahvipaloja voi käyttää jääkahviin tai surauttaa vaikka pikaiseksi smoothieksi banaanin ja jogurtin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Jääkahvi

Ainekset

1
dl
kylmää kahvia
1–2
dl
maitoa
1–3
tl
makusiirappia, esimerkiksi karamellisiirappia
kahvinmakuisia jääpaloja

Työvaiheet

  1. Laita kahvinmakuiset jääpalat lasiin.
  2. Lisää kylmä kahvi ja maito.
  3. Mausta juoma halutessasi makusiirapilla. Sekoita ja maista, lisää siirappia tarvittaessa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tanskalaisessa omenaherkussa on kolme ihanaa kerrosta: pehmeiksi haudutettuja omenakuutioita, voissa paistettuja leipämuruja ja pumpulinpehmeää kermavaahtoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + keittäminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aeblekage eli tanskalainen omenaherkku

Ainekset

1
kg
hapahkoja omenoita
4
rkl
sokeria
2
dl
vettä
1
vaniljatanko
2
kanelitankoa
PÄÄLLYS
100
g
voita
1
dl
sokeria
5
dl
kuivia leivänmuruja
3
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi omenat. Laita ne paistinpannulle. Lisää sokeri, vesi, halkaistu vaniljatanko ja kanelitangot. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta 15–20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Poista vanilja- ja kanelitangot.

  2. Sulata voi pannulla. Lisää sokeri ja sekoita. Lisää leivänmurut. Paista sekoitellen hetki. Levitä murut leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi.

  4. Kokoa ainekset kerroksittain vuokaan. Laita pohjalle ensin omenaa, sitten leivänmuruja ja päälle kermavaahtoa. Jälkiruoka on valmis tarjottavaksi heti, mutta jos se saa vetäytyä muutaman tunnin viileässä, sen maku syvenee.

Vinkki Voit korvata osan leipämuruista murustetuilla kanelikekseillä. Vähennä tällöin hieman sokerin määrää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Suklaamannasuurimot, sula suklaa ja tumma kaakaojauhe pitävät huolen, että tässä puurossa riittää makua. Vadelmat kannattaa painella tiheän siivilän läpi, jos ei halua siemeniä hampaiden väleihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-suklaapuuro

Ainekset

250
g
tuoreita vadelmia
8
dl
maitoa
2
dl
suklaamannasuurimoita
¾
dl
sokeria
1
rkl
tummaa kaakaojauhetta
¼
tl
suolaa
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Jos haluat puurosta sileän, painele sose vielä siivilän läpi kulhoon.

  2. Kuumenna maito pinnoitetussa kattilassa. Vatkaa mannasuurimot, sokeri, kaakaojauhe ja suola joukkoon. Kypsennä välillä sekoittaen 7–8 minuuttia.

  3. Sekoita joukkoon vadelmasose ja laita puurokattila kylmävesihauteeseen.

  4. Rouhi suklaa hienoksi muruksi ja sekoita jäähtyneen puuron joukkoon.

  5. Vatkaa puuro kuohkeaksi. Jaa tarjoilukulhoihin ja koristele halutessasi vadelmilla ja suklaarouheella.

Kommentit (0)