Me Naiset on lisännyt 1108 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihanan kirpeä raparperi taipuu muuhunkin kuin piirakan täytteeksi: kokeile raparperivispipuuroa, joka maistuu aivan kesältä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Raparperivispipuuro

Ainekset

450
g
raparperia
1 ½
dl
ruokosokeria
noin 2
dl
vettä
½
dl
mannasuurimoita
Kardemummakerma
1
dl
kuohukermaa
2
dl
maitoa
2
rkl
sokeria
1
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperit ja laita ne ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes raparperit mehustuvat. Siivilöi mehu kunnolla painellen kulhoon. Lisää vettä sen verran, että saat yhteensä 5 dl lientä.
  2. Kiehauta raparperiliemi ja lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada puuro vatkauskulhoon ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
  3. Vatkaa jäähtynyttä puuroa sähkövatkaimella matalalla teholla noin 15 minuuttia, kunnes puuro on kuohkeaa.
  4. Mittaa kerma, maito, sokeri ja kardemumma kattilaan ja keitä pari minuuttia miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Siivilöi vispipuuron päälle.

Kommentit (2)

Mannaa

Ihanaa, kysymys tuleeko tosiaan vain 1/2 dl mannasuurimoita?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksestä! Kyllä vain, ½ dl mannasuurimoita riittää 5 dl:n nestemäärän kanssa kuohkeaan puuroon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Tiikerikakku
Tiikerikakku

Tiikerikakku on kuivakakuista parhain ja aateliaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
15 min taikina + 5o min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Tiikerikakku

Ainekset

200
g
voita
2
dl
sokeria
3
kpl
munia
2
tlk
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
3
dl
jauhoja
3
rkl
kaakaojauhoa
3
rkl
kermaa (tai voi sulaa)

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Ota voi pehmenemään huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen leivontaa
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri
3. Lisää joukkoon munat yksitellen samalla vatkaten
4. Sekoita jauhot keskenään ilman kaakaojauhetta ja kaada seos kulhoon
5. Ota 1/3 taikinaa erilleen, ja lisää siihen kaakaojauho ja kermta (tai voi sula)
6. Laita taikina kerroksittain voideltuun ja korppujahotettuun vuokaan. Aloita vaalealla

Paista 175 asteessa 50-60 min

Kommentit (0)

Juhlava mansikkajuustokakku raparperi-toscapohjalla hurmaa maullaan! Kakussa on täyteläisen makea raparperipiiras ja rapea toscakuorrute sekä raikas mansikkajuustokakku. Halutessaan pohjan ja kuorrutteen voi tehdä jo kahta päivää ennen tarjoilemista. Juustokakku-kerroksen voi tehdä päivän ennen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
1 h + jäähtyminen 1 h + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava mansikkajuustokakku raparperi-toscapohjalla

Ainekset

Raparperipohja:
2
kpl
kananmunia
1
dl
fariinisokeria
75
g
voita
2,5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kaardemummaa
1
tl
kanelia
200-250
g
raparperia (n. 2-3 vartta)
Toscakuorrute:
100
g
mantelilastuja
75
g
voita
1
dl
sokeria
2
rkl
maitoa
2
rkl
vehnäjauhoja
Mansikkajuustokakku-kerros:
500
g
kotimaisia mansikoita (sekä pakaste että tuore käy)
10
kpl
liivatelehtiä (luomu)
3
dl
vispikermaa
250
g
mascarponea
2
tl
vaniljasokeria
1/2
dl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu:
tuoreita mansikoita
raparperia
sitruunamelissaa tai minttua

Työvaiheet

Pohja:
Laita uuni lämpeämään 180-asteeseen.
Pingota irtopohjavuoan (halkasijaltaan 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
Vaahdota kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata voi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Siivilöi jauhoseos munasokeri-vaahdon joukkoon.
Kaada taikinaan sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi esimerkiksi nuolijaa apuna käyttäen.
Kaada taikina voideltuun vuokaan.
Viipaloi raparperit ja ripottele ne taikinan pinnalle.
Esipaista piiraspohjaa 20 minuuttia.

Toscakuorrute:
Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
Kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes se kiehahtaa.
Kaada kuorrute esipaistetun piiraspohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
Paista pohjaa vielä 15 minuuttia.
Ota piiras uunista ja anna jäähtyä vähintään tunnin ajan, mielellään kauemmin.

Mansikkajuustokakku-kerros:
Soseuta tuoreet tai sulatetut pakastemansikat.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota vispikerma jämäkäksi vaahdoksi.
Lisää mansikkasoseen joukkoon mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri.
Sekoita mansikkamascarpone-seos tasaiseksi sähkövatkaimella.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi.
Lisää kuuman mehuun liivatelehdet joista on puristettu ylimääräinen vesi pois.
Tarkista että liivatteet sulavat kokonaan ja lisää tarvittaessa pieni tilkka kiehuvaa vettä.
Kaada liivateneste ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mansikkaseokseen.
Viimeisenä kääntele täytteen joukkoon kermavaahto. Tarkista maku.
Täyte on melko löysää, mutta se kyllä hyytyy jääkaapissa!
Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Viimeistely:
Irrota kakku vuosta ja siirrä tarjoiluastiaan.
Koristele haluamallasi tavalla.
Nauti! :)

Kommentit (3)

Vierailija

Missä vaiheessa pohja paistetaan kypsäksi? Ohjeessa puhutaan vain esipaistamisesta.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Kiitos huomiosta, pohjaa paistetaan tosiaan vielä toscakuorrutuksen levittämisen jälkeen 15 minuuttia, mutta olin unohtanut kirjoittaa sen ohjeeseen. Nyt korjasin tuon! :)

Kakku kakkuna, piirakka piirak...

Siksi monivaiheinen kakkupiirakkayhdistelmä, että jätän kokeilematta. Epäonnistumisen riski on suuri, ja jos vaivannäkö ei palkitse, ottaa kyllä päähän. Toisekseen kymmenen liivatetta tuorejuustokakussa on paljon, liian paljon. Kolmanneksi epäilen, että pohjan rapeus kärsii, kun tuorejuustotäyte tulee päälle, joten mitenköhän nämä aineyhdistelmät tosiasiassa sitten toimiikaan?! 🧐

Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
Helpolla hyvää
Helpolla hyvää

Nimensä mukainen kuivakakku.

Tämän reseptin ole perinyt tädiltäni ja on nimensä mukainen: helppo ja hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
10 min valmistus + 50 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Helpolla hyvää

Ainekset

3
kpl
munia
3
dl
sokeria
1
prk
kermaviiliä
4,5
dl
jauhoja
1
tl
leivinjauhetta
6
rkl
voisulaa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Vatkaa munat ja sokeri sekaisin
2. Vatkaa joukkoon muut aineet

Paista 175 asteessa 50 minuuttia

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1108 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kaurasta, manteleista, kookoshiutaleista ja siemenistä valmistuvia herkkupaloja ei paisteta uunissa, vaan ne jähmettyvät muotoonsa pakastimessa. Varoitus: saatat päätyä lusikoimaan seoksen suuhusi ennen kuin se ehtii pakastimeen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
25 min + pakastus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-auringonkukansiemenpalat

Ainekset

5
dl
kaurahiutaleita
2
dl
mantelilastuja
¾
dl
auringonkukansiemeniä
¾
dl
kookoshiutaleita
200
g
kuivattuja, pehmeitä taateleita
noin 1 ½
dl
maapähkinävoita
noin 2 ½
rkl
kookosöljyä
¾
dl
hunajaa
(suklaata)

Työvaiheet

  1. Levitä kaurahiutaleet, mantelilastut, auringonkukansiemenet ja kookoshiutaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 175 asteessa noin 10 minuuttia. Varo, etteivät ne pala! Kaada kulhoon jäähtymään. Hienonna taatelit pieniksi joukkoon.

  2. Mittaa maapähkinävoi, öljy ja hunaja kattilaan. Sulata seos miedolla lämmöllä juoksevaksi. Kaada kulhoon hiutaleseoksen joukkoon ja sekoita kunnolla.

  3. Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka leivinpaperilla ja levitä seos sen pohjalle. Laita päälle toinen leivinpaperi ja paina kunnolla kasaan esimerkiksi toisen pienemmän uunivuoan avulla. Laita vuoka pakastimeen noin 30 minuutiksi.

  4. Leikkaa palat ruuduiksi tai patukoiksi. Sulata halutessasi suklaata pinnalle.

Kommentit (3)

Vierailija

Voiko näitä säilyttää pakasteessa? Kuinka pitkään säilyisivät hyvänä pakkasessa että esim jääkaapissa?

Kaisa-leipuri

Itseni piti kyllä lisätä aimo annos kookosöljyä (n. +1rkl ja maapähkinävoita (n. +2 reilua rkl) että sain massasta riittävän kosteaa, jotta pysyi kasassa. Piti myös pakastaa pari tuntia ennen kuin uskalsin leikata palasia. Kivanmakuisia kyllä ja kiva suutuntuma. Säilytän osan jääkaapissa ja osan pakastin herkkupäiviä varten. Luulisin, että säilyvät ihan hyvinä pakkasessa ainakin kuukauden pari. Runsaan rasvan takia ei kannata kuukausitolkulla kuitenkaan säilyttää.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Reseptin laatijan mukaan mantelipalojen onnistumisessa on tärkeää, että massan painaa huolella tiiviiksi ennen pakastamista. Paloja voi tosiaan myös pakastaa pidempäänkin kuin 30 minuuttia. Pakkasessa palat säilyvät noin kuukauden.

Kookosöljyä ja maapähkinävoita voi lisätä tarpeen mukaan, kuten edellinen kommentoija oli tehnytkin. Lisään reseptin määriin noin-arviot, jotta muutkin osaavat tarvittaessa tehdä näin.