Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 111 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Panu Pälviä

Jotain uutta, jotain vanhaa. Vispipuuro on tämän hetken trendiruuista ihanin. Superfood-versio tehdään ruisjauhoista ja mustikasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min + jäähtyminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-ruisvispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
5
dl
ruisjauhoja
5
dl
mustikoita (pakaste tai tuore)
2
dl
sokeria
0,5
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi. Ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon ruisjauhot.
  2. Lisää mustikat, sokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  3. Anna puuron turvota kattilassa kannen alla vähintään kaksi tuntia tai seuraavaan aamuun. Pidä kattila viileässä.
  4. Vatkaa kylmä puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella, noin 8 minuuttia. Tarjoa jälkiruokana tai välipalana.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Juustoa teessä? Kyllä vain, ja lisäksi samettista seesamitahnaa eli tahinia mausteena. Vuoden 2020 mielenkiintoisin jälkkärijuoma on tässä.

Juustotee kuulostaa ällöttävältä, jos mieleen nousee kuva kuumassa teessä pehmenevästä palasta Oltermannia. Todellisuudessa muun muassa Kapkaupungin, Los Angelesin ja Shanghain trendikuppiloissa suosittu juoma ei ole juuri kermakaakaota kummallisempi. Sen pinnalle lisätty juusto on samettista...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + jäähdyttäminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-juustotee

Ainekset

6
dl
teejuomaa (esim. earl grey)
1
rkl
hunajaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
tahinia
1–2
rkl
sokeria
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Hauduta tee ja makeuta se hunajalla. Jäähdytä tee huoneenlämpöiseksi.
  2. Notkista tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon tahini ja sokeri. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja yhdistä se tuorejuusto-tahiniseokseen.
  3. Jaa tee laseihin ja lusikoi tuorejuustoseos juoman pinnalle. Tarjoa jälkiruokana tai makeana välipalana.

Kommentit (0)

Tämä marenkikakku on näyttävä kolmikerroksinen herkku. Makea marenki ja mantelimassa ovat täydellinen makupari raikkaalle vadelmalle ja granaattiomenalle. Kakusta löytyy myös täyteläisen herkullista tuorejuustolla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Tätä kakkua ei voi vastustaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1,5 h + paistaminen 1,5 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava vadelma-marenkikakku

Ainekset

Marenkipohjat
4
kpl
valkuaisia
2
dl
taloussokeria
1/2
tl
suolaa
2
tl
sitruunamehua
Täytteet
1
kpl
granaattiomena
3
dl
kuohukermaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
vaniljatahnaa (tai 3 tl vaniljasokeria)
200
g
mantelimassaa
300
g
tuoreita vadelmia
Koristelu
tuoreita vadelmia
granaattiomenan siemeniä
marenkeja
pakastekuivattua vadelmarouhetta
koristehelmiä
tuoretta minttua

Työvaiheet

Marenkipohjat:
Laita valkuaiset ja puolet sokerista yleiskoneen kulhoon.
Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada loput sokerista joukkoon samalla koko ajan vatkaten.
Lisää joukkoon vielä suola ja sitruunamehu ja vatkaa vielä vähintään 5 minuuttia.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla.
Nostele marenkimassasta toisella pellille kaksi ja toiselle yksi eli yhteensä kolme saman kokoista kekoa.
Levitä marenkia ruokalusikan tai nuolijan avulla siten, että saat kolme ympyrän muotoista pari senttiä paksua ja n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa marenkipohjaa.
Paista 120-asteisessa uunissa 1,5 h.
Ota pellit uunista ja jätä pohjat jäähtymään vähintään tunniksi.

Täyttäminen:
Halkaise granaattiomena ja lohko puolikkaat vielä pariin osaan.
Laita isoon kulhoon reilusti vettä ja irrota granaattiomenan siemenet lohkoistaan veden pinnan alla, jolloin säästyt sotkulta. Lopuksi kuivaa granaattiomenan siemenet talouspaperilla.
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljatahna. Vatkaa seos jämäkäksi vaahdoksi.
Laita kermaseos pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Viipaloi mantelimassa ohuiksi viipaleiksi.

Nosta ensimmäinen marenkipohja tarjoiluastialle.
Pursota päälle puolet kermavaahdosta.
Asettele kermavaahdon päälle puolet mantelimassaviipaleista, vadelmista ja granaattiomenan siemenistä.
Nosta täytteiden päälle toinen marenkipohja ja täytä samalla tavalla kuin ensimmäinen.
Päällimmäiseksi laita kolmas marenkilevy ja koristele haluamallasi tavalla.
Nauti heti!

Kommentit (0)

Iipiwee on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Ei mitään ruokaa jääkaapissa? Tämä herkku syntyy jämistä ja on kokeilemisen arvoinen. Lounaaksi töihin, iltapalaksi, brunssille... Käytä vihannesten jämät, raasta, käytä juustojen jämät raasteena ja kananmuna sitomaan edelliset yhteen. Pellillinen herkkua on käsillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Juustoinen kasvisrösti

Ainekset

2
Kpl
Isoja porkkanoita
Puolikas
Kesäkurpitsa
1-1,5
Keltasipulia
2
Kpl
Varsisellerin vartta
3
Perunaa
2-3
dl
juustoraastetta (tässä mozzarella ja cheddar)
1
Kananmuna
2
tl
Suolaa
Mustapippuria maun mukaan pinnalle

Työvaiheet

Raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi. Lisää suola ja jätä kulhoon siksi aikaa, kun raastat juustoraasteen, jotta ylimääräinen neste irtoaa kasviksista.
Laita kasvikset lävikköön ja paina raastetta lävikköä vasten, jotta ylimääräinen neste valuu pois.
Laita raaste takaisin kulhoon ja sekoita siihen juustoraaste. Vatkaa eri kulhossa kananmunan rakenne rikki ja lisää se raasteeseen.
Kumoa seos leivinpaperille uunipellille ja taputtele tasaiseksi levyksi. Rouhi myllystä muutama pyöräytys mustapippuria paistoksen päälle.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20-25 min.

Koristele esim. basilikasilpulla.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 71 reseptiä.
Linkitetty 80 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Munakas on pikalounas parhaimmillaan! Lisää munakasmassaan pinaattia ja tee munakkaan sisälle mehevä täyte lehtikaalista, vuohenjuustosta ja pinjansiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-pinaattimunakas

Ainekset

6
munaa
1
dl
hienonnettua pakastepinaattia sulatettuna
ripaus
suolaa ja mustapippuria
2
rkl
vettä
Täyte
1
rkl
pinjansiemeniä
1
valkosipulinkynsi
7
dl
suikaloitua lehtikaalia
ripaus
suolaa
50
g
vuohenjuustoa
Lisäksi
paistamiseen öljyä
babypinaattia, ituja

Työvaiheet

  1. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon pinaatti, mausteet ja vesi.
  2. Paista pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla paistinpannulla pari minuuttia. Varo polttamasta. Siirrä siemenet syrjään pannulta.
  3. Hienonna valkosipulinkynsi. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja suikaloi. Paista valkosipulia ja kaalia pari minuuttia öljyssä pannulla. Siirrä lehtikaali syrjään.
  4. Kaada munakasmassa pannulle ja paista pari minuuttia tai kunnes munakas on reunoilta kypsä mutta keskeltä vielä juokseva. Lusikoi  lehtikaali päälle ja jatka paistamista vielä toiset pari minuuttia.
  5. Ripottele kypsän munakkaan päälle pinjansiemeniä ja vuohenjuustoa murusteltuna. Tarjoa munakas tuoreen pinaatin ja itujen kanssa.

Kommentit (0)