Me Naiset on lisännyt 1486 reseptiä.
Linkitetty 173 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihanan kirpeä raparperi taipuu muuhunkin kuin piirakan täytteeksi: kokeile raparperivispipuuroa, joka maistuu aivan kesältä. 

Vispipuuro on moniottelija, joka sopii niin aamupalaksi, välipalaksi kuin jälkiruoaksikin. Kylmä ja kuohkeaksi vatkattu puuro on omiaan kesäpäivien viilentävänä huikopalana.

Raparperista syntyy alkukesän paras ja hempein vispipuuro. Kaunis haalea väri ja hienostunut maku, jota korostetaan hieman kardemummalla, saavat suupielet kääntymään hymyyn. Vispipuuro tehdään raparperimehusta, jota saadaan helposti mehustamalla raparperipaloja kattilassa sokerin kanssa.

Mehu siivilöidään ja siihen lisätään vettä sen verran, että nestettä on noin puoli litraa. Sen jälkeen puuro valmistetaan tavalliseen tapaan keittämällä mannasuurimoita mehussa ja vatkaamalla ne kuohkeaksi jäähtymisen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Raparperivispipuuro

Ainekset

450
g
raparperia
1 ½
dl
ruokosokeria
noin 2
dl
vettä
½
dl
mannasuurimoita
Kardemummakerma
1
dl
kuohukermaa
2
dl
maitoa
2
rkl
sokeria
1
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperit ja laita ne ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes raparperit mehustuvat. Siivilöi mehu kunnolla painellen kulhoon. Lisää vettä sen verran, että saat yhteensä 5 dl lientä.
  2. Kiehauta raparperiliemi ja lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada puuro vatkauskulhoon ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
  3. Vatkaa jäähtynyttä puuroa sähkövatkaimella matalalla teholla noin 15 minuuttia, kunnes puuro on kuohkeaa.
  4. Mittaa kerma, maito, sokeri ja kardemumma kattilaan ja keitä pari minuuttia miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Siivilöi vispipuuron päälle.

Kommentit (5)

Mannaa

Ihanaa, kysymys tuleeko tosiaan vain 1/2 dl mannasuurimoita?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksestä! Kyllä vain, ½ dl mannasuurimoita riittää 5 dl:n nestemäärän kanssa kuohkeaan puuroon.

Mummi.

Saat vielä parempaa ja kuitu rikkaampaa kun pilkot raparperit puolen sentin viipaleiksi ja keität sitten kuten edellä. Ei kantsi siivilöidä pois hyvää kuitu ainesta. Itse lisään puuroon mieluiten vaniljaa kuin kardemummaa. 😋

kesää

Mie en heitä raparperia hukkaan, pilkon 1/2 sentin paloiksi,  En myöskään vatkaa liikaa koska laitan rusinoita myös.  Hyvä makupari ja hitunen myös suolaa ja vaniljaa.    Raparperipuuro on oikeata vanhan ajan herkkua ja raparperikiisseli oli suorastaan pakollinen juhannuksena, pullapalasia sekkaan ja  oman lehmän maitoa, nam.   Raparperi -täytekakku on muuten myös vanha juttu ja parasta runsaalla kermavaahdolla.

Vierailija

Ei kyllä 0,5 dl mannasuurimoita riitä. Ihme velliä tuli eikä kuohkeaa vispipuuroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1486 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Tänä kesänä hitiksi ovat nousseet alkoholissa marinoidut marjat. Etenkin pirskahtelevat kuohuviinit toimivat tällaisissa jälkiruoissa hyvin. Lisää laseihin aineksia eton mess -tyyliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Prosecco-mansikkakulhot

Ainekset

500
g
mansikoita
2
rkl
sokeria
1-2
dl
roseeproseccoa
2
dl
vispikermaa
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
vaniljasokeria
16
pientä marenkia

Työvaiheet

  1. Leikkaa mansikat lohkoiksi ja laita kulhoon. Lisää sokeri. Kaada päälle prosecco ja anna maustua huoneenlämmössä 10 minuuttia.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon jogurtti ja mausta vaniljasokerilla.
  3. Annostele kulhoihin kerroksittain mansikoita, kermaa ja murennettuja marenkeja. Koristele mintulla. Tarjoa heti

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 115 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuohkeaksi vatkattu feta on ollut hitti jo jonkin aikaa. Samalla tekniikalla voi valmistaa muitakin juustoisia dippejä. Erityisen hyvin vatkattavaksi sopii vuohenjuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vatkattu vuohenjuustodippi

Ainekset

PÄÄLLYS
6
viipaletta
pekonia
1
pieni salottisipuli
2
rkl
oliiviöljyä
100
g
pehmeitä, kivettömiä taateleita
1
tl
punaviinietikkaa
TAHNA
400
g
pehmeää vuohenjuustoa
3
rkl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
hunajaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
sitruunanmehua
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
1/2
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuutioi pekoni. Paista pannulla. Laita talouspaperin päälle valumaan.
  2. Kuori ja kuutioi sipuli. Paista se pannulla öljytilkassa kypsäksi. Kuutioi taatelit ja lisää ne pannulle. Paista sekoitellen noin minuutti.
  3. Tee tahna. Murustele vuohenjuusto tehosekoittimen kulhoon. Lisää jogurtti, hunaja, öljy ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi, kuohkeaksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa enemmän öljyä tai tilkka vettä. Mausta sitruunan kuoriraasteella ja pippurilla.
  4. Laita tahna tarjoilukulhoon. Nosta päälle pekonia ja taateli-sipuliseosta.

Vinkki Viimeisen silauksen dipille antaa vihreä dukkah, joka on seesaminsiemenistä ja pähkinöistä tehty mausteseos.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Labnehin eli valutetun jogurtin maustamisessa vain mielikuvitus on rajana. Pinaatti, feta ja pistaasipähkinät ryhdistävät miedon jogurtin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
20 min + 4 h valutus
Vaikeustaso
Helppo

Pinaatti-fetalabneh

Ainekset

1
prk (400 g)
turkkilaista jogurttia
1
pss (65 g)
babypinaattia
1
valkosipulinkynsi
1
pkt (200 g)
fetaa
2
rkl
sitruunanmehua
2
rkl
pistaaseja
1/2
tl
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
TARJOILUUN
oliiviöljyä, chilihunajaa, kasviksia, leipää

Työvaiheet

  1. Laita jogurtti valumaan harsoliinalla päällystettyyn siivilään. Nosta siivilä kulhon päälle. Peitä kelmulla ja nosta viileään 4–8 tunniksi riippuen siitä, kuinka kiinteää seosta haluat.
  2. Ryöppää pinaattia kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia. Valuta vesi pois. Huuhtele pinaatti kylmällä vedellä. Puristele mahdollisimman kuivaksi.
  3. Laita pinaatti tehosekoittimeen kuoritun valkosipulin, murustellun fetan, sitruunamehun ja pistaasien kanssa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.
  4. Kun jogurtti on valunut, yhdistä jogurtti ja feta-pinaattiseos. Nosta tarjoilulautaselle. Valuta päälle hieman oliiviöljyä ja chilihunajaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Viiden aineksen raparperipaistos on mökkiherkku parhaimmillaan. Kylmä vaniljajäätelö kruunaa kuuman kesäjälkkärin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
15 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Fariini-raparperipaistos

Ainekset

500
g
raparperia
dl
fariinisokeria
TAIKINA
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
dl
fariinisokeria
200
g
voita huoneenlämpöisenä
LISÄKSI
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Leikkaa raparperit noin sentin viipaleiksi uunivuokaan ja ripottele fariinisokeri pinnalle. Kypsennä raparperia uunissa 15 minuuttia.

  2. Nypi jauhot ja sokerit voin joukkoon. Ota raparperit uunista ja ripottele taikina tasaiseksi kerrokseksi raparperien päälle. Jatka kypsennystä 30 minuuttia.

  3. Tarjoa kuumana vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (1)

Minna

Ihana paistos, teen jälleen mökillä ensi viikolla.